
Öljyssä ja valkosipulissa maustetut katkaravut tarjoillaan tomaatti-pekonipastan kanssa.
Tomaattinen jättikatkarapu-pekonipasta
Ainekset
Työvaiheet
- Pane sulat katkaravut kulhoon. Kääntele joukkoon tilkka öljyä, murskatut valkosipulinkynnet ja persiljasilppu. Jätä maustumaan.
- Poista pekonista ylimääräinen rasva ja pilko se. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipuli, pekoni ja ripaus chiliä öljyssä. Kun pekoni onsaanut väriä, lisää pannulle valkoviini, tomaattipyree ja kuumenna sekoittaen, kunnes alkoholi on haihtunut pannulta.
- Lisää sekaan tomaattimurska ja mausta kastike suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia ja tarkista maku.
- Keitä pasta pakkauksen mukaan. Ota sillä aikaa katkaravut pois marinadista ja paista ne nopeasti öljyssä molemmin puolin kypsiksi. Valuta pasta ja yhdistä se kuumana nostellen tomaattikastikkeen sekaan, lisää lopuksi paistetut jättikatkaravut ja tarjoile parmesaaniraasteen kanssa.
Tästä tuli kyllä tosi hyvää vaikka kokkina oli tälläinen noviisi! :)