
Broileri kypsyy avattuna puolet nopeammin kuin pyöreänä. Makunautinnon viimeistelee ihmepippuri.
Halsterikana ja ihmepippuri
Ainekset
Työvaiheet
- Avaa broilerin sidotut koivet. Huuhtele broileri kylmällä vedellä sisältä ja päältä. Taputtele kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa broileri keittiösaksilla tai terävällä veitsellä auki rintafileiden välistä, rintalastan jommalta kummalta puolelta. Avaa broileri ja leikkaa rintalasta irti toisestakin rintafileestä. Levitä broileri nahkapuoli ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle tarjottimelle.
- Valmista marinadi. Kuori ja paloittele inkivääri, kuori valkosipulit. Laita ne sokerin kanssa mortteliin ja moukaroi tahnaksi, noin 5 minuuttia. Purista limetin mehu joukkoon. Lisää loput marinadin aineet ja sekoita. Hiero puolet marinadista broilerin molemmille puolille, säästä loput grillaukseen. Aseta broileri halsteriin ja anna marinoitua huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Jos grillaat puu- tai hiiligrillillä, valmistele hiillos.
- Esivalmistele salaatti. Puolita ja huuhtele sydänsalaatit. Suikaloi ne pitkittäin. Halkaise kevätsipulit ja leikkaa kukin puolikas kolmeksi lohkoksi. Rullaa mizunanlehdet ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kasvikset kulhossa. Purista limetin mehu tyhjään pieneen kulhoon. Lisää kalakastike ja sokeri ja sekoita kunnes sokeri liukenee. Jätä odottamaan.
- Tee ihmepippuri. Mittaa pippurit ja suola maustemyllyyn ja jauha hienoksi. Ihmepippuriin saa jäädä pippurisattumia ja karkeita pippurimuruja, tärkeintä on, että suola hienontuu.
- Jos grillaat kaasugrillillä, kuumenna grilli. Laita broileri halsterissa kuumaan grilliin, puu- tai hiiligrillissä lähelle hiillosta. Sivele maissit öljyllä ja grillaa niitä käännellen, kunnes ne ovat kauniisti paahtuneita. Kääntele broilerihalsteria parin minuutin välein ja sivele broileri marinadilla aina kääntämisen jälkeen. Grillaa broileria noin 20 minuuttia tai kunnes liha on kypsää. Avaa halsteri ja kokeile kypsyyttä tekemällä veitsellä viilto koipilihaan; broileri on kypsä, kun lihasneste on kirkasta.
- Siirrä halsteri leivinpaperille lepäämään ja viimeistele salaatti. Nosta maissi pystyyn leikkuulaudalla ja leikkaa jyvät irti kuljettamalla terävää veistä kovaa ruotia pitkin. Lisää maissit salaattiin ja kaada kastike päälle. Pyörittele salaattia ronskilla otteella, jotta yrtit ja sipulit pehmenevät.
- Pese ja lohko limetit. Jaa ihmepippuri neljään pieneen dippikippoon. Purista limettimehua ihmepippuriin ja dippaa siihen broilerista revittyjä paloja. Tarjoa broileri maissisalaatin kanssa.
Millä korvais tuon kalakastikkeen?
Jollain muulla soossilla. Mutta sitten se ei enää ole "vietnamilainen maissisalaatti".