
Parsa yhdistetään tässä piirakassa brie-juuston ja sitruunan kanssa. Helppo pohja tehdään valmiista filotaikinasta.
Brie-parsapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Ota taikina hyvissä ajoin sulamaan. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
- Sulata voi ja raasta sitruunan kuoret voin joukkoon. Kostuta suti sitruunavoihin ja sivele sitä vuoan pohjalle. Nosta filotaikinalevy vuokaan. Sudi sitruunavoita filotaikinalevylle ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Nosta uusi taikinalevy edellisen päälle, sudi voita ja ripottele siemeniä. Jatka kunnes vuoassa on kauttaaltaan 6–7 kerrosta taikinaa.
- Leikkaa brie siivuiksi ja hienonna timjami. Riko muna kulhoon. Sekoita rakenne rikki. Sekoita joukkoon ranskankerma, hunaja ja pippuri.
- Napsauta parsoista puumainen varrenosa pois. Kaada ranskankerma-munatäyte taikinalevyjen päälle. Lado brie-siivut tasaisesti täytteen päälle. Asettele parsat riviin juuston päälle. Paista 25 minuuttia uunin keskitasolla.
Onnistuisiko lehtitaikinasta?
Missä lämpötilassa paistetaan
Oisko 175˚C kun ohjeessa niin sanotaan
Ei brietä, ei sitruunaa, eikä hunajaa. Nuokun jättää pois ja korvaa muulla, niin hyvä tulee. =)