Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1990 reseptiä.
Linkitetty 140 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Tuhti nuudeli-kaalikeitto vie nälän.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkuma-kaalikeitto

Ainekset

1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
chili
3
rkl
tuoretta kurkumaa raastettuna (tai 1 rkl kuivattua)
2
rkl
inkivääriä raastettuna
1
tomaatti
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
korianterinsiemeniä
1/2
tl
juustokuminaa
1
limetin mehu
(1 tl suolaa)
Lisäksi
1
tlk
(380g/230g) käyttövalmiita kikherneitä
100
g
täysjyvänuudeleita
1/2
sallarossa- tai kiinankaalia
1
ruukku
korianteria
1/2
ruukkua
tilliä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pilko chili. Kuori ja raasta kurkuma ja inkivääri. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Paista sipulia 2 minuuttia. Laske lieden lämpö keskilämmölle ja lisää valkosipulit, chili, tuore kurkuma ja inkivääri. Paista 1 minuutti. (Jos käytät kuivattua kurkumaa, lisää se vasta muiden kuivien mausteiden kanssa. Kuivattu kurkuma voi liian pitkään paistettuna tuoda ruokaan karvasta makua).
  3. Lisää korianterinsiemenet ja juustokumina kattilaan ja anna niiden kuumentua hetki. Kaada kasvisliemi joukkoon, lisää tomaatit ja kiehauta.
  4. Purista limetin mehu keittoon. Maista ja lisää suolaa maun mukaan
  5. Valuta kikherneet. Lisää ne ja nuudelit keittoon ja anna kuumentua liemessä 5 minuuttia. Pilko kaali ja hienonna yrtit. Lisää ne keittoon juuri ennen ruokailua, jotta kiinankaali pysyy mukavan rapasakkana.

Vinkki Gluteenittoman keiton saat, kun vaihdat nuudelit riisinuudeleihin tai tattarisobanuudeleihin.

Kommentit (2)

Vierailija

Kasvisliemen määrä puuttuu.

Vierailija

Lehdessä olleessa reseptissä kasvislientä lisättiin litra.
Jos haluaa kurkumasta terveyshyödyt irti, kannattaa keittoon lisätä vielä mustapippuria. Piperiini kun tehostaa kurkumiinin toimintaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 976 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Jos pidät klassisesta Bloody Mary -drinkistä, niin tulet rakastumaan tähän pastaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Bloody Mary -pasta

Ainekset

1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
3
sellerin vartta
2
rkl
worchesterkastiketta
1/2
dl
vodkaa
1
tlk
tomaattimurskaa
1/2
sitruunan mehu
2
ps (noin 180g)
sulatettuja pakastekatkarapuja
1
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
1/2
tl
sokeria
muutama tippa
tabascoa
LISÄKSI
300
g
pastaa
PÄÄLLE
sellerinlehtiä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota öljyssä 2 minuuttia. Hienonna sellerin varret ja lisää ⅔ joukkoon. Jatka kuullotusta toiset 2 minuuttia.
  2. Lisää worchesterkastike, vodka, sitruunamehu ja tomaattimurska, kuullota vielä 5 minuuttia. Lisää ravut ja loput sellerit joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja tabascolla. Kuumenna, älä enää keitä.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä, kääntele joukkoon. Koristele sellerin lehdillä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 976 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pasta alfredo on italialainen pastaklassikko, joka luottaa voin, kerman ja parmesaanin  lyömättömään komboon. Raikasta pasta parsakaalilla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Kana-parsakaali-alfredo

Ainekset

400
g
pastaa
300
g
parsakaalin nuppuja
4
rkl
voita
4
rkl
vehnäjauhoja
4
dl
kanalientä
4
dl
ruokakermaa
1
tl
Provencen maustesekoitusta
1
tl
valkosipulijauhetta
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
3
dl
raastettua parmesaania
LISÄKSI
200
g
kypsää (grilli)kanaa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää parsakaalin nuput keitinveteen viimeisiksi minuuteiksi. Valuta ja pidä lämpimänä.
  2. Sulata voi kattilassa ja pyöräytä jauhot voissa, sekoittele minuutin ajan. Lisää kanaliemi, ruokakerma ja mausteet koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää parmesaani lopuksi joukkoon.
  3. Kaada juustokastike pastan ja parsakaalien joukkoon. Viipaloi broileri joukkoon ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 976 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Guacamole goes Kreikka! Kokeile klassikkodipin kreikkalaistettua versiota ja ihastu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen guacamole

Ainekset

2
kypsää avokadoa
2
rkl
sitruunanmehua
1 1/2
rkl
aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
2
rkl
tuoretta persiljaa
2
rkl
kalamata-oliiveja
100
g
kirsikkatomaatteja
1/2
punasipuli
1
tl
kuivattua oreganoa
ripaus suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja murskaa avokadot haarukalla. Pirskota päälle sitruunamehua.
  2. Valuta aurinkokuivatut tomaa ttikuutiot ja lisää joukkoon. Hienonna persilja ja kuutioi oliivit ja kirsikkatomaatit pieneksi. Kuori ja hienonna punasipuli.
  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 976 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kokeile hieman erilaista spagetti bolognesea! Aasialaisittain maustettu helppo pasta sopii loistavasti kiireiseenkin aikatauluun.

Nopeuta vielä kokkailua ja korvaa parsa ja herneet valmiilla kasvissuikaleilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Itämainen spagetti bolognese

Ainekset

400
g
(naudan)jauhelihaa
1 + 1
rkl
öljyä
3
valkosipulinkynttä
1
sipuli
300
g
(mini)parsaa
1/2
l
tuoreita herneitä
4
rkl
teriyaki-kastiketta
1
rkl
soijakastiketta
5
dl
kanalientä
4
rkl
Maizena-suurustetta (ruskeille kastikkeille)
LISÄKSI
400
g
spagettia
1/2
dl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Ruskista jauheliha puolessa öljyssä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli loppuvaiheessa joukkoon. Jatka minuutin ajan. Kuori ja hienonna parsa ja riivi herneet paloista.
  2. Lisää parsa, herneet ja loppu öljy pannulle ja jatka paistamista sekoitellen vielä noin 2 minuutin ajan. Lisää teriyaki- ja soijakastike ja kanaliemi ja kiehauta. Sekoita suuruste kastikkeeseen ja keitä muutama minuutti, kunnes kastike sakenee hieman.
  3. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja kääntele kastikkeeseen. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Kommentit (0)