Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 142 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Astetta terveellisempi pyttipannu! Paista edellisenä päivän yli jäänyt riisi pannulla, ja yhdistä kasviksiin sekä härkikseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Härkis-riisipannu

Ainekset

2
rkl
hasselpähkinöitä
1
rkl
seesaminsiemeniä
3
porkkanaa
1
parsakaali
3
kevätsipulia
2
tl
öljyä
4
dl
keitettyä täysjyväriisiä
1
pkt (250 g)
härkäpapuvalmistetta (Härkis TexMex)
1
rkl
limetin mehua
1
rkl
soijakastiketta
2
tomaattia kuutioina
Korianteria

Työvaiheet

  1. Rouhi pähkinöitä veitsellä pienemmiksi. Paahda pähkinärouhetta ja seesaminsiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Siirrä pähkinä-siemenseos syrjään pannulta. Suikaloi porkkanat ja leikkaa parsakaali suupalan kokoisiksi nupuiksi. Hienonna kevätsipuli. Paista kasviksia öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia. Porkkana ja parsakaali saavat jäädä reilusti napakoiksi.
  2. Lisää pannulle kypsä riisi ja härkis. Jatka paistamista vielä pari minuuttia tai kunnes riisi ja härkis ovat kunnolla kuumentuneet.
  3. Mausta pannu limetin mehulla ja soijalla ja sekoita joukkoon tomaattikuutiot. Ripottele valmiin ruoan pinnalle pähkinä-siemenseosta ja tuoretta korianteria.

Kommentit (2)

Vierailija

Oikein hyvää!! Keitin riisit kasvisliemessä.

kokeilevakokkaaja

Huomasin ”Lisää KEITETTY riisi” ohjeen vasta ohjetta pitkällä lukiessani ja kokkaillessani. 1. vaihe ohjeessa olisi mielestäni hyvä olla ”Keitä riisi”. Sitten pähkinöiden ja siementen paahtaminen jne...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Masokitchen on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Kazakstanilaista CBT:n valmistusta
Kazakstanilaista CBT:n valmistusta

Kun joulu tulla tupsahtaa taas ovelle ja kipukuulasi alkavat syyhyämään perinteisen CBT:n perään niin älä huoli! Minulla on tässä mahtava ja helppo resepti jolla kokeneemmatkin masokulinaristit saavat juhlapyhiin pientä perinteistä masomakeutusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1-6
Valmistusaika
3 h 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Isoäidin perinteinen joulumustikkasolkimehujää-CBT

Ainekset

1
vasarayksikkö
Iso vasara (kuminuija käy myös herkemmille nyyteille)
1
rojut
Jäämuotti (mielellään omien kalleuksien mittoja imarteleva)
n. 372 kpl
mustikka
Mustikoita (mielellään kotimaisia mutta ei minkään Naapurin poimimia)
yksi
no taikina ku taikina kyllä sä tiiät
Taikina
2
kuppi
Vanilja frozen yogurt
2
teelusikka
sokeri

Työvaiheet

1. heitä rojut ja muut ainesosat tehosekoittimeen jossa on virrat päällä, mutta älä laita sekoitinta päälle. ( tämä tarjoaa mukavan jännityselementin, aivan kuten silloin pienenä isoäidin tykönä!)

2. Ota vasara (tai kuminuija) käteen ja pamputa menemään sinne tehosekoittimeen sisään. Tämän pitäisi tarjota eksoottisen kipupaletin, sillä nuijimiskivun lisäksi rojusi osuvat pohjalla oleviin sekoittimen teriin tarjoten asiantuntijoiden nimeämän combon B&S (bludgeon and slice).

3. Kun olet apinanraivolla nuijinut noin 5 minuuttia, kaada sekoittimen sisältö valitsemaasi jääpalamuottiin. Aseta muotti sisältöineen varovasti pakastimeen niin, että pystyt mukavasti odottelemaan pakastimen avoimen luukun lähettyvillä n. kolme tuntia.

4. Noin kolmen tunnin kuluttua jääpalamuotin sisällön pitäisi olla tarpeeksi kohmeessa pysyäkseen kasassa muotista irrottamisesta. Voit joko irrottaa sisällön hellästi tai riuhtaista oikein olan takaa (riippuu omasta tottumuksesta isoäidin kanssa).

5. Nyt Isoäidin perinteinen joulumustikkasolkimehujää-CBT on valmiina tarjottavaksi joulupöydässä koko perheelle! Ruoan tarjoilua helpottaa erilaiset työkalut (itse pidän taltan ja vasaran kilkatuksesta joulupöydässä eniten). Aterian aikana kannattaa vielä kuunnella joululauluklassikko Grandma got run over by a reindeer, jolloin perinteinen CBT saa lopullisen täyttymuksensä. Hyvää joulua!

Kommentit (1)

Jarno57

KUULOSTAA HERKULLISELTA!!!

Täytyy,,, kokeilla joulluna.

NAmsKIs!!!!!

Kodin Kuvalehti on lisännyt 680 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Valkosuklaakuulista pyöritelty lumilyhty on talvisen kahvipöydän suloisin syötävä koriste.

Vinkki! Tee lumilinnaa varten kolminkertainen annos valkosuklaakuulia. Kiinnitä kuulat linnaksi sulalla valkosuklaalla tai tomusokerilla, joka on notkistettu tilkalla vettä. Lyhdyn sisällä kannattaa polttaa led-tuikkua, jotta suklaa ei pääse sulamaan.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14 kpl
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Valkosuklaakuulat

Ainekset

3
dl
mantelijauhetta
100
g
vaniljatuorejuustoa
1
dl
sokeroituja inkivääripaloja (Dr. Oetker)
1
rkl
tomusokeria
ripaus
suolaa
Pinnalle
150
g
valkosuklaata

Työvaiheet

  1. Sekoita mantelijauheen joukkoon tuorejuusto, inkivääri, sokeri ja ripaus suolaa.
  2. Jaa massa kahteen osaan. Pyöritä paloista tangot leikkuulaudalla. Leikkaa ne seitsemään palaan ja pyörittele palat kuuliksi.
  3. Paloittele suklaa pieneen kulhoon. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Kasta kuulat sulaan suklaaseen. Nosta kuulat jääkaappiin kovettumaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2120 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Hauska norjalainen maahisvaahto syntyy kymmenessä minuutissa. Kuohkeassa ja keveässä jälkkärivaahdossa maistuvat puolukkahillo ja paahdettu sokeri. Ripaus lakujauhetta on piste iin päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Trollkrem eli maahisvaahto

Ainekset

2
kananmunanvalkuaista
1
dl
puolukkahilloa
¼
tl
suolaa
1
dl
sokeria
2
dl
tuoreita tai jäisiä puolukoita
2
tl
lakritsijauhetta
Lisäksi
2
dl
valmista vaniljakastiketta

Työvaiheet

  1. Erottele valkuaiset isoon kulhoon. Lisää hillo ja suola ja vatkaa kiinteäksi marenkimaiseksi vaahdoksi.
  2. Sulata sokeri pannussa. Lisää puolukat ja lakujauhe. Siirrä pannu pois levyltä.
  3. Lisää jäähtyneet lakupuolukat vaahtoon ja tarjoa heti. Valuta annosten päälle vaniljakastiketta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2120 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Bar Cónissa kokkaava Janne Ahola rakastaa Pohjois-Afrikan makuja. Jannen keittiössä porisee usein sunnuntaisin kalatagine, jota lapsetkin fanittavat. Ihanan mausteinen tagine valmistuu yhdessä padassa, jonka voi melkein unohtaa liedelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50
Vaikeustaso
Helppo

Marokkolainen kalatagine

Ainekset

1
fenkoli
1
sipuli
1
sipuli
1
tl
oliiviöljyä
3
valkosipulinkynttä
2
tähtianista
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1/2
tl
juustokuminaa
1/2
g
sahramia
1
tlk (240 g)
säilyketomaatteja
3
dl
kalalientä fondista
300
g
kalafileitä (esim. kuha tai siika)
1
pkt (450 g)
kuorellisia sinisimpukoita (Pirkka, pakaste)
1
tl
suolaa
1
tl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Paloittele porkkanat ja fenkoli noin 3 cm:n paloiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota sitä öljyssä padassa keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet ja mausteet ja jatka kuullottamista 5 minuuttia.
  3. Lisää kasvikset, tomaatit ja kalaliemi pataan. Peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä 30 minuuttia.
  4. Paloittele kala 3 cm:n paloiksi. Lisää kalat ja simpukat pataan. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  5. Mausta tagine suolalla ja sitruunamehulla.

Vinkki Tee taginelle kastike turkkilaisesta jogurtista, hienonnetusta korianterista ja raastetusta limetinkuoresta.

Kommentit (0)