
Tuhti nuudeli-kaalikeitto vie nälän.
Kurkuma-kaalikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pilko chili. Kuori ja raasta kurkuma ja inkivääri. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi.
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Paista sipulia 2 minuuttia. Laske lieden lämpö keskilämmölle ja lisää valkosipulit, chili, tuore kurkuma ja inkivääri. Paista 1 minuutti. (Jos käytät kuivattua kurkumaa, lisää se vasta muiden kuivien mausteiden kanssa. Kuivattu kurkuma voi liian pitkään paistettuna tuoda ruokaan karvasta makua).
- Lisää korianterinsiemenet ja juustokumina kattilaan ja anna niiden kuumentua hetki. Kaada kasvisliemi joukkoon, lisää tomaatit ja kiehauta.
- Purista limetin mehu keittoon. Maista ja lisää suolaa maun mukaan
- Valuta kikherneet. Lisää ne ja nuudelit keittoon ja anna kuumentua liemessä 5 minuuttia. Pilko kaali ja hienonna yrtit. Lisää ne keittoon juuri ennen ruokailua, jotta kiinankaali pysyy mukavan rapasakkana.
Vinkki Gluteenittoman keiton saat, kun vaihdat nuudelit riisinuudeleihin tai tattarisobanuudeleihin.
Kasvisliemen määrä puuttuu.
Lehdessä olleessa reseptissä kasvislientä lisättiin litra.
Jos haluaa kurkumasta terveyshyödyt irti, kannattaa keittoon lisätä vielä mustapippuria. Piperiini kun tehostaa kurkumiinin toimintaa.