Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Elvi Rista
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Parsaa, jättikatkarapuja ja spagettia

Ainekset

400
g
spagettia
ruokaöljyä
500
g
vihreää parsaa
100
g
sokeriherneenpalkoja
300
g
jättikatkaravunpyrstöjä
50
g
voita
2
rkl
sitruunan mehua
2
rkl
sitruunan kuorta raastettuna
suolaa
mustapippuria
Tarjoiluun
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan napakan kypsäksi, valuta hyvin ja kumoa takaisin kattilaan. Lisää sekaan hieman öljyä, jotta pasta pysyy irtonaisena.
  2. Huuhdo sokeriherneenpalot ja parsat ja poista parsoista kuiva tyviosa. Sulata voi pannulla ja lisää sopiviksi suupaloiksi pilkotut parsat ja sokeriherneet. Paista hiljalleen käännellen noin 3 minuutin ajan tai kunnes parsapalat tuntuvat kypsän napakoilta. Lisää pannulle sitruunan mehu ja -kuori ja valutetut jättikatkaravunpyrstöt. Kääntele seosta hetken ajan, kunnes katkaravut ovat lämmenneet, mutta varo, ettei ravunliha sitkisty.
  3. Nosta keitetty pasta pannulle parsa-jättikatkarapuseoksen joukkoon. Sekoita kuumentaen, kunnes pasta on kunnolla lämmennyt. Mausta ja aseta saman tien tarjolle. Nauti ateriana parmesaanijuustoraasteella viimeisteltynä.

Kommentit (2)

karitsanni
Seuraa 
Liittynyt27.4.2015

Ihan ok pasta, mutta en oikein saanut tähän makua. Mitä yrttejä tähän lisäisi? Tai mitä muuta laittaisi, että maistuisi enemmän jollekin?

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Moikka!

Tähän pastaan sopii hyvin esimerkiksi fenkoli, tilli ja ehkä vähän ylättäen tuore minttu (se tavallinen, ei vahva)!

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Mehevä pasta-annos ei todellakaan kaipaa lihaa, kun se pursuaa satokauden kasviksia ja yrttejä sekä pehmeäksi paistettua fetaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-kasvispasta

Ainekset

1
pkt
fetaa
½
rkl
öljyä
1
munakoiso
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
sitruuna
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
oksaa rosmariinia
1
l
tuoretta pinaattia
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sipaise uunivuokaan öljyä. Laita feta vuokaan.
  2. Pilko munakoiso. Silppua sipuli ja valkosipuli. Huuhtele tomaatit. Levitä kasvikset fetan ympärille.
  3. Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaasta mehu ja viipaloi toinen puoli.
  4. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri ja suola. Lorauta liemi kasvisten joukkoon. Levitä sitruunaviipaleet vuokaan.
  5. Silppua joukkoon rosmariinia ja rouhaise mustapippuria.
  6. Kypsennä fetavuokaa uunissa 25 minuuttia. Käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka ylätasolle ja paista vielä 5 minuuttia.
  7. Silppua pinaatti ja pyöräytä kypsien kasvisten joukkoon. Pinaatti kypsyy pian kuumien kasvisten joukossa.
  8. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Voit sekoittaa keitetyn pastan pehmeän fetan ja kasvisten joukkoon tai tarjota erikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos rakastat ranskalaista sipulikeittoa, ihastut takuulla myös tähän pastaan! Spagetti kypsennetään samassa astiassa muiden ainesten kanssa, jolloin se imee mahtavasti makua itseensä. Umaminen lihaliemi sopii mainiosti sipulipastaan, mutta sen halutessaan korvata kasvisliemellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen sipulipasta

Ainekset

500
g
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
n. 7
dl
vahvaa liha- tai kasvislientä fondista
3
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
dl
valkoviiniä
400
g
kuivapastaa
LISÄKSI
1
viipale kuivahtanutta maalaisleipää
50
g
gruyère-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Hienonna valkosipulit. Paista sipuleita pari minuuttia voissa kannellisessa paistokasarissa.

  2. Kiehauta liha- tai kasvisliemi kattilassa.

  3. Lisää kasariin mausteet, viini, liemi ja pasta. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Lisää lientä tarvittaessa.

  4. Raasta leipä ja juusto. Yhdistä ne. Ripottele muruseosta kuuman pastan päälle.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vuohenjuuston täyteläisyys, tomaattien raikkaus ja oliivien suolaisuus pelaavat uunimunakkaassa hyvin yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunimunakas

Ainekset

8
munaa
2
dl
ruokakermaa
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
öljyä
Päälle
1
rs (70 g)
pinaattia
2
dl
kivettömiä oliiveja
1
rs
kirsikkatomaatteja
100
g
pehmeää vuohenjuustoa
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lorauta joukkoon kerma ja siivilöi perunajauhot. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Pyyhi uunivuoan (40 x 30 cm) pohja ja reunat öljyllä. Kaada munakasmassa vuokaan.
  4. Kypsennä munakasta uunin alatasolla 15 minuuttia.
  5. Kuorruta jäähtynyt munakas pinaatilla, oliiveilla ja kirsikkatomaateilla. Murenna päälle vuohenjuustoa ja lorauta oliiviöljyä.

Vinkki! Vuohenjuuston voi vaihtaa mozzarellaan.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström

Uunissa kypsyvä ricotta-kasvispannu pelastaa arjen ja sunnuntain. Tarjoa sen kanssa pastaa tai pyyhi ihanat maut talteen vaalealla maalaisleivällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Ricottapannu

Ainekset

1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
chili
1
keltainen paprika
1
punainen paprika
300
g
fenkolia
1
rs (300 g)
kirsikkatomaatteja
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
tummaa balsamicoa
2
rkl
kapriksia
2
rkl
kapristen lientä
1
tl
suolaa
1
(250 g)
ricotta-juusto
2
rkl
oliiviöljyä
basilikaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Kuori ja lohko sipuli. Silppua valkosipuli ja chili. Pese ja halkaise paprikat. Poista siemenkodat. Lohko paprikat ja fenkoli reiluiksi paloiksi. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit.
  3. Lisää uunivuokaan öljy, kasvikset, balsamico, kaprikset, kapristen liemi ja suola. Sekoita.
  4. Paahda kasviksia uunissa 20 minuuttia. Nosta kasvisten keskelle kokonainen ricotta-juusto. Jatka kypsennystä 20 minuuttia.
  5. Lorauta juuston pinnalle öljyä ja silppua vuokaan tuoretta basilikaa.

Vinkki! Keitä ricotta-pannun kaveriksi pastaa tai kasta liemeen vaaleaa maalaisleipää.