Mainos
klo 18:46 | 29.5.2017

Liha kypsyy herkullisen aromikkaaksi kolaliemessä ja maistuu ihanalta tumman salviakastikkeen kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Kolassa kypsennetty porsaan kylki ja tumma salviakastike
Ainekset
800
g
Atria Sian Kylki Luuton Nahaton Rustoton
60
g
merisuolaa
1
rkl
kuivattua timjamia
1
rkl
kuivattua rosmariinia
1
rkl
mustapippuria
Kolaliemi
2
rkl
rypsiöljyä
1 1/2
l
cola-juomaa
2
rkl
2
rkl
tuoretta timjamia
2
rkl
tuoretta rosmariinia
2
kanelitankoa
2
dl
ketsuppia
Salviakastike
2
rkl
balsamiviinietikkaa
1
l
punaviinikastiketta
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
tuoretta timjamia
1
rkl
fariinisokeria
1
rkl
mustapippuria rouhittuna
2
tl
suolaa
1
rkl
tuoretta salviaa
Työvaiheet
- Hiero suola, kuivatut yrtit ja rouhittu mustapippuri lihan pintaan. Anna maustua jääkaapissa kahdeksan tuntia.
- Pese pois suola ja kuivaa lihan pinta.
- Paista lihaan kaunis väri kuumassa öljyssä ja siirrä se uuniastiaan. Lisää joukkoon kola. Hienonna timjami ja rosmariini ja sekoita liemeen. Lisää mukaan kanelitangot ja ketsuppi.
- Hauduta lihaa uunissa 4 tuntia tai kunnes liha on täysin mureaa. Jos näyttää, että liha kuivuu, lisää joukkoon loraus kolaa tai vettä paistamisen aikana.
- Anna lihan jäähtyä hieman. Peitä se kelmulla, laita päälle pieni paino ja nosta jääkaappiin yöksi.
- Leikkaa kylmä liha viipaleiksi ja laita viipaleet kylmälle paistinpannulle.
- Nosta lämpöä hitaasti, jotta kyljen rasva lähtee sulamaan ja paista lihoihin kaunis ruskea pinta.
- Valmista kastike. Kuori ja viipaloi valkosipuli.
- Kuumenna tyhjä kattila ja kaada kattilaan etikka. Anna kiehua, kunnes kastikkeesta on jäljellä 1/3.
- Lisää punaviinikastike, valkosipulit, timjami ja fariinisokeri.
- Hauduta miedolla lämmöllä noin puoli tuntia tai kunnes maut ovat tasaantuneet.
- Tarkista maku ja lisää mustapippuri sekä suola. Siivilöi kastike ja lisää salviat juuri ennen tarjoilua.
Jonkinlainen ehdotus lämpötilasta olisi paikallaan neljä tuntia kypsennettävälle lihalle....
Mitähän tuolla punaviinikastikkeella tarkoitetaan? Onko se valmis tuote vai itse keiteltävä?