Sport on lisännyt 73 reseptiä.
Linkitetty 121 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pikapaistettu paksoi tuo paahteista makua reilun värikkääseen salaattiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min + kypsennys 13 min
Vaikeustaso
Helppo

Misolohi-paksoisalaatti

Ainekset

300
g
kirjolohifileetä
1
rkl
misotahnaa
1
rkl
öljyä
1
rkl
soijaa
1
tl
omenaviinietikkaa
ripaus
sokeria
Lisäksi
400
g
paksoita (paistetaan pannulla)
2
porkkanaa (sheivattuja lastuja)
Soijakurkut
1/2
kurkku
1
rkl
soijaa
1
rkl
limetti
ripaus
sokeria

Työvaiheet

  1. Aloita soijakurkuista. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi kannelliseen rasiaan. Lisää joukkoon muut aineet, sulje kansi ja hölskytä niin, että maut sekoittuvat. Anna vetäytyä jääkaapissa salaatin valmistumisen ajan.
  2. Leikkaa lohifilee kahdeksi annospalaksi. Sekoita pienessä kulhossa miso, öljy, soija, etikka ja ripaus sokeria. Sivele noin puolet misomarinadista lohipalojen pintaan. Paista lohipaloja pinnoitetulla paistipannulla nahkapuoli alaspäin keskilämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes lohi on juuri ja juuri kypsää.
  3. Leikkaa paksoit puoliksi. Vedä porkkanasta ohuita lastuja juustohöylällä. Nosta lohipalat pois pannulta ja pidä lämpimiä folion alla. Pyyhkäise pannulta enimmät lohen rasvat pois ja pikapaista paksoita pannulla noin 2-3 minuutin ajan. Nostele lautasille paksoit, lohi ja porkkanalastuja. Lusikoi joukkoon loppu misomarinadi ja soijakurkkuja.

Vinkki Salaatti saa olla reilun värikästä. Käytä monipuolisesti erilaisia kasviksia, niin saat paljon makua ja vältät kyllästymisen. Monet salaatit kestävät
hyvin paistamista, ja kypsentäminen antaa niille aivan uudenlaista, paahteista makua. Paksoin lisäksi kannattaa kokeilla romainesalaattia ja sikurisalaattia.

Kommentit (1)

kuva/1000sanaa

Ohjeessa neuvotaan paistamaan lohi, vain nahkapuolelta, kuvassa kuitenkin molemmin puolin paistettu lohi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 82 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Sitruunaiset kasvikset muuttuvat ateriaksi, kun tarjoat niiden kanssa uunimunia. Rapeutta keväinen annos saa paahdetuista pinjansiemenistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunimunat ja pikapaistetut vihreät kasvikset

Ainekset

600
g
vihreitä kasviksia, esimerkiksi parsaa, varsiparsakaalia ja herneenpalkoja
½
dl
ranskankermaa
4
kananmunaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
hiutalesuolaa, muutama kierros mustapippuria myllystä
4
rkl
paahdettuja pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Keitä kasvikset napakan kypsiksi. Parsojen ja varsiparsakaalien keittoaika on noin 6 minuuttia ja herneenpalkojen 2 minuuttia. Valuta keitinvesi pois ja nosta kasvikset jääveteen odottamaan.
  2. Lusikoi ranskankerma pieniin kuppeihin. Riko munat ranskankerman päälle. Nosta kupit uunivuokaan. Kaada vuokaan sen verran kiehuvaa vettä, että vesi ylettää kuppien puoliväliin. Laita vuoka 175-asteiseen uuniin. Paista noin 15 minuuttia tai siihen asti, kunnes munat ovat hyytyneet. Ripottele päälle suolaa ja pippuria.
  3. Paista kasvikset nopeasti pannulla öljyssä. Mausta sitruunamehulla, kuoriraasteella, suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle pinjansiemeniä. Tarjoa kasvikset munien kanssa.

Kommentit (0)

Rouheinen ruisvuokaleipä on jotain aivan uskomattoman herkullista; täydellisen rukiista, siemenet tuovat mukavaa purutuntumaa. Tämä leipä on super helppo valmistaa, sillä sitä ei tarvitse edes vaivata. Tämän leivän teko onnistuu lapsiltakin, eikä se kaipaa seurakseen kuin sipaisun Oivariinia....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 leipä
Valmistusaika
10 min + kohotus 1 h + paistaminen 5o min
Vaikeustaso
Helppo

Rouheinen ruisvuokaleipä

Ainekset

2,5
dl
vettä
30
g
tuorehiivaa
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
kurpitsansiemeniä
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
ruisleseitä
1,5
tl
suolaa
2
rkl
siirappia
3
rkl
rypsiöljyä
2,5
dl
ruisjauhoja

Työvaiheet

Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi.
Liota joukkoon hiiva.
Mittaa joukkoon hiutaleet, siemenet ja leseet.
Sekoita taikinan joukkoon suola, siirappi ja öljy.
Viimeisenä sekoita joukkoon ruisjauhot.

Kaavi taikina voideltuun leipävuokaan.
Tasoita pinta kostutetuin sormin.
Peitä leivinliinalla ja anna kohota tunnin ajan.
Paista 200-asteisessa uunissa 50 minuuttia.
Kumoa leipä jäähtymään.
Varoitus! Tämä leipä on niin hyvää, että se "häviää" hetkessä! :)

Kommentit (2)

Vierailija

Vai viedä mummolaan.... Kunpa voisikin. Ehkä sitten ensi pääsiäisenä kun koronaviruksesta on päästy.

Oton leipomukset
Seuraa 
Liittynyt17.11.2019

Ajattelinkin, että leivän voi tässä tilanteessa viedä vaikkapa postilaatikkoon ja siten piristämään mummolan pääsiäistä.👍🏻

Helsingin Sanomat on lisännyt 82 reseptiä.
Linkitetty 98 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Bataatti ja nopeasti kypsyvä soijarouhe tekevät intialaisesta currysta ruokaisan. Soijarouhe imee maukasta kastiketta hyvin, mutta sitä ei kannata haudutella kastikkeen joukossa kuin viitisen minuuttia. Muuten kastike tukevoituu liikaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataatticurry

Ainekset

1
pieni bataatti
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
punainen tai vihreä chili
1
rkl
inkivääriä raastettuna
2
rkl
öljyä
500
g
paseerattua tomaattia
1
prk (250 g)
kookoskermaa
1
kasvisliemikuutio
2
tl
sokeria
1
tl
garam masalaa
1
tl
kurkumaa
1
dl
soijarouhetta
1
ruukku
korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi bataatti. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, viipaloi. Kuori ja raasta inkivääri.
  2. Paista sipulia ja valkosipulia öljytilkassa paistinpannulla muutama minuutti.
  3. Lisää pannulle bataattikuutiot, paseerattu tomaatti, kookoskerma, chili, inkivääri ja kasvisliemikuutio. Kiehauta.
  4. Mausta sokerilla, garam masalalla ja kurkumalla. Kypsennä keskilämmöllä 10–15 minuuttia bataattikuutioiden koosta riippuen, eli niin kauan, kunnes bataatit tuntuvat pehmeiltä ja kypsiltä.
  5. Lisää soijarouhe. Jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Hienonna päälle korianteria. Tarjoa basmatiriisin tai naanleivän kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2158 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pakastesimpukat ovat todellista pikaruokaa! Tässä maukkaassa yhen pannun ruuassa simpukat saavat seurakseen papuja ja tomaattia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Papu-simpukkapannu

Ainekset

1
tlk (230 g)
cannellinipapuja
2
valkosipulinkynttä
3
isoa tomaattia
½
dl
oliiviöljyä
1
ptk (450 g)
sinisimpukoita (esim. Pirkka)
1
pkt (300 g)
venussimpukoita (esim. Pirkka)
1
sitruunan mehu
1
rkl
vaaleaa balsamicoa
1
tl
suolaa
½–1
tl
kuivattua chiliä
½
tl
sokeria
4
rkl
timjamia hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Huuhtele pavut siivilässä ja jätä valumaan.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuutio tomaatit. Kuumenna öljy isossa korkeareunaisessa pannussa tai kattilassa. Kuullota valkosipulia öljyssä 2–3 minuuttia. Lisää tomaatit ja jäiset simpukat kuumaan pannuun, sekoita hetki, peitä kannella ja anna kypsyä 3–5 minuuttia.
  3. Purista sitruunan mehu pannuun. Lisää balsamico, suola, chili ja sokeri, peitä pannu kannella ja kuumenna vielä 2–3 minuuttia.
  4. Sekoita pavut ruokaan. Kuumenna 2–3 minuuttia, viimeistele timjamilla ja tarjoa heti höyryävän kuumana.

Kommentit (0)