Laura Kaapro on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 66 keittokirjaan.

Itse tehty herkkumysli eli granola on sata kertaa parempaa kuin kaupasta ostettu, ja tulee melkein sata kertaa edullisemmaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–20
Valmistusaika
25
Vaikeustaso
Helppo

Karpalogranola

Ainekset

5
dl
kaurahiutaleita
2 1/2
dl
pähkinöitä (esim. pekaani, cashew, hasselpähkinä)
2 1/2
dl
siemeniä (esim. auringonkukan-, seesamin-, kurpitsansiemen)
1
dl
neitsytkookosöljyä (tai rypsiöljyä)
1
dl
hunajaa
2
dl
kuivattuja karpaloita
1–2
tl
kanelia

Työvaiheet

Rouhi pähkinöitä veitsellä. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet ja pähkinät sekä kaikki siemenet.

Kuumenna kattilassa kookosöljyä (tai rypsiöljyä) ja hunajaa sen verran, että ne sekoittuvat, älä keitä. Kaada hunajaöljy kaura–pähkinä–siemenseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Levitä granola pellille leivinpaperin päälle. Paahda 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kääntele ainakin kerran paistamisen aikana (vähän puolenvälin jälkeen). Jäähdytä.

Sekoita jäähtyneen granolan joukkoon kuivatut karpalot ja kaneli. Säilytä ilmatiiviissä purkissa, viileähkössä ja pimeässä.

Nauti maustamattoman (kreikkalaisen tai turkkilaisen) jogurtin ja hunajan sekä marjojen tai hedelmien kera.

Kommentit (1)

Hanna Jensen_2
Seuraa 
Liittynyt28.4.2014

Menee tekoon viikonloppuna! Ihanaa, että mukana on neitsytkookosöljy.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla