Soppa365 on lisännyt 238 reseptiä.
Linkitetty 281 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Titti Uotila

Äidinsörsseli on lasten ristimä 5 minuutin ruoka. Se syntyy avokadosta ja raejuustosta, ja aivan ehdoton mauste on korianteri.

Annoksia
1 annos
Valmistusaika
5 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Äidinsörsseli avokadosta

Ainekset

1
avokado
100
g
raejuustoa
nippu
yrttejä (korianteria, tilliä)
1/4
limetin mehua
suolaa
mustapippuria

Työvaiheet

 

  1. Paloittele avokado ja sekoita raejuusto joukkoon. Revi yrtit käsin tai silppua veitsellä joukkoon.
  2. Purista limetin mehu päälle ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit (4)

Masi Tupa
Seuraa 
Liittynyt18.1.2015

Kehtaako joku oikeasti väittää, että tuollaista moskaa joku lapsi kehuu? Jos kehuu ni olis lapsi paralla asiat todella huonosti. Toivottavasti kukaa ei oikeesti syötä tuollaista lapselleen...

Tartel
Seuraa 
Liittynyt23.2.2016

Hyvää ja terveellistä, voisin kokeilla fetajuuston ja jonkun muun yrtin kuin korianterin kanssa, koska en pidä korianterista. Kävisiköhän tuore rakuuna tai persilja?

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hei, kokeilemaan vain! Hauskaa kesää, toivottaa Soppa365 toimitus

Mimmi_4
Seuraa 
Liittynyt6.6.2016

Hyvää on! Ja todella terveellistä. Versioin itse reseptiä lisäämällä mukaan mietoa chiliä ja sipulinvarsia silputtuna. Korianteri maistuu suussaani saippualle, joten korvaan sen aina persiljalla ja basilikalla tms. Hyvä ja helppo välipala.

Thread has been locked.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Tomaateista ja paahdetuista paprikoista tehty keitto on superhelppo ja superherkku. Ja maku vain paranee uudelleen lämmitettäessä!

Annoksia
8
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Bisquekeitto

Ainekset

2
punaista paprikaa
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
2
prk (à 400 g)
kuorittuja tomaatteja
2
rkl
sokeria
2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
4
dl
kasvislientä
2
dl
mascarponea
2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni grillivastuksilla.
  2. Halkaise paprikat, poista valkoiset osat ja siemenet. Laita paprikat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille kuoripuoli ylöspäin. Anna paahtua kuumassa uunissa grillivastusten alla noin 4–5 min tai kunnes paprikoiden pinta hieman mustuu. Kastele keittiöpyyhe kylmällä vedellä ja jäähdytä paprikat kostean pyyhkeen alla. Poista jäähtyneistä paprikoista kuori veitsellä. Leikkaa paprikat muutamaan osaan.
  3. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuleita kattilassa pari minuuttia. Lisää paprikat, tomaatit, sokeri, suola ja pippuri. Anna kiehua hiljaa poreillen, välillä sekoittaen, noin 20 minuuttia.
  4. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää mascarpone ja kerma ja soseuta. Kuumenna keitto nopeasti.

Kommentit (0)

Vain elämää on lisännyt 55 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Jaap Schaafsma Kuva Petri Aho

Miran päivänä Vain elämää -sarjan artistit pääsivät tutustumaan terveelliseen raakaruokaan.

Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Miran kesäkurpitsaspagetti ja raaka tomaattikastike

Ainekset

Kesäkurpitsaspagetti
1
iso kesäkurpitsa (tai kaksi pientä, yhteensä 700 g)
1
rkl
suolaa
Kastike
5
tomaattia
50 g
aurinkokuivattua tomaattia
0,5
dl
oliiviöljyä
1
rkl
kuivattua basilikaa
1
valkosipulin kynsi
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin spagetti. Leikkaa kesäkurpitsa spiraalileikkurilla, mandoliinilla tai juustohöylällä ohueksi. Ripottele suola päälle ja anna spagetin seisoa huoneenlämmössä vähintään 30 min ennen tarjoamista.
  2. Tee kastike. Viipaloi valkosipulinkynsi ohueksi. Pilko aurinkokuivatut tomaatit ja tuoreet tomaatit reiluiksi paloiksi. Lisää kaikki aineet monitoimikoneen tai ison blenderin kulhoon. Anna käydä, kunnes kastike on tasaista.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 107 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Lasse Lecklin

Mintulta tuoksuva kastike syntyy samassa ajassa kuin pasta kypsyy.

Annoksia
3
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsa-pekonipasta

Ainekset

250
g
(pinaatti)pastaa
140
g
pekonikuutioita
350
g
kesäkurpitsaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
4
tl
omenaviinietikkaa
1
ruukku
minttua
1
rkl
persiljaa
100
g
(laktoosittomia) feta-/ salaattijuustokuutioita

Työvaiheet

  1. Keitä pasta ohjeen mukaan kypsäksi. Valuta. Ruskista pekoni kuumalla pannulla omassa rasvassa.
  2. Kuutioi kesäkurpitsa lopussa joukkoon ja vähennä hieman lämpöä. Jatka paistamista, kunnes pasta on kypsää. Mausta suolalla, pippurilla, omenaviinietikalla ja hienonnetuilla yrteillä.
  3. Kääntele feta nopeasti sekaan. Kääntele kaikki ainekset pastan joukkoon ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Raikasta parsaa, täyteläistä juustoa, ruokaisaa kvinoaa ja rapeaa pähkinärouhetta. Tässä salaatissa on kaikki kohdallaan, myös sinapin ja sitruksen maustama kastike.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-kvinoasalaatti

Ainekset

1
dl
kvinoaa
1
dl
hasselpähkinöitä
300
g
vihreää parsaa
l
salaattisekoitusta (esim. vuonankaali, rucola)
2
palloa
bufalamozzarellaa
Sinappikastike
1
dl
öljyä
2
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
kokojyväsinappia
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
juustokuminaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1/4
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoa hyvin ja keitä se kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paahda pähkinöitä kuivassa pannussa keskilämmöllä sekoitellen 3–5 minuuttia. Kaada pähkinät leikkuu-laudalle ja rouhi veitsellä karkeaksi rouheeksi.
  3. Katkaise parsoista puumainen tyvi pois. Viipaloi parsat kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Sekoita parsasuikaleet, kvinoa, pähkinärouhe ja salaattisekoitus vadilla tai salaattikulhossa.
  4. Sekoita kaikki kastikkeen aineet pienessä kulhossa tasaiseksi. Lisää kastike salaattiin ja sekoita se kevyesti käännellen.
  5. Valuta mozzarellapallot talouspaperin päällä. Revi ne suupaloiksi ja lisää salaatin päälle.

Kommentit (0)