
Sekoita, paista ja syö! Suklaasta, mustapavuista ja appelsiinista tehty kakku on superhelppo ja hävyttömän herkullinen.
Mustapapu-suklaakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele, liota ja keitä pavut etukäteen pakkauksen ohjeen mukaan.
- Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Voitele vuoka (20 cm). Murskaa kypsät pavut huhmareessa. Raasta appelsiininkuori.
- Mittaa voi, suklaa ja tomusokeri kulhoon ja sulata seos vesihauteessa tai mikrossa lyhyin sykäyksin. Sekoita välillä.
- Siivilöi jauhot suklaaseokseen. Lisää kananmunat yksitellen ja lopuksi papumurska ja appelsiininkuori. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunissa 20 minuuttia. Anna kakun jäähytä vähintään 5 minuuttia.
- Tarjoa kakku lämpimänä tai jäähtyneenä vuosta vaniljakerman kera (ks. ohje alhaalla).
Vaniljakerma
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita tomusokeri ja vanilja joukkoon.
Suklaan määrä?
Mustapapujen määrä jos käyttää valmiiksi keitettyjä?