Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 391 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Chili con carne tuo monille mieleen kasaripadan, jossa ei ollut sen koommin chiliä kuin kovin paljon carneakaan eli lihaa. Chili con carne on kuitenkin parhaimmillaan syvien makujen täyteinen, ihana kylmän sään lihapata.

Chili con carne on monelle helppo arkiruoka, joka syntyy muutamasta aineksesta puolessa tunnissa. Tämä resepti on tuon meksikolais-texasilaisen ruoan hidas luksusversio, jota kelpaa haudutella viikonloppuna.

Tähän pataan tulee monenlaista lihaa, joiden maut tiivistyvät pitkässä haudutuksessa. Chorizomakkarasta saadaan mausteisuutta, savukylki tuo pataan savuisuutta, rasvaisuutta antaa possun jauheliha ja makua pieni määrä riistajauhelihaa.

Chilejä tarvitaan kolme, joiden lisäksi mukaan pilkotaan paprikaa ja valkosipulia. Liemi muodostuu kokonaisista tomaattisäilykkeistä, jotka hajoavat pataan pitkän haudutuksen aikana. Herkullisen ja syvän täyteläisen maun takana on mukillinen kuumaa kahvia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
4 t
Vaikeustaso
Helppo

Chili con carne

Ainekset

200
g
chorizoa
200
g
savukylkeä
1
punasipuli
5
valkosipulinkynttä
1
paprika
3
tuoretta chiliä
PAISTAMISEEN
50
g
voita
400
g
porsaan jauhelihaa
200
g
poron tai hirven (tai naudan) jauhelihaa
LISÄKSI
1
tl
jeeraa
1
tl
savupaprikaa
1
tl
kuivattua oreganoa
½
tl
suolaa
2
laakerinlehteä
2
tlk
kokonaisia tomaatteja
dl
kuumaa kahvia
rkl
siirappia tai tummaa sokeria
1
tlk
kidneypapuja
TARJOILUUN
hienonnettua persiljaa ja ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele chorizo, paloittele savukylki. Kuori ja paloittele punasipuli ja valkosipulinkynnet ja paloittele paprika ja chilit.

  2. Kuullota kasvikset voissa isossa (valurauta)padassa. Lisää joukkoon chorizo, savukylki ja jauhelihat ja paista vielä hetken aikaa. Lisää mausteet ja sekoita tasaiseksi.

  3. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

  4. Lisää tomaatit, kahvi, siirappi ja valutetut ja huuhdotut pavut ja pyöräytä vielä kerran. Laita kansi päälle ja anna hautua noin 3 tuntia. Ota kansi pois ja jatka hauduttamista vielä noin 30 minuuttia.

  5. Tarjoa persiljan (ja perunoiden) sekä ranskankerman kanssa.

Kommentit (11)

Vierailija

Eivätkö valmiiksi keitetyt pavut mene aivan muusiksi 3,5 t haudutusaikana? Vai onko se tarkoituskin? Sanotaanko juustokuminaa Suomessa nykyään jeeraksi?

Prrpee

Ainakin minä olen kutsunut jeeraksi vuosikausia.

Vierailija

Mikä siinä on että jokainen ruoka pitää nykyisin tunkea täyteen choritzoa? Sen jälkeen ruoka ei miltään muulta maistukaan.

ukkiko

Älkää pilatko hyvää chili con carnea chorizoilla ja liiottelemalla
chilin kanssa tarkoitus on kai maistaa mitä syö ja ettei se maistu
pelkälle chilille😄🤪

sähköä

Miksi uuni kuumennetaan? 

Vierailija

Luulin tuota kuvan pataa likaämpäriksi, on kyllä ruma. 

LOK

Varsinkin nyt, kun sähköä pitäisi säästää, on jälleen kerran järjen köyhyyttä aloittaa uunin kuumentamisesta. Ja vasta sitten pitäisi tämänkin ohjeen mukaisesti kuoria, paloitella, kuullottaa, paistaa, valuttaa, huuhtoa, lisätä, sekoittaa ja pyöräyttää vielä kerran.

Likimain kaikki esivalmistellut uuniruoathan voi vallan mainiosti laittaa kyytiin samalla kun napsauttaa laitteen päälle. Ja sitten siellä ohjeistetun aikataulun loppupuolella uunin virrat voi sammuttaa aiemmin ja antaa ruoan hautua kaikessa rauhassa vielä vaikka parinkin vartin verran.

Vierailija

On harvinaisen luotaantyöntävä ruokakuva. Ei ihme, että etumainen kynttiläkin on juuri sammuttanut liekkinsä…

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei, kiitos huomioista. Uunin kuumentaminen on nyt siirretty ohjeessa sopivampaan kohtaan.

Vierailija

Avasin kommenttiosion nähdäkseni kommentteja niiltä jotka ovat ruuan tehneet, että oliko hyvää ja onko jotain vinkkejä. Sen sijaan löydän lyttäämistä, haukkumista ja täysin epärelevantteihin asioihin takertumista.
Nämä reseptit ja kuvat ovat jonkun työ. Ei käy heitä kateeksi kun joutuvat lukemaan omasta työstään tuollaista kommenttitulvaa ja vielä ihmisiltä jotka eivät ole reseptiä edes kokeilleet.
Olen tämän sivuston kautta löytänyt monet hyvät reseptit ja uudet ideat, kiitos siitä. Tähän reseptiin en osaa vielä sanoa onko se hyvä vai ei, ehkä tulen kertomaan sitten kun olen oikeasti saanut aikaiseksi myös tehdä sen.

Vierailija

Ihan superkaunis kuvituskuva. Etsinkin just vähän uutta ja jännittävää twistiä chili con carnen valmistamiseksi ja tämä kuullostaa herkulliselta. Jos joku on oikeasti tehnyt jo tämän, niin vinkatkaa jos reseptiikkaan olisi hyvä lisätä jotain tai ottaa pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Kesällä grillipihvin kastike on persiljaa ja ruohosipulia tulvillaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min (+ 1 t)
Vaikeustaso
Helppo

Grillipihvi ja yrttikastike

Ainekset

500
g
naudan ulkofileetä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
öljyä
KASTIKE
1
dl
persiljaa
1
dl
ruohosipulia
½
dl
tuoretta rakuunaa
50
g
voita
dl
vettä
½
kanaliemikuutio
2
tl
rosepippuria

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta. Leikkaa liha neljäksi pihviksi, nuiji pihvit kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Kuumenna kaasugrilli tai valmista hiillos riittävän kuumaksi. Taputtele pihvit öljyllä ja grillaa kuumassa grillissä 2–3 minuuttia molemmilta puolilta. Nosta pihvit lautaselle ja peitä foliolla tai toisella lautasella. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

  3. Hienonna persilja, ruohosipuli ja rakuuna monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi.

  4. Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa ja anna kiehua, kunnes neste haihtuu puoleen. Lisää yrttivoi liemen sekaan sauvasekoittimella sekoittaen. Mausta pippurilla.

  5. Viipaloi liha ja lusikoi päälle yrttikastiketta. Herkuttele perunasalaatin kanssa.

Lipstikkapesto-perunasalaatti

Ainekset

800
g
perunoita
2
varrellista nippusipulia
1
nippu retiisiä
1
pieni kesäkurpitsa
PESTO
2
dl
lipstikkaa
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan kuori ja mehu
2
dl
parmesaania
1
d
auringonkukansiemeniä
2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita pestosta. Huuhtele lipstikat. Hienonna valkosipulinkynnet. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Raasta parmesaani.

  2. Paahda siemeniä kuumalla kuivalla pannulla 1–2 minuuttia.

  3. Laita kaikki peston ainekset teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasainen tahna.

  4. Harjaa perunat puhtaiksi. Kuumenna litra vettä kattilassa, mausta suolalla ja keitä perunat kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä hieman.

  5. Halkaise suurimmat perunat, jätä pienet kokonaisiksi. Hienonna sipulit, viipaloi retiisit ja kesäkurpitsat. Laita kasvikset isoon kulhoon ja sekoita joukkoon pesto.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Lipstikan muheva maku antaa kivaa vaihtelua kesäiseen perunasalaattiin. Lisää makuaineet kuumien perunoiden joukkoon ja tarjoa salaatti lämpimänä tai jäähdytettynä vaikka grillipihvien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kasslerpihvit ja lipstikka-perunasalaatti

Ainekset

4
kasslerpihviä
2
tl
sormisuolaa
2
tl
fenkolinsiemeniä
LIPSTIKKA-PERUNASALAATTI
700
g
varhaisperunoita
½
ruukku
lipstikkaa
1
valkosipulinkynsi
1
prk (50 g)
kapriksia
3–4
rkl
oliiviöljyä
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä koosta riippuen 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Anna perunoiden kuivahtaa hetki kattilassa ja murskaa ne karkeasti survimella.
  2. Hienonna lipstikka ja kuorittu valkosipulinkynsi. Valuta kaprikset. Sekoita kulhossa öljy, mausteet, lipstikka, valkosipuli ja kaprikset keskenään. Kääntele joukkoon perunat.
  3. Pyyhkäise kasslerpihvit talouspaperilla. Jauha sormisuola ja fenkolinsiemenet morttelissa rouheaksi mausteseokseksi. Hiero se pihvien pintaan. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä suorassa lämmössä 4–5 minuuttia per puoli.

    Vinkki Voit paistaa pihvit myös pannulla öljyssä.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Keitetyillä uusilla perunoilla ja raakamakkaralla täytetyt rieskapizzat ovat helpoista helpoin kesälounas. Mehevyydestä vastaa pohjalle sivelty vuohenjuustokerma.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-perunarieskat

Ainekset

4–8
pientä rieskaa
TÄYTE
8–12
keitettyä varhaisperunaa
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
persiljaa
1
dl
oliiviöljyä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa
2–3
raakamakkaraa
¼
tl
mustapippuria
PINNALLE
persiljaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte. Viipaloi keitetyt perunat. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja persilja isoon kulhoon. Sekoita joukkoon öljy. Kääntele perunaviipaleet varovasti joukkoon.
  2. Sekoita ranskankerma ja vuohenjuusto keskenään.
  3. Laita rieskat leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle ranskankermakastike. Lisää perunat. Purista raakamakkarat kuorista nokareiksi rieskojen päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Hienonna päälle persiljaa. Tarjoa heti.

 

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Kesäpastaan tulevaa saunapalvikinkkua ei tarvitse erikseen ruskistaa. Reseptille on käyttöä vielä syksylläkin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Palvikinkkupasta

Ainekset

1
l
vettä
300
g
täysjyväpennepastaa
2
rkl
arrabbiata-pestoa
2
tl
suolaa
200
g
palvikinkkua
3
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
prk (50/35 g)
kapriksia
½
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
lehtipersiljaa silputtuna
juustoraastetta (esim. pecorinoa)

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää joukkoon pasta, pesto ja suola. Keitä pastaa 10 minuuttia ilman kantta.
  2. Kuutioi palvikinkku. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese ja halkaise tomaatit.
  3. Lisää pastan joukkoon kinkku, valkosipuli, tomaatit ja kaprikset liemineen.
  4. Mausta mustapippurilla ja viimeistele ruoka silputulla lehtipersiljalla. Tarjoa juustoraasteen kanssa.