Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3404 reseptiä.
Linkitetty 68 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Lindström KUVA Sami Repo

Broileri kypsyy avattuna puolet nopeammin kuin pyöreänä. Makunautinnon viimeistelee ihmepippuri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t + grillin lämmitys
Vaikeustaso
Kohtalainen

Halsterikana ja ihmepippuri

Ainekset

1
broileri
Marinadi
10
cm:n pala
inkivääriä
10
valkosipulinkynttä
1
dl
fariinisokeria
1
limetin mehu
1/2
dl
hoisinkastiketta
2
rkl
kalakastiketta
2
tl
viisimaustetta
Ihmepippuri
1/2
dl
kokonaisia mustapippureita
1/4
dl
karkeaa suolaa
Vietnamilainen maissisalaatti
2
sydänsalaattia
2
kevätsipulia
4
kpl
mizunanlehtiä (tai 1 dl thaibasilikaa hienonnettuna)
1
limetin mehu
1/4
dl
kalakastiketta
2
rkl
sokeria
2
maissia (esikeitettyä)
2
rkl
rypsiöljyä grillaamiseen
Lisäksi
2
limettiä

Työvaiheet

  1. Avaa broilerin sidotut koivet. Huuhtele broileri kylmällä vedellä sisältä ja päältä. Taputtele kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa broileri keittiösaksilla tai terävällä veitsellä auki rintafileiden välistä, rintalastan jommalta kummalta puolelta. Avaa broileri ja leikkaa rintalasta irti toisestakin rintafileestä. Levitä broileri nahkapuoli ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle tarjottimelle.
  2. Valmista marinadi. Kuori ja paloittele inkivääri, kuori valkosipulit. Laita ne sokerin kanssa mortteliin ja moukaroi tahnaksi, noin 5 minuuttia. Purista limetin mehu joukkoon. Lisää loput marinadin aineet ja sekoita. Hiero puolet marinadista broilerin molemmille puolille, säästä loput grillaukseen. Aseta broileri halsteriin ja anna marinoitua huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Jos grillaat puu- tai hiiligrillillä, valmistele hiillos.
  3. Esivalmistele salaatti. Puolita ja huuhtele sydänsalaatit. Suikaloi ne pitkittäin. Halkaise kevätsipulit ja leikkaa kukin puolikas kolmeksi lohkoksi. Rullaa mizunanlehdet ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kasvikset kulhossa. Purista limetin mehu tyhjään pieneen kulhoon. Lisää kalakastike ja sokeri ja sekoita kunnes sokeri liukenee. Jätä odottamaan.
  4. Tee ihmepippuri. Mittaa pippurit ja suola maustemyllyyn ja jauha hienoksi. Ihmepippuriin saa jäädä pippurisattumia ja karkeita pippurimuruja, tärkeintä on, että suola hienontuu.
  5. Jos grillaat kaasugrillillä, kuumenna grilli. Laita broileri halsterissa kuumaan grilliin, puu- tai hiiligrillissä lähelle hiillosta. Sivele maissit öljyllä ja grillaa niitä käännellen, kunnes ne ovat kauniisti paahtuneita. Kääntele broilerihalsteria parin minuutin välein ja sivele broileri marinadilla aina kääntämisen jälkeen. Grillaa broileria noin 20 minuuttia tai kunnes liha on kypsää. Avaa halsteri ja kokeile kypsyyttä tekemällä veitsellä viilto koipilihaan; broileri on kypsä, kun lihasneste on kirkasta.
  6. Siirrä halsteri leivinpaperille lepäämään ja viimeistele salaatti. Nosta maissi pystyyn leikkuulaudalla ja leikkaa jyvät irti kuljettamalla terävää veistä kovaa ruotia pitkin. Lisää maissit salaattiin ja kaada kastike päälle. Pyörittele salaattia ronskilla otteella, jotta yrtit ja sipulit pehmenevät.
  7. Pese ja lohko limetit. Jaa ihmepippuri neljään pieneen dippikippoon. Purista limettimehua ihmepippuriin ja dippaa siihen broilerista revittyjä paloja. Tarjoa broileri maissisalaatin kanssa.

Kommentit (2)

Kala-allergikko

Millä korvais tuon kalakastikkeen?

Aimo Ahmatti

Jollain muulla soossilla. Mutta sitten se ei enää ole "vietnamilainen maissisalaatti".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1178 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä
Virtaa ja väriä! Lohko pannulle keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja. Sienten ja tomaattien hyvät maut kannattaa pyyhkäistä parempiin suihin paahtoleivällä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Herkkusienipannu

Ainekset

1
rs (200 g)
tummia herkkusieniä
2
salottisipulia
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
100
g
fetaa
2
rkl
öljyä
rkl
tummaa balsamicokastiketta
1
ps (65 g)
tuoretta pinaattia
½
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Puhdista ja lohko herkkusienet. Kuori ja viipaloi sipuli. Halkaise osa tomaateista. Kuutioi feta.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Paista kuumalla pannulla sipulia ja sieniä noin 5 minuuttia. Lisää tomaatit, feta ja balsamicokastike. Jatka kypsennystä 10 minuuttia.
  3. Lisää pinaatti muutamaksi minuutiksi hautumaan. Mausta pippurilla ja maun mukaan suolalla.
Hyvä terveys on lisännyt 316 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3404 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Saisiko olla kulhollinen täyteläistä ja lämmittävää kanakeittoa? Maapähkinävoi tekee liemestä runsaan ja kermaisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea maapähkinä-kanakeitto

Ainekset

1
oranssi paprika
1
kesäkurpitsa
¼
punakaalia
1
maissintähkä
2
rkl
öljyä
250
g
broilerin paistisuikaleita
3
tl
keltaista currytahnaa
8
dl
kasvislientä
1
prk (250 ml)
kookosmaitoa
4
rkl
maapähkinävoita
(suolaa)
1
limetti
LISÄKSI
1
chili
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa suupaloiksi. Suikaloi kaali. Irrota maissista lehdet ja leikkaa jyvät pitkittäissuunnassa irti.

  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista broilerit öljyssä kypsäksi. Lisää currytahna ja vihannekset. Paista vielä 5 minuuttia.

  3. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja maapähkinävoi. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä.

  4. Hienonna chili ja korianteri keiton kiehuessa. Purista limetin mehu ja lisää se valmiiseen keittoon. Tarjoa keitto chilin ja korianterin kanssa.

Vinkki Kokeile broilerin tilalla kiinteää tofua.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Napakat herkkutatit sopivat täydellisesti vartaisiin. Kokeile myös kiinteitä ruskotatteja, suurehkoja orakkaita tai lampaankääpiä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 varrasta
Valmistusaika
30 min + maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Tatti-pekonivartaat

Ainekset

8
keskikokoista herkkutattia, ruskotattia tai lampaankääpää
4
punasipulia
1
kesäkurpitsa
2
pkt (à 170 g)
pekonia
GRILLAUSKASTIKE
4
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
tomaattipyreetä
½
tl
paprikajauhetta
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet. Irrota tattien lakit, jätä pienet kokonaisiksi ja puolita isommat. Leikkaa sienien jalat muutaman sentin siivuiksi.
  2. Kuori ja halkaise sipulit, poista kannat ja irrota sipulin kerrokset erilleen. Viipaloi kesäkurpitsa. Irrota pekonisiivut toisistaan.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
  4. Jaa sienet, sipuli, kesäkurpitsa ja pekoni varrastikkuihin. Käytä jokaiseen vartaaseen yksi tatti ja laskosta pekonisiivut sienisiivujen viereen.
  5. Sivele pintaan grillauskastiketta. Anna vartaiden maustua jääkaapissa noin tunti ennen paistamista.
  6. Grillaa vartaita kuumassa grillissä suoralla lämmöllä. Kääntele vartaita useasti ja sivele pintaan grillauskastiketta. Kypsennä, kunnes pekoni on kypsynyt rapsakkareunaiseksi.