
Uunissa makeaksi paahtuvat bataatit täytetään cheddar-juustolla pehmennetyllä mustapaputäytteellä. Säväys inkivääriä ja limeä ryhdistää lempeän aterian.
Täytetyt uunibataatit
Ainekset
Työvaiheet
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Pese ja leikkaa bataatit puoliksi isolla veitsellä. Laita bataatit uuninpellille leivinpaperin päälle, leikattu puoli ylöspäin 35-45 minuutiksi, kunnes keskusta on pehmennyt kaavittavaksi. Tee sillä aikaa täyte. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota voissa. Valuta mustapavut ja kaada kulhoon. Sekoita kuullotetut sipulit papujen joukkoon. Raasta juusto ja sekoita ¾ juustosta kulhoon. Säästä loput bataattien päälle ripoteltavaksi. Kaavi bataattien sisus pois niin, että täytettä varten muodostuu kuppi. Sekoita joukkoon lime & inkivääri makukerma. Pilko bataatin sisukset ja lisää ne täytteeseen. Lado täyte bataateille, ripottele päälle loput juustosta ja laita uuniin 15 minuutiksi, kunnes juusto on saanut kauniin värin. Tarjoile heti.
Kiitos reseptistä. Täyte oli oikein maittavaa, mutta bataattien kanssa minulla oli pieniä haasteita. Tein ohjeen mukaan, ja jätin bataatit pehmenemään leivinpaperin päälle n. 45 min ajaksi. Kun kokeilin bataatteja, ne olivat kuitenkin edelleen ihan kivikovia. Annoin bataattien olla leivinpaperin päällä
pöydällä vielä toiset 45 min, mutta bataatit eivät silti pehmenneet.
Vasta kun laitoin bataatit täytteen kera uunii lopuksi, ne pehmenivät hieman. Ihmettelinkin, miksi uuni tuli laittaa heti aluksi päälle, kun sitä tarvittiin vasta ruoanvalmistuksen loppuosassa?