Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Vegeburgereissa on italialainen svengi: kikherneistä ja mustapavuista pyöräytetyt pihvit maustetaan fetalla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla, ja kastikkeena on pestoa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialaiset vegeburgerit

Ainekset

1
iso
avokado
1
iso
tomaatti
1
pieni
punasipuli
salaatinlehtiä
4-6
pehmeää
monivilja- tai ruissämpylää
1
prk
ranskankermaa
4
rkl
punaista tai vihreää pestoa
Feta-papupihvit
1
tlk
mustapapuja
2
tlk
kikherneitä
2
kananmunaa
1/2
dl
jauhoja (esim. tattari, vehnä, ohra)
200
g
fetaa
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja

Työvaiheet

  1. Tee pihvit. Huuhtele pavut ja kikherneet siivilässä. Soseuta ne, munat ja jauhot sauvasekoittimella karkeaksi, joukkoon saa jäädä kokonaisiakin papuja. Rouhi feta haarukalla muruiksi ja sekoita papujen joukkoon. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit mukaan.
  2. Anna taikinan tekeytyä sen aikaa, kun viipaloit kasvikset tarjolle.
  3. Kuumenna 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä paistinpannussa. Muotoile massasta 6–8 pihviä öljytyin käsin pannuun. Voit paistaa pihvit kahdessa erässä. Paista pihvit keskilämmöllä kypsiksi, noin 3 minuuttia molemmin puolin, käännä varoen.
  4. Paahda leivät. Kokoa leiville yksi tai kaksi pihviä sekä muut täytteet.

Kommentit (1)

Em

Mikä tästä tekee italialaista? Pestoko? Ei ainakaan feta, kikherne ja tomaatti - enemmän yhdistelmä on kreikkalainen. Hyvä burgeri kyllä muuten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Punaherukka-briejuusto hampurilaiset

Ainekset

4
kpl
hampurilaissämpylää
4
kpl
hampurilaipihviä
150-200
g
brie-juustoa
punaherukkahilloa
lipstikka-jugurttikastiketta
4
kpl
jääsalaatinlehteä
1
kpl iso
tomaati
pikkelöityä porkkanaa
Punaherukkahillo:
200
g
punaherukoita
50
g
minihillosokeria
Pikkelöity porkkana:
1
kpl (n.120g)
porkkana
1
tl
suolaa
tl
sokeria
2
rkl
valkoviinietikka
1
rkl
öljyä
Lipstikka-jugurttikastike:
18
g
tuoretta lipstikkaa
1
dl
kreikkalainen jogurtti maustamaton
½
dl
aijoli
Hampurilaspihvit:
400
g
naudan jauhelihaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

Punaherukkahillo:
Mittaa marjat ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Kanna kiehua kevyesti poreillen 10-15 min, sekoita välillä.
Anna hillon jäähtyä kylässä.

Pikkelöity porkkana:
Valmista pikkelöity porkkana. Kuori porkkana ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi kuorimaveitsellä. Laita kannelliseen astiaan porkkanasuikaleet suola, sokeri, öljy ja etikka. Hölskyttele purkkia niin että ainekset sekoittuvat. Anna maustua sillä aikaa, kun valmistelet muut aineet.

Lipstikka-jugurttikastike:
Mittaa kaikki aineet tehosekoittimen ja soseuta tasaiseksi.

Hampurilaspihvit:
Sekoita 400 grammaa naudan jauhelihaa, 3/4 teelusikallista suolaa ja puoli teelusikallista mustapippuria juuri ja juuri sekaisin. Älä vaivaa massaa liiaksi.
Muotoile jauhelihamassasta neljä hampurilaispihviä.
Grillaa tai paista jauhelihapihvit kuumalla pannulla haluamaasi kypsyysasteeseen.

Hampurilaisten kasaus:
Viipaloi brie. Viipaloi tomaatti.
Paahda sämpylöihin rapea pinta pannulla tai grillissä.
Valuta porkkanaviipaleet. Kokoa hampurilaiset. Sivele lipstikka-jugurttikastike sämpylöiden pohjapuoliin ja punaherukkahilloa kansiin. Nosta pohjille salaatti, pihvit, brie ja tomaatti. Viimeistele pikkelöidyllä porkkanoilla. Nosta kannet päälle.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 300 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Mehevässä burgerissa pihvin paikan ottaa portobellosieni. Sämpylöiden välistä löytyy myös tryffeliöljyllä maustettua majoneesia ja pikkelöityä punasipulia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Portobello-tryffeliburgerit

Ainekset

4
hampurilaissämpylää
4
portobellosientä
4
viipaletta
pitkään kypsytettyä cheddarjuustoa
1–2
suolakurkkua
1
ruukku
villirucolaa
1
dl
korianteria hienonnettuna
½
tl
suolaa
ketsuppia
Tryffelimajoneesi
1
dl
majoneesia
4
tl
tryffeliöljyä
Marinoidut punasipulit
1
punasipuli
2
rkl
balsamiviinietikkakastiketta
1
rkl
hunajaa
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita tryffelimajoneesin ainekset keskenään kulhossa.

  2. Kuori ja viipaloi punasipuli. Sekoita kulhossa balsamicokastike, hunaja ja suola. Lisää joukkoon punasipulirenkaat.

  3. Puhdista portobellosienet ja poista niistä kannat. Viipaloi cheddarjuusto. Leikkaa suolakurkut pituussuunnassa lohkoiksi. Huuhtele rucola lävikössä ja taputtele talouspaperilla kuivaksi. Hienonna korianteri.

  4. Grillaa portobellosieniä välillä käännellen grillin keskilämmöllä, kunnes ne tuntuvat pehmeiltä. Käännä sienet lopuksi helttapuoli alaspäin grilliin ja purista nesteet sienestä. Mausta suolalla. Nosta sienten päälle cheddarjuustoviipaleet. Grillaa hampurilaissämpylät lämpimiksi.

  5. Levitä sämpylöiden pohjille ketsuppia maun mukaan. Nosta päälle cheddar-portobellot, marinoitua punasipulia, suolakurkkua, korianteria, tryffelimajoneesia ja rucolaa.

Vinkki: Grillattu pekoni sopii myös loistavasti tämän burgerin täytteeksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2774 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Smash-burgerin taika piilee pihvissä, joka painetaan ronskisti littanaksi kuumaa parilaa tai pannua vasten. Yksi puraisu burgerista ja paluuta entiseen ei enää ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
30 min + maustuminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Smash-burgerit

Ainekset

Pihvit
600
g
naudan jauhelihaa (rasvaa vähintään 17 %)
2–3
rkl
nduja-tahnaa
Pikkelikurkut
2
avomaan kurkkua
2
rkl
valkoviinietikkaa
2
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
1
rkl
sinapinsiemeniä
Majoneesi
2
dl
majoneesia (esim. Hellmann’s)
1
valkosipulinkynsi
2
tl
valkoviinietikkaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
2
makeaa sipulia
8
siivua cheddarjuustoa
burgerisämpylää
n. 2
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin pikkelikurkut. Pese ja leikkaa kurkut viipaleiksi kulhoon. Kiehauta kattilassa etikka, sokeri, suola ja sinapinsiemenet. Kaada kuuma liemi kurkuille, sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan noin ½ tunniksi.

  2. Mittaa majoneesi kulhoon. Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita se majoneesin joukkoon yhdessä etikan ja pippurin kanssa.

  3. Sekoita nduja-tahna jauhelihan joukkoon. Muotoile jauhelihasta 8 kuohkeaa palloa.

  4. Leikkaa sipulit viipaleiksi. Viipaloi juusto. Halkaise sämpylät valmiiksi.

  5. Laita grilli kuumenemaan. Kun grilli on tarpeeksi kuuma (vähintään 250 astetta), nosta yksi jauhelihapallo kerrallaan grillin parilapuolelle ja litistä se heti noin 1⁄2 cm:n paksuiseksi pihviksi tukevalla lastalla tai kattilan pohjalla. Litistä kaikki pihvit samalla tavalla ja anna pihvien paistua noin minuutin ajan.

  6. Laita sipulit paistumaan pihvien ympärille. Käännä pihvit, ripottele sormisuolaa paistopinnalle ja laita juustoviipale pihvin päälle. Paista vielä noin minuutti grillin kansi suljettuna, jotta juusto ehtii sulaa.

  7. Lusikoi sämpylälle majoneesia ja pikapaistettua sipulia. Lado seuraavaksi sämpylälle kaksi kuumaa pihviä ja pikkelikurkkuja. Lusikoi majoneesia vielä sämpylän kannen sisäpuolelle ja paina kansi kiinni.

Vinkki Mausteista, italialaista nduja-salami-tahnaa löytyy nykyään isoista marketeista.

Kommentit (2)

Tomo

Pikkeliaineissa varmaan kuuluisi olla myös vettä?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentista, tässä ohjeessa ei tarvita vettä, vaan ajatuksena on kiehauttaa viinietikkatilkka sellaisenaan sokerin kanssa ja kaataa kurkkujen päälle.

Kaupallinen yhteistyö
Burgerimies Suomessa on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4

Stadin kanaburgeri

Ainekset

4
Vaasan Naughty BRGR sämpylää
4
Naughty BRGR kanapihviä
2
dl
maizenaa
1
tl
valkosipulijauhetta
1
tl
sipulijauhetta
1
tl
curryjauhetta
1
tl
cayennejauhetta
1/2
tl
chilijauhetta
1
tl
savumaldonia
1/2
dl
hunajaa
1
rkl
tryffelisalsaa tai tahnaa
1
tl
valkotryffeliöljyä
1/2
pkt
HK Amerikan pekonia
6
rkl
Naughty BRGR Umamiketsuppia
2
tl
vihreätä Tabascoa
1
pkt
fetajuustoa
4
tl
Naughty BRGR Burgersuolaa
1
l
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Paista pekonit rapeaksi pannulla, nosta ne leikkuulaudalle ja hienonna veitsellä pieniksi muruiksi. Sekoita pekonimurut umamiketsupin kanssa kulhossa ja mausta seos vielä jalopeno tabascolla.
  2. Valmista tryffelihunaja. Sekoita pienessä kulhossa sekaisin hunaja, tryffelitahna ja valkotryffeliöljy. 
  3. Sekoita kulhossa maizena ja mausteet sekaisin. Mausta kanapihvit burgersuolalla kauttaaltaan ja pyörittele maizenaseoksessa. Friteeraa 180 asteisessa öljyssä isossa kattilassa leivitetyt kanapihvit kypsiksi, noin 5-7 minuuttia.
  4. Murustele fetajuusto valmiiksi ja paahda sämpylät joko pannulla tai uunissa 180 asteessa 3 minuuttia.
  5. Kokoa burgeri reseptin aineksista. Nauti!