Kippaa ainekset pataan ja anna hautua rauhassa kypsäksi! Tässä padassa on kunnolla kasviksia, mutta mitään ei tarvitse pilkkoa.
Helppo lihapata
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin.
-
Sulata voi isossa paistinpannussa. Ruskista lihapalat kuumalla pannulla muutamassa erässä. Siirrä lihat pataan.
-
Lisää pataan pakastepunajuuret, pikkuporkkanat ja kirsikkatomaatit. Kaada päälle vettä niin, että lihat lähes peittyvät. Lisää joukkoon hillosipulit, liemikuutio ja rosmariinin oksat. Hauduta lihapataa kannen alla miedolla lämmöllä 1 ½ tuntia. Sekoita välillä. Lisää pataan tarvittaessa vähän vettä.
-
Huuhtele ruusukaalit, poista huonot lehdet. Lisää ruusukaalit padan pinnalle ja anna kypsyä noin 30 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Se uunin astemäärä missä pataa haudutetaa olis ihan kiva tietää...
Ei näitä kommentteja kukaan lue...
Se uunin astemäärä missä pataa haudutetaa olis ihan kiva tietää...
Kiitos kommenteista, reseptissä ei lue uunin astemäärää, koska pata haudutetaan hellalla. Siksi ohjeessa puhutaan miedosta lämmöstä. Eli ainekset kuumennetaan ensin kiehuvaksi, sitten lieden tehoa lasketaan niin, että padan ainekset hautuvat hiljalleen kannen alla kypsiksi.
Aaa... Siksi siinä lukee että kippaa ainekset pataan ja anna hautua uunissa😂
Kiitos huomiosta, ingressin ja reseptin välillä on näemmä ajatus katkennut. Korjaan ingressin!