Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 88 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Satu Kemppainen

Lähi-idän maistuva fattoush-salaatti syntyy rapeaksi paistetusta pitaleivästä, tomaateista, retiiseistä ja tölkkilinsseistä. Lisää kouratolkulla yrttejä ja reippaasti herkullista kastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Fattoush-salaatti linsseillä

Ainekset

4
esipaistettua pitaleipää (esim. Sun)
2 + 2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
juustokuminaa
1/4
tl
jauhettua chiliä
1
prk (285g)
vihreitä linssejä
1
rs (200g)
kirsikkatomaatteja
1
nippu
retiisejä
1
nippu
kevätsipulia
1
ruukku
tuoretta minttua
1
ruukka
tuoretta persiljaa
1-2
valkusipulinkynttä
1/2
sitruunan mehu
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Sumakkikastike
1
valkosipulinkynsi
1/2
sitruunan mehu
1
dl
öljyä
2
tl
sumakkia (esim. Al’Fes)
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin sumakkikastike. Raasta valkosipuli kulhoon ja purista joukkoon sitruunan mehu. Lisää öljy, sumakki, sokeri ja suola. Sekoita kastike tasaiseksi.
  2. Leikkaa pitaleipä suupaloiksi ja laita palat kulhoon. Sekoita joukkoon 2 rkl öljyä, juusto - kuminaa ja chiliä. Levitä uunipellille ja paahda kullanruskeiksi 200-asteisessa uunissa noin 5–8 minuuttia.
  3. Valuta linssit. Pilko tomaatit ja retiisit, leikkaa sipuli suikaleiksi ja hienonna yrtit. Yhdist ä kulhossa linssit, kasvikset ja yrtit. Hienonna valkosipuli ja lisää salaatin joukkoon. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin.
  4. Lisää pitaleivät ja kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (3)

Vierailija

Kallis annos! Ruukku sitä ja toinen tätä maksaa maltaita.

Vierailija

Elämä on kallista. Moni kasvattaa itse myös yrttejä, jolloin kaikkia aineksia ei tarvitse ostaa kaupasta.

Vierailija

Aidossa versiossa ei ole linsseja eika persiljaa ne loyttvat toisesta arabialaisesta salaatista eli taboulehista ja kastike on granaattiomenasta ei sitruunasta ja kurkkua on myos aina usein myos paprikaa ja ehdottomasti punasipulia ei kevatsipulia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Rapean retkisalaatin salaisuus on yksinkertainen: marinoitavat ainekset rasiaan jo valmiiksi kotona ja rapeat vasta kohteessa. Hyvästi nuhjaantuneet salaatinlehdet!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Papu-fetasalaatti

Ainekset

1
tl
karkeaa dijoninsinappia
½
tl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
2
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
balsamiviinietikkaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
punasipuli
1
pieni kesäkurpitsa
1
prk (230 g)
kypsiä valkoisia papuja
200
g
kirsikkatomaatteja
150
g
fetajuustoa
1
ps
jääsalaattia
1
dl
siemeniä ja suolapähkinöitä

Työvaiheet

  1. Laita sinapit ja mausteet ison kannellisen rasian pohjalle. Vatkaa vispilällä joukkoon etikat ja öljy. Kuori, halkaise ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Siivuta kesä- kurpitsa juustohöylällä. Valuta pavut. Sekoita sipulit, kesäkurpitsa ja pavut kastikkeeseen ja sulje rasia tiiviisti.

  2. Huuhtele kirsikkatomaatit ja pakkaa ne omaan rasiaansa.

  3. Retkikohteessa puolita kirsikkatomaatit, murusta feta ja revi salaatti. Sekoita ne salaattipohjan joukkoon ja viimeistele siemenillä ja suolapähkinöillä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1471 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Chilillä maustettu kapriskastike sopii erinomaisesti grillatulle kesäkurpitsalle sekä myös vaaleille kaloille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu kesäkurpitsa-halloumisalaatti

Ainekset

3
keskikokoista kesäkurpitsaa
öljyä ja ripaus suolaa
2
pkt (noin 300 g)
halloumi-tyyppistä juustoa (esimerkiksi Juustoportin Halla)
KAPRISKASTIKE
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
mietoa chiliä
1
pieni prk (35 g)
pikkukapriksia
¾
dl
oliiviöljyä
1
ison sitruunan mehu ja kuoriraaste
2
rkl
vettä
noin ½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Puolita kesäkurpitsat pituussuunnassa tai leikkaa pienempiin paloihin. Lorauta hieman öljyä leikkuupinnoille ja ripottele suolaa ja pippuria. Viipaloi halloumi.

  2. Tee kapriskastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna chili. Valuta kaprikset. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

  3. Grillaa kesäkurpitsoja noin 4 minuuttia leikkuupinta alaspäin, käännä ja jatka noin 3 minuuttia. Lisää tässä vaiheessa halloumi grilliin ja grillaa muutaman minuutin ajan.

  4. Siirrä kesäkurpitsa ja halloumi tarjoiluvadille ja ripottele osa kapriskastikkeesta päälle. Tarjoa loput erikseen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Pähkinäisen makuinen tahinikastike komppaa hienosti makeaksi paahtunutta myskikurpitsaa ja punasipulia. Rakennetta tuovat öljyssä paistetut auringonkukansiemenet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu myskikurpitsa ja tahinikastike

Ainekset

1
kg
myskikurpitsaa
2
punasipulia
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
Tahinikastike
1
pieni valkosipulinkynsi
1
sitruuna
rkl
vaaleaa tahinia
3–5
rkl
vettä
¼
tl
suolaa
Lisäksi
½
dl
auringonkukansiemeniä
1
tl
oliiviöljyä
¼
ruukku lehtipersiljaa
1
rkl
zaatar-mausteseosta
1
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
  2. Huuhtele kurpitsa ja halkaise se tukevalla veitsellä pituussuunnassa puoliksi. Kaavi siemenet pois lusikalla. Viipaloi myskikurpitsa kuorineen. Kuori ja lohko sipulit kuuteen osaan.

  3. Sekoita isossa kulhossa keskenään kurpitsaviipaleet, sipulit, öljy, suola sekä pippuri.

  4. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 25–30  minuuttia. Tarkkaile punasipulin kypsyyttä, ettei se pala.

  5. Hienonna valkosipulinkynsi ja laita se kulhoon. Purista sitruunasta mehua 1½ rkl. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Koostumuksen tulisi olla juoksevan hunajan tapaista, joten lisää vettä tarvittaessa.

  6. Paista auringonkukansiemeniä tilkassa öljyä. Hienonna lehtipersilja.

  7. Laita kypsät kasvikset tarjoiluvadille. Valuta tahinikastiketta pinnalle ja mausta zaatarilla, suolalla sekä mustapippurilla. Lisää lopuksi auringonkukansiemenet ja persilja.

Vinkki Auringonkukansiementen tilalla voit käyttää pinjansiemeniä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Panzanellaan uppoavat sujuvasti leivänkannikatkin. Grillilämpimät kasvikset ja paahtunut leipä imevät kastikkeen maut nopeasti itseensä, joten maustumisaikaa ei tarvita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu panzanella

Ainekset

6
tomaattia
4
aprikoosia
2
suippopaprikaa
1
nippu
punasipulia
1
sitruuna
1
pieni maalaisleipä
2
rkl + 4 rkl
oliiviöljyä
2
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
suolaa
½
tl
sokeria
1
valkosipulinkynsi
4
rkl
oreganoa hienonnettuna tai 2 tl kuivattua oreganoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli tai valmista hiillos.

  2. Halkaise neljä tomaattia ja aprikoosit, poista aprikooseista kivet. Halkaise paprikat, sipulit ja sitruuna. Leikkaa leipä paksuiksi viipaleiksi. Sivele vihanneksiin, hedelmiin ja leipiin noin 2 rkl öljyä ja paahda niitä grillissä 5–10 minuuttia.

  3. Halkaise jäljellä olevat kaksi tomaattia ja raasta ne leikkauspinnan puolelta raastimen isolla terällä soseeksi kulhoon niin, että vain kuori jää käyttämättä. Purista paahtuneesta sitruunasta mehu soseeseen. Lisää etikka, suola ja sokeri. Raasta valkosipuli joukkoon. Soseuta kastike sauvasekoittimella ja valuta samalla 4 rkl öljyä joukkoon. Mausta kastike oreganolla.

  4. Pilko grillatut kasvikset ja leipä suupaloiksi ja laita ne kulhoon kastikkeen joukkoon. Sekoita hyvin ja tarjoa heti.

Kommentit (0)