
Argentiilaiseen tyyliin grilliin nostetaan ronskisti erilaisia lihoja: tällä kertaa ribsejä, fileetä ja broilerinsydämiä.
Mixed grill eli ribsit, filee ja broilerin sydämet
Ainekset
Työvaiheet
- Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen keittämistä. Kuori ja lohko sipuli ja valkosipulit ja lisää ne pippureiden ja laakerinlehden kanssa kattilaan. Lisää 2 litraa vettä ja kiehauta. Laita ribsit kattilaan. Tarvittaessa lisää vettä, että lihat peittyvät. Keitä 1–1½ tuntia matalalla lämmöllä. Kuori keittämisen alkuvaiheessa pinnalle muodostuvaa harmaata vaahtoa pois.
- Tee grillauskastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä pannussa 5 minuuttia. Lisää tomaatit, pyree, sokeri, etikka, worcesterkastike ja mausteet. Kiehauta seos ja vähennä lämpöä. Painele tomaatteja hieman rikki. Anna kiehua matalalla lämmöllä 20–30 minuuttia, kunnes seos on paksuuntunut. Soseuta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella.
- Nosta kypsät ribsit kattilasta työtasolle. Valele päälle grillauskastiketta. Paista kuumassa grilliparilassa muutama minuutti molemmilta puolilta. Tarjoa lopun kastikkeen kanssa.
Kokonaisena grillattu filee
Ainekset
Työvaiheet
- Poista fileestä kalvot, hiero pintaan suolaa ja anna maustua mielellään vaikka yön yli. Ota liha noin tuntia ennen kypsennystä, suolaa viimeistään tässä vaiheessa. Taputtele filee kuivaksi talouspaperilla.
- Tee makuöljy. Hienonna oregano ja sekoita se öljyn, suolan ja pippurin kanssa. Sivele osa makuöljystä fileen pintaan.
- Grillaa fileetä kuumassa grillissä noin 10 minuuttia. Käännä muutaman kerran paistamisen aikana. Työnnä paistolämpömittari lihaan. Vähennä lämpöä tai siirrä filee epäsuoralle lämmölle. Jatka kypsentämistä välillä käännellen noin 30 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 58 astetta. Tällöin liha on mehukasta ja kauniin vaaleanpunaista sisältä.
- Nosta filee grillistä vetäytymään. Sivele pintaan loput makuöljystä. Kääri folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Tarjoa vihreän tai punaisen chimichurrin kanssa.
Broilerinsydämet
Ainekset
Työvaiheet
- Tee marinadi. Hienonna lehtipersilja. Kuori ja hienonna valkosipulit. Raasta sitrusten kuoret ja purista sitruunasta mehu. Yhdistä kaikki marinadin aineet ja sekoita.
- Laita sydämet marinadiin. Peitä kelmulla ja anna maustua viileässä vähintään 4 tuntia.
-
Pujota sydämet vartaisiin. Paista vartaita grillissä muutama minuutti käännellen tai pannussa voi-öljyseoksessa muutama minuutti per puoli. Älä paista liian kauan, sillä silloin liha muuttuu sitkeäksi.
Eikö suomesta löydy yhtäkään kokkia, joka osaisi valmistaa lihaa muuten kuin keittämällä? Tietysti kun nykyään on niin epämuodikasta syödä lihaa, niin onhan se hyvä keittää varmuuden vuoksi siitä maku pois.
Broilerinsydämet jäävät kelmuun? Vai jatkuuko ohje?
Raakanako noi broilerinsydämet syödään? Jos ei, se grillausohje olis kiva lisä ohjeeseen.
Minkä ihmeen takia keitettävä liha pitää ottaa huoneenlämpöön tuntia ennen keittämistä?
Pihvin paistamisen lopputulos on parempi, kun liha suoraan jääkaapista pannulle.
Taitavat olla samaa tasoa ohjeina kuin pihvin pinnan sulkupaisto, joka on huuhaata!
Broilerinsydänten ohje päivitetty.