Soppakokki Antti valmistaa jättikeksin pannussa. Keksin sisällä piilee herkullinen yllätys: banaania ja suolakinuskia.
Paistinpannukeksi
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensiksi keksitaikina. Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi yleiskoneessa tai sähkövatkaimella noin 5 minuuttia.
- Sekoita kananmuna huolellisesti vaahdon joukkoon.
- Yhdistä jauhot, maissitärkkelys ja sooda. Lisää ne vaahdon sekaan, sekoita nopeasti massaksi. Siirrä taikina kylmään tekeytymään puoleksi tunniksi.
- Tee suolakinuski. Laita voi ja sokeri kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri on sulanut.
- Lisää kerma ja suola. Keitä noin kolme minuuttia.
- Raasta suklaa ja paloittele banaani viipaleiksi.
- Kauli taikinasta kaksi pienen paistinpannun kokoista levyä. Taputtele taikina pannun pohjalle, laita puolet raastetusta suklaasta taikinan pinnalle. Asettele banaaniviipaleet suklaan päälle. Kaada suolakinuski banaanien päälle. Laita toinen taikinalevy koko komeuden päälle. Laita loput suklaat päälle.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes keksimassa on kypsynyt.
Pieni paistinpannu? Kuinka pieni? 16, 18 via 20 cm?
Hei, voit valita varmasti sellaisen pienen pannun, joka kotoa löytyy. Keksistä tulee sitten sen mukaan joko hieman paksumpi tai ohuempi. Hauskaa kesää, toivottaa Soppa365 toimitus