Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 263 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Intialainen kanakorma on kermaisen pehmeä curry, jossa on hieman tulisuutta. Mehevän kookos-kermakastikkeen maun takaa reilusti annosteltu ja kunnolla paistettu makupohja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Intialainen kanakorma

Ainekset

Mausteseos
1/2
rkl
jauhettua korianteria
1/2
rkl
juustokuminaa
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
kurkumaa
1
tl
currya
1
tl
jauhettua kardemummaa
1/2-1
tl
chilijauhetta
Lisäksi
400
g
maustamattomia broilerin rintafileitä
5
cm
pala inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
1
sipuli
1
tlk
kookosmaitoa
2
dl
kermaa
1/2
dl
mantelijauhetta
4
rkl
öljyä
4
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
rusinoita
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Yhdistä kuivat mausteet.
  2. Pilko broileri paloiksi. Kuori ja raasta inkivääri, valkosipulit ja sipulit.
  3. Kuumenna iso pannu. Paista kuivia mausteita öljyssä minuutti niin, että mausteet nopeasti kiehahtavat. Varo polttamasta!
  4. Lisää joukkoon raastetut sipulit, valkosipuli ja inkivääri sekä tomaattipyree. Paista, kunnes muodostuu tahnamainen seos. Kaada pannulle kookosmaito, kerma ja mantelijauhe. Sekoita. Lisää broileri. Hauduta 30-40 minuuttia.
  5. Lisää lopuksi rusinat ja mausta suolalla. Tarjoile keitetyn basmatiriisin kanssa.

 

Kommentit (2)

Korma

Tein kanakorman reseptin mukaan (ilman rusinoita) valurautapannussa. Ilman rusinoita 1580 kcal.
En yleensä tee ruokaa enkä ole taitava kokki.
Ruoka oli erittäin helppo valmmistaa ja maistuu erittäin hyvälle! Suosittelen. Lisukkeeksi riisiä.
Vielä kerran suosittelen

Kokkaan harvoin

Mietin vaan että mistä kuvaus jugurttisesta kastikkeesta tulee kun eihän täs ole jugurttia? Onko se vaan sanonta? Ja mikä on raastettu sipuli?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 390 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Tuomas Kolehmainen

Broilerin koivesta irrotetut paistileikkeet ovat fileitä maukkaampia. Käytä paistileikkeitä tähän kulhoruokaan. Misokastike on ihanan täyteläisen ja syvän makuinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + paistileikkeiden marinoituminen vähintään 3 h
Vaikeustaso
Helppo

Kanaa ja miso-mirinkastiketta

Ainekset

600
g
broilerin maustamattomia paistileikkeitä
KASTIKE
½
dl
miriniä
2
rkl
kuumaa vettä
2
rkl
vaaleaa misotahnaa
2
tl
hunajaa
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
seesamiöljyä
1
rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
PAISTAMISEEN
tilkka öljyä
LISÄKSI
esimerkiksi höyrytettyä varsiparsakaalia, paahdettua kukkakaalia ja perunaa, pinaattia ja kananmunaa

Työvaiheet

  1. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset tiiviiseen kannelliseen purkkiin ja sekoita voimakkaasti, kunnes miso on liuennut.
  2. Asettele broilerin paistileikkeet muovipussiin ja lisää muutama ruokalusikallinen miso-mirinkastiketta. Anna marinoitua vähintään muutaman tunnin ajan, mutta mielellään yön yli.
  3. Paista marinoituneet paistileikkeet kuumalla pannulla öljyssä rapeiksi ja kypsiksi.
  4. Kokoa kulhot, viipaloi paistileikkeet muiden ainesten päälle. Viimeistele kulhot lopulla kastikkeella.

Vinkki! Kokeile kastikkeessa misotahnan sijaan tulista gochujang-tahna, jolloin saat korealaisen bibimbapin tyylisen kastikkeen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3018 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Jogurtin happamuudessa sitruunalla, valkosipulilla ja oreganolla marinoitu broileri toimii joka tilanteessa. Marinoinnille kannattaa antaa mahdollisimman paljon aikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + marinointi 8 t
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen jogurttibroileri

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
MARINADI
4
valkosipulinkynttä
1
(luomu)sitruuna
2
dl
turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
3
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
1
tl
paprikajauhetta
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valmista marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese sitruuna, raasta sen kuori hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Sekoita isossa kulhossa jogurtti, öljy, sitruunan kuori ja mehu, valkosipuli, oregano, suola, paprikajauhe ja mustapippuri keskenään.

  2. Upota broilerinfileet marinadiin. Peitä kulho kelmulla. Marinoi jääkaapissa yön yli.

  3. Valmistele sitruunaperunat (resepti alla).

  4. Nosta broilerinfileet marinadista ja pyyhkäise ne halutessasi kevyesti. Kaada loppu marinadi pois. Paista broilerit grillissä tai pannulla öljyssä kypsiksi, noin 8 minuuttia per puoli. Kun broilerin sisälämpötila on noin 70 astetta, se on kypsää.

  5. Tarjoa sitruunaperunoiden kanssa.

Sitruunaperunat

Ainekset

1
kg
pienehköjä uuden sadon perunoita
dl
kasvislientä
¾
dl
oliiviöljyä
1
rkl
kuivattua oreganoa
tl
suolaa
3
rkl
sitruunamehua
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
PINNALLE
1
sitruunan kuori raastettuna
tuoretta oreganoa tai muita yrttejä

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

  2. Harjaa perunat puhtaiksi. Puolita tai leikkaa ne tarvittaessa tasakokoisiksi paloiksi. Laita perunat uunivuokaan. Lisää kasvisliemi, öljy ja mausteet. Kuori sitruuna ja purista mehu. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet. Lisää mehu ja valkosipulit vuokaan.

  3. Peitä vuoka foliolla. Paista uunissa 20 minuuttia ja laske uunin lämpötila sitten 175 asteeseen. Poista folio. Lisää voi nokareina vuokaan ja jatka paistamista noin 25 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Sekoita muutaman kerran paistamisen aikana. Kypsennysaika riippuu perunoiden koosta.

  4. Viimeistele sitruunankuoriraasteella ja tuoreilla yrteillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3018 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Muistele kesän matkoja lorauttamalla tuliaisjuomaa pyörykkätaikinaan. Kreikkalaisesta ouzosta tulee broileripulliin aniksenmakuinen terä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Ouzolla maustetut broileripullat

Ainekset

1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
4
rkl
panko- tai korppujauhoja
4
rkl
ouzoa
1
kananmuna
400
g
broilerin jauhelihaa
3
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
2
rkl
pieniä kapriksia
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
TARJOILUUN
tuoretta oreganoa ja fetaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla öljyssä kypsiksi. Jäähdytä.

  2. Laita panko- tai korppujauhot ja ouzo kulhoon. Anna vetäytyä noin 5 minuuttia.

  3. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

  4. Yhdistä sipulit, pankoseos, kevyesti vatkattu muna ja jauheliha. Hienonna ruohosipuli ja kaprikset. Lisää ne kulhoon. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Sekoita hellästi, älä vaivaa liikaa.

  5. Pyörittele taikinasta isohkoja pullia. Taikina on tahmeaa, joten pyörittely onnistuu parhaiten kertakäyttökäsineillä. Nosta pullat leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pullat ovat kypsiä. Voit halutessasi paistaa broileripullat lopuksi pannulla öljyssä, jotta ne saavat kauniin värin.

  6. Viimeistele tuoreella oreganolla ja fetamuruilla. Tarjoa esimerkiksi tsatsikin kanssa.

Vinkki Jos et halua käyttää ouzoa, voit korvata sen esimerkiksi kermalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3018 reseptiä.
Linkitetty 103 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Leivinjauhe ja siipien pinnan kuivattaminen on avaimena extrarapeaan lopputulokseen. Siirappimainen tulinen kastike on loistava pari siiville, jotka napsitaan suihin heti kun sormet kestävät kuumuuden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 minuuttia + yön yli tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Rapeantahmeat kanansiivet

Ainekset

1
kg
broilerin siipipaloja
2
tl
leivinjauhetta
tl
suolaa
TAHMEA MAUSTEKASTIKE
5
valkosipulinkynttä
4
cm:n pala
inkivääriä
5
rkl
gochujang-chilitahnaa
4
rkl
vaahterasiirappia
4
rkl
riisiviinietikkaa
2
rkl
fariinisokeria
1
rkl
paahdettua seesamiöljyä
1
rkl
miriniä
½
rkl
chilirouhetta
LISÄKSI
2–3
kevätsipulia hienonnettuna
4
rkl
mustia ja/tai vaaleita

Työvaiheet

  1. Kuivaa siivet talouspaperilla. Laita leivinjauhe ja suola isoon kulhoon. Kääntele siivet seoksessa ja nosta leivinpaperin päälle vadille niin, että ne eivät koske toisiaan. Anna tekeytyä jääkaapissa kevyesti peitettynä 1 vrk. Käännä välillä, jotta pinta kuivahtaa tasaisesti.

  2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita siivet ritilälle, (foliolla vuoratun) uunipellin päälle. Paista siipipaloja 20 minuuttia. Käännä ja paista vielä 20–30 minuuttia, kunnes siivet ovat kypsiä ja rapeita.

  3. Murskaa valkosipulit veitsen lappeella. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa keskenään. Kuumenna keskilämmöllä kuplivaksi. Laske lämpöä ja keitä koko ajan sekoittaen noin 7 min, kunnes seos on siirappimaista.

  4. Kääntele kuumat siipipalat kastikkeessa. Hienonna kevätsipuli pinnalle. Viimeistele seesaminsiemenillä.

Kommentit (7)

Temiko
Seuraa 
Liittynyt18.2.2022

Kyllähän nuo jo palaa nuissa asteissa ja tuossa ajassa.

Teeämkoo

Vierailija

Syökö joku todellakin tuon kanan nahan???

Vierailija

Vierailija

4/2 | 

klo 11:02 | 12.9.2022

Syökö joku todellakin tuon kanan nahan???

Jos todellakin yrität täällä väittää, että on jokin shokki, että kanansiipiin kuuluu myös syödä nahka, niin voit mennä muualla trollaamaan. 

Vierailija

Syökö joku todellakin tuon kanan nahan???

Jos todellakin yrität täällä väittää, että on jokin shokki, että kanansiipiin kuuluu myös syödä nahka, niin voit mennä muualla trollaamaan. 

En todellakaan trollaa, mutta en milloinkaan missään muodossa syö kanan nahkoja, siksi tuntuu vain niin oudolta, miksi siitä pitäisi saada rapeata, kun se (minun ruokavaliossani) kuoritaan siitä pois. En kyllä pelkkiä siipiä koskaan edes osta.

Vierailija

Kannattaisi alkaa syömään myös sitä kanan nahkaa - edellyttäen että se on paistettu rapeaksi. Sellaista pehmeäksi muhitettua löllöä ei kyllä syö kukaan. Kanan nahka on erinomainen kollageeninlähde. Ei tarvitse syödä ravintolisiä eikä sivellä kollageenirasvoja naamaansa ;)

Vierailija

Minäkään en syö kanan nahkaa, joten tein näitä leikkaamalla fileestä sopivia paloja. Toimi erittäin hyvin! Suolaa lipsahti makuuni vähän liikaa, seuraavalla kerralla kerralla säästelen sen kanssa. Kastike on erittäin hyvää, varsin tulista.

Vierailija

Höh, siipien ideahan on just sen hyvin maustetun ja rapeaksi paistetun nahan syöminen!