Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 68 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Lindström KUVA Sami Repo

Broileri kypsyy avattuna puolet nopeammin kuin pyöreänä. Makunautinnon viimeistelee ihmepippuri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t + grillin lämmitys
Vaikeustaso
Kohtalainen

Halsterikana ja ihmepippuri

Ainekset

1
broileri
Marinadi
10
cm:n pala
inkivääriä
10
valkosipulinkynttä
1
dl
fariinisokeria
1
limetin mehu
1/2
dl
hoisinkastiketta
2
rkl
kalakastiketta
2
tl
viisimaustetta
Ihmepippuri
1/2
dl
kokonaisia mustapippureita
1/4
dl
karkeaa suolaa
Vietnamilainen maissisalaatti
2
sydänsalaattia
2
kevätsipulia
4
kpl
mizunanlehtiä (tai 1 dl thaibasilikaa hienonnettuna)
1
limetin mehu
1/4
dl
kalakastiketta
2
rkl
sokeria
2
maissia (esikeitettyä)
2
rkl
rypsiöljyä grillaamiseen
Lisäksi
2
limettiä

Työvaiheet

  1. Avaa broilerin sidotut koivet. Huuhtele broileri kylmällä vedellä sisältä ja päältä. Taputtele kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa broileri keittiösaksilla tai terävällä veitsellä auki rintafileiden välistä, rintalastan jommalta kummalta puolelta. Avaa broileri ja leikkaa rintalasta irti toisestakin rintafileestä. Levitä broileri nahkapuoli ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle tarjottimelle.
  2. Valmista marinadi. Kuori ja paloittele inkivääri, kuori valkosipulit. Laita ne sokerin kanssa mortteliin ja moukaroi tahnaksi, noin 5 minuuttia. Purista limetin mehu joukkoon. Lisää loput marinadin aineet ja sekoita. Hiero puolet marinadista broilerin molemmille puolille, säästä loput grillaukseen. Aseta broileri halsteriin ja anna marinoitua huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Jos grillaat puu- tai hiiligrillillä, valmistele hiillos.
  3. Esivalmistele salaatti. Puolita ja huuhtele sydänsalaatit. Suikaloi ne pitkittäin. Halkaise kevätsipulit ja leikkaa kukin puolikas kolmeksi lohkoksi. Rullaa mizunanlehdet ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kasvikset kulhossa. Purista limetin mehu tyhjään pieneen kulhoon. Lisää kalakastike ja sokeri ja sekoita kunnes sokeri liukenee. Jätä odottamaan.
  4. Tee ihmepippuri. Mittaa pippurit ja suola maustemyllyyn ja jauha hienoksi. Ihmepippuriin saa jäädä pippurisattumia ja karkeita pippurimuruja, tärkeintä on, että suola hienontuu.
  5. Jos grillaat kaasugrillillä, kuumenna grilli. Laita broileri halsterissa kuumaan grilliin, puu- tai hiiligrillissä lähelle hiillosta. Sivele maissit öljyllä ja grillaa niitä käännellen, kunnes ne ovat kauniisti paahtuneita. Kääntele broilerihalsteria parin minuutin välein ja sivele broileri marinadilla aina kääntämisen jälkeen. Grillaa broileria noin 20 minuuttia tai kunnes liha on kypsää. Avaa halsteri ja kokeile kypsyyttä tekemällä veitsellä viilto koipilihaan; broileri on kypsä, kun lihasneste on kirkasta.
  6. Siirrä halsteri leivinpaperille lepäämään ja viimeistele salaatti. Nosta maissi pystyyn leikkuulaudalla ja leikkaa jyvät irti kuljettamalla terävää veistä kovaa ruotia pitkin. Lisää maissit salaattiin ja kaada kastike päälle. Pyörittele salaattia ronskilla otteella, jotta yrtit ja sipulit pehmenevät.
  7. Pese ja lohko limetit. Jaa ihmepippuri neljään pieneen dippikippoon. Purista limettimehua ihmepippuriin ja dippaa siihen broilerista revittyjä paloja. Tarjoa broileri maissisalaatin kanssa.

Kommentit (2)

Kala-allergikko

Millä korvais tuon kalakastikkeen?

Aimo Ahmatti

Jollain muulla soossilla. Mutta sitten se ei enää ole "vietnamilainen maissisalaatti".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Muheva kerrosleipä on parempi kuin moni hampurilainen, mutta ihan pikaruokaa se ei ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
4–6 t
Vaikeustaso
Helppo

Grillikaslerleivät

Ainekset

2
kg:n pala
porsaan kasleria
Rub-mausteseos
4
rkl
fariinisokeria
1
rkl
suolaa
1
rkl
savupaprikajauhetta
1
rkl
sipulijauhetta
2
tl
cayannepippuria
½
tl
maustepippuria
Lisäksi
8
siivua vaaleaa maalaisleipää
1
rs (100 g)
piparjuurituorejuustoa
2
pihvitomaattia
2
suolakurkkua
1
punasipuli
1
ruukku salaattia

Työvaiheet

  1. Sekoita rubin ainekset ja hiero mausteet lihan pintaan. Anna maustua huoneenlämmössä tunnin tai pari.
  2. Kuumenna grilli tai valmista hiillos, siirrä hiillos grillin toiselle laidalle, laita toiselle puolelle grilliin rasvapelti valmiiksi.
  3. Grillaa ensin lihan pinnat kiinni suoralla lämmöllä. Laita lihaan sisälämpömittari ja siirrä liha epäsuoraan lämpöön ritilälle rasvapellin päälle.
  4. Kypsennä 2–4 tuntia. Pidä grillin lämpötila koko ajan alle 160 asteessa. Kypsennä, kunnes lihan sisälämpötila on 85–88 astetta.
  5. Ota liha grillistä, kääri folioon ja anna vetäytyä tunnin verran.
  6. Leikkaa liha. Siivuta leipä. Voitele leipä tuorejuustolla.
  7. Laita leivän väliin tomaattia, suolakurkkua ja sipulia siivuina, salaattia sekä reilusti lihaa.

Vinkki! Kokeile lisätä kypsennyksen ajaksi grilliin savustuspuruja.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Sokeriton ranskalainen sinappi antaa juuri sopivasti ytyä broilerin makuun. Yhdistä rapeapintaiseksi paistettu broileri sobanuudeleiden ja kasvisten kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinappibroileri ja sobanuudelit

Ainekset

600
g
broilerin luuttomia paistileikkeitä
½
tl
suolaa
½
dl
dijoninsinappia
1
iso kananmuna
2
dl
pankojauhoja
öljyä paistamiseen
(chiliä)
Nuudelit
200
g
sobanuudeleita
1
ps (250 g)
varsiparsakaaleja
2
rkl
öljyä
1
rkl
riisiviinietikkaa
ripaus
suolaa
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuivaa paistileikkeet talouspaperilla ja ripottele suola pinnoille. Laita sinappi syvälle lautaselle, riko muna joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita pankojauhot toiselle syvälle lautaselle. Pyörittele paistileikkeet yksi kerrallaan ensin munaseoksessa ja sitten pankojauhoissa.

  2. Kuumenna kunnon loraus öljyä laakealla pannulla. Paista paistileikkeitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes ne ovat kypsiä.

  3. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa varsiparsakaalit pitkittäin halki ja laita ne kypsymään nuudelien kanssa samaan kattilaan viimeiseksi minuutiksi. Valuta nuudelit ja varsiparsakaalit, ja laita ne takaisin kattilaan. Sekoita pienessä kulhossa öljy, etikka, sokeri ja suola. Kaada seos kattilaan ja kääntele niin, että nuudelit ja varsiparsakaalit maustuvat tasaisesti.

  4. Jaa nuudelit lautasille ja nosta broilerin paistileikkeet päälle. Viipaloi halutessasi chiliä päälle.

ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Vanilja maistuu sekä kermaisessa täytteessä että mureassa taikinassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljainen punaherukkapiirakka

Ainekset

100
g
leivontamargariinia
1
dl
sokeria
1
muna
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
vaniljasokeria
TÄYTE
4
dl
punaherukoita
1
prk (200 g)
kermaviiliä (ei kevyt)
1
muna
½
dl
sokeria
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kulhossa. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä marjat päälle.

  3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään. Levitä seos marjojen päälle.

  4. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa 25–30 minuuttia.

ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Nyhtöpossu ja grillatut kasvikset tarjoillaan tortillojen kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
noin 2 t + marinointi 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Meksikolainen nyhtökasleri

Ainekset

noin 800
g
porsaan kasleria
2
valkosipulinkynttä
1
tlk
ananasta
½
dl
öljyä
2
rkl
soijaa
2
rkl
balsamiviinietikkaa
1
rkl
siirappia
1
tl
suolaa
LISÄKSI
2
sitruunaa
2
tomaattia
1
tlk
ananasrenkaita
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
makea sipuli
1
ruukku korianteria
1
pkt
minitortillalettuja

Työvaiheet

  1. Viillä lihan pintaan ristiviillot ja laita se suljettavaan muovipussiin.

  2. Hienonna valkosipulit. Laita ananas mehuineen sauvasekoittimen kulhoon. Lisää valkosipulit, öljy, soija, etikka, siirappi ja suola. Soseuta.

  3. Kaada marinadi lihan päälle. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.

  4. Kuumenna kaasugrilli tai valmista hiillos. Pyyhi ylimääräinen marinadi lihan pinnalta. Paista lihaa niin, että saat sen pintaan kauttaaltaan kauniin paistovärin.

  5. Pienennä grillin lämpö minimiin tai siirrä hiiligrillissä hiilet grillin toiseen laitaan.

  6. Paina lihaan paistomittari. Kypsennä lihaa epäsuoralla lämmöllä, kunnes sisälämpötila on 85 astetta.

  7. Ota liha grillistä ja anna sen vetäytyä folioon käärittynä 15 minuuttia. Revi kypsä liha haarukalla suikaleiksi.

  8. Halkaise sitruunat ja tomaatit. Ota ananasrenkaat liemestä. Sivele tomaatit, sitruunanpuolikkaat ja ananasrenkaat öljyllä ja grillaa niitä muutaman minuutin ajan. Paista tomaatit ja sitruunat vain leikkauspinnan puolelta, ananakset molemmin puolin.

  9. Tarjoile liha pehmeiden tortillalettujen, grillatun ananaksen ja tomaatin, hienonnetun sipulin ja korianterin kanssa. Purista pinnalle mausteeksi sitruunamehua.