Itse tehty herkkumysli eli granola on sata kertaa parempaa kuin kaupasta ostettu, ja tulee melkein sata kertaa edullisemmaksi.
Karpalogranola
Ainekset
Työvaiheet
Rouhi pähkinöitä veitsellä. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet ja pähkinät sekä kaikki siemenet.
Kuumenna kattilassa kookosöljyä (tai rypsiöljyä) ja hunajaa sen verran, että ne sekoittuvat, älä keitä. Kaada hunajaöljy kaura–pähkinä–siemenseokseen ja sekoita tasaiseksi.
Levitä granola pellille leivinpaperin päälle. Paahda 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kääntele ainakin kerran paistamisen aikana (vähän puolenvälin jälkeen). Jäähdytä.
Sekoita jäähtyneen granolan joukkoon kuivatut karpalot ja kaneli. Säilytä ilmatiiviissä purkissa, viileähkössä ja pimeässä.
Nauti maustamattoman (kreikkalaisen tai turkkilaisen) jogurtin ja hunajan sekä marjojen tai hedelmien kera.
Menee tekoon viikonloppuna! Ihanaa, että mukana on neitsytkookosöljy.