Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2117 reseptiä.
Linkitetty 113 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tässä upeassa Lähi-idän burgerissa maistuvat pehmeä hummus, rouskuva pistaasi ja kermainen feta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Hummus-karitsaburgerit

Ainekset

600
g
karitsan jauhelihaa
1 1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1/2
ruukku
lehtipersiljaa
1
(luomu)sotruunan kuori
Hummus
1
prk (200 g)
valmista hummusta
1/2
sitruunan mehu
ripaus
ayennepippuria
Pesto
1
dl
kuorittuja suolattomia pistaasipähkinöitä
100
g
fetajuustoa
1
valkosipulinkynsi
1/2
ruukku
minttua tai lehtipersiljaa
1
dl
oliiviöljyä
Lisäksi
4
hampurilaissämpylää
tuoretta rucolaa

Työvaiheet

  1.  Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla. Hienonna lehtipersilja ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi, ja sekoita ne jauhelihan joukkoon. Muotoile jauhelihasta 4 pihviä. Jätä pihvit huoneenlämpöön odottamaan.
  2. Purista sitruunasta mehu ja sekoita se cayennepippurin kanssa hummuksen joukkoon.
  3. Tee pesto. Rouhi pähkinät, murustele feta ja hienonna valkosipuli sekä minttu. Sekoita peston ainekset yhteen.
  4. Grillaa karitsapihvejä keskilämmöllä noin 1½ minuuttia molemmin puolin.
  5. Halkaise sämpylät ja grillaa niiden leikkuupinta nopeasti kuumaksi. Jos grillissä on parila, käytä sitä. Lusikoi hummusta sämpylöiden leikkuupinnoille ja täytä sämpylät pihvillä, pestolla ja rucolalla.

Vinkki voit korvata peston pistaasipähkinät cashew-pähkinöillä.

Kommentit (5)

Kaitsuli

Nämä erilaiset hamppariversiot ovat tosi kivoja, mutta pysyvä ongelma on leipä. Mistä saisi valmiina hyviä hampparisämpylöitä? Siis en leivo!

Janesky

Helsingissä yksi k-kauppa myy kunnon sämpylöitä lihatiskin takaa, pakasteena olevaa. Ovat olleet erittäin hyviä. Tämänkin sain vahingossa tietää kun juttelin tiskillä ja oli kyse burgereista. Ovat jonkun leipomon valmistamia.

Sotruunan niellyt

Luomusotruunaa ei ainakaan täältä Savosta tahdo oikein mistään kaupasta löytää. Ehkä sotruunoita voisi yrittää kasvattaa itse; tosin en tiedä menestyykö sotrushedelmiin kuuluva lajike maamme olosuhteissa.

Ayenneä mä metsästän

Ayennepippuriakaan ei oikeen tahdo löytyä. Onko tää jokin astraalimauste, mikä pitää vaan oikeen kovasti toivoa ilmestyvän maustekaappiin.

Vierailija

Mausteet kyllä löysin paikallisesta kaupasta! Sotruunat ja ayennet… mutta hieman mietin tuota grillaamista! 150g pihviä pitäisi "keskilämmöllä" pitää 1,5 minuuttia. Luulen että 30 sek riittää… pihvihän on tosi ohut! Muutenhan karitsan maku aivan häipyy...Ja laksatiivinen kokonaisuus jää saavuttamatta. Kiitoksia vain Raisalle hyvästä ohjeesta! uusia reseptejäsi odotellessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2117 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Srirachakastikkeella maustetut lihapullat ovat takuuvarma valinta lapsiperheelle, jossa rakastetaan tulista ruokaa. Sushibar+Wine-ravintolan Leena Mezorin luotto-ohjeessa lihapullat hautuvat kypsiksi makoisassa sienikastikkeessa.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Srirachalihapullat ja -sienikastike

Ainekset

400
g
sika-nautajauhelihaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
3/4
dl
korppujauhoa
2
rkl
srirachakastiketta
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Sienikastike
3
dl
lihalientä (tai 3 dl vettä ja 1 liemikuutio)
200
g
herkkusieniä tai 1/2 l suppilovahveroita
1 + 1
rkl
voita paistamiseen
2
rkl
maissisuurustetta
1
rkl
worcesterkastiketta
1
rkl
srirachakastiketta
1/2
ruukku
korianteria
Perunamuusi
650
g
jauhoista perunaa (esim. puikula)
1 1/2
l
vettä
2 + 1
tl
suolaa
2 1/2
dl
maitoa
50
g
voita
Lisäksi
1/2
ruukku
korianteria

Työvaiheet

  1. Laita jauheliha kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Laita puolet sipulista ja kaikki valkosipuli lihan joukkoon. Säästä puolet sipulista kastikkeeseen. Lisää loput lihapullien aineet ja sekoita. Pyörittele seoksesta pingispallon kokoisia lihapullia, laita ne lautaselle, peitä tuorekelmulla ja siirrä jääkaappiin odottamaan.
  2. Aloita muusin valmistus. Kuori ja paloittele perunat noin 3 cm:n paloiksi. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (1 l vettä/1 tl suolaa), noin 10 minuuttia.
  3. Perunoiden kiehuessa tee lihaliemi ja viipaloi sienet noin ½ cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
  4. Paista lihapullat. Sulata 1 rkl voita pannussa ja ruskista lihapullia välillä käännellen noin 5 minuuttia. Siirrä lihapullat lautaselle.
  5. Lisää 1 rkl voita pannuun ja ruskista sieniä ja hienonnettua sipulia välillä käännellen noin 5 minuuttia.
  6. Kun perunat ovat kypsiä, valmista muusi. Kaada vesi pois kattilasta ja murskaa perunat perunasurvimella. Lisää maito ja lämmitä muusia miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Sekoita voi muusiin ja mausta suolalla.
  7. Sekoita maissisuuruste lihaliemeen. Lisää worcester ja sriracha. 
  8. Laita lihapullat ja kaada lihaliemiseos pannuun sienten joukkoon. Anna poreilla miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes kastike on saostunut. Tarjoa muusin ja hienonnetun korianterin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2117 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Salottisipuli, kokojyväsinappi ja sienet maustavat karitsanjauhelihapihvit superherkullisiksi. Lisukkeeksi sopii lämmin ruusukaalisalaatti, joka pyörähtää kattilan kautta pöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Karitsapihvit ja lämmin ruusukaalisalaatti

Ainekset

500
g
karitsanjauhelihaa
1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
4
dl
suppilovahveroita tai mustatorvisieniä (tai 1 dl kuivattuja)
1
dl
kermaa
1
viipale vehnäpaahtoleipää
1
kananmuna
2
tl
kokojyväsinappia
1
tl
suolaa
n. 2
rkl
voita paistamiseen
Ruusukaalisalaatti
600
g
ruusukaalia
1
dl
kuorellisia manteleita rouhittuna
1
rkl
voita
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
1
dl
puolukoita
Sinappikerma
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
tl
kokojyväsinappia
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Hienonna salotti- ja valkosipulit. Leikkaa sienet muutamaan osaan. Paista sipuleita ja sieniä pannussa voissa pari minuuttia.
  2. Laita kerma kulhoon ja murenna leipä joukkoon. Lisää muna, sieni-sipuliseos, sinappi, suola ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi.
  3. Leikkaa ruusukaaleista kovat kannat pois ja keitä kaaleja suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) 2–3 minuuttia. Kaada vesi pois ja jätä kaalit kattilaan.
  4. Muotoile jauhelihataikinasta kostutetuin käsin pieniä pihvejä. Paista ne voissa kypsiksi, noin 2 minuuttia molemmin puolin.
  5. Rouhi mantelit veitsellä karkeasti. Laita ne ruusukaalikattilaan. Lisää voi, sokeri ja suola. Kuumenna, sekoita puolukat joukkoon ja siirrä kattila pois liedeltä.
  6. Mausta ranskankerma sinapilla ja suolalla. Tarjoa pihvien kastikkeena.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.

Puoloffee on syntisen hyvä jälkiruokaherkku! Makean toffeen ja raikkaan puolukan liitto on täydellinen. Tämä herkku on erittäin helppo valmistaa ja onnistuu mökkiolosuhteissakin :) Puoloffee on tuunattu jouluiseksi piparipohjalla ja täytteessä on tujaus sitruunaa taittamassa makeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Puoloffee

Ainekset

Pohja:
260
g
pipareita
125
g
ruusunmarjapilttiä
Täyte:
1
prk
karamellisoitua kondensoitua maitoa
2
dl
puolukoita
2
rkl
tomusokeria
2
rkl
sitruunanmehua
3
dl
vispikermaa
200
g
vaniljarahkaa
2
rkl
sokeria
5
dl
puolukoita
marenkeja

Työvaiheet

Pohja:
Murskaa piparit.
Sekoita ruusunmarjasose piparimruskan joukkoon.
Taputtele pohja vuoan pohjalle ja noin 2 cm reunoille.
Puoloffeen voi tehdä halkaisijaltaan n. 26 cm irtopohja- tai piirasvuokaan.

Täyte:
Kaada kondensoitu maito kulhoon.
Lisää joukkoon puolukat, tomusokeri ja sitruunanmehu.
Sekoita tasaiseksi, tarkista maku ja kaada piparipohjan päälle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää joukkoon vaniljarahka ja sokeri.
Nostele toffeen päälle. Ripottele päälle puolukat.
Koristele halutessasi marengeilla ja piparkakuilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2117 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Talven väripilkku! Salviavoissa paistettu ja meheväksi kypsennetty possunfilee saa hyvää seuraa valkosipulilla maustetusta lehtikaalista ja punajuuripyreestä. Voit unohtaa kastikkeen, tämä annos on parhaimmillaan juuri näin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Salviapossu

Ainekset

1
possun sisäfilee (n. 600 g)
2
pientä salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
rypsiöljyä
3–4
salvianoksaa
3
rkl
voita
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota filee huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Valmistele pyreeseen tulevat punajuuret uuniin tässä vaiheessa (ks. ohje alla).
  3. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä pannussa öljyssä muutama minuutti. Lisää filee, salvia ja voi pannuun. Paista lihaan kauttaaltaan kaunis väri. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Työnnä paistolämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Siirrä liha pellille uuniin ja kypsennä, kunnes sisälämpö on 70 astetta, noin 40 minuuttia.
  5. Kääri liha folioon ja anna levätä noin 15 minuuttia ennen leikkaamista. Viimeistele punajuuripyree ja paista lehtikaali.

Punajuuripyree

Ainekset

800
g
punajuuria
1 + 1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
2
tl
balsamiviinietikkaa
1
prk (120 g)
smetanaa
(kasvislientä tai vettä)

Työvaiheet

  1.  Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja paloittele punajuuret. Laita palat pellille ja sekoita 1 rkl öljyä, suola ja pippuri joukkoon. Paahda uunissa kypsiksi, noin 45 minuuttia. 
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne pannussa öljyssä kypsiksi, noin 5 minuuttia.
  3. Soseuta kaikki pyreen aineet. Ohenna tarvittaessa kasvisliemellä tai vedellä.

Valkosipulinen lehtikaali

Ainekset

200
g
lehti- tai mustakaalia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
rypsiöljyä
3
rkl
pinjansiemeniä
2
tl
sitruunamehua
1/2
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja kuivaa lehtikaalit. Poista kovat ruodit ja revi lehdet pieniksi paloiksi.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota niitä pannussa öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Nosta lämpötilaa, lisää kaalit ja paista muutama minuutti. 
  3. Lisää siemenet kaalin joukkoon ja anna niiden saada hieman väriä. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)