Tämä rapusalaatti näyttää kauniilta lautasella ja hellii makunystyröitä. Aasialainen makumaailma sopii mainiosti yhteen rapujen kanssa.
Aasialainen jättirapusalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori papaija ja poista siemenet. Leikkaa papaija ja kurkku ohuiksi suikaleiksi veitsellä tai mandoliinilla isoon salaattikulhoon. Leikkaa kevätsipuli ja chili paperinohuiksi vinoiksi viipaleiksi kulhoon. Nypi yrteistä lehdet: hienonna korianteri rouheasti, thaibasilikan lehdet on hyvä jättää kokonaisiksi. Lisää yrtit ja suolapähkinät salaattiin.
- Sekoita limetin mehu, öljy ja soija kastikkeeksi pikku kupissa. Raasta inkivääri joukkoon. Sekoita kastike salaattiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään sen aikaa, kun valmistat ravut, mieluiten 1 tunti.
- Kuumenna paistinpannu ja lisää tilkka seesamiöljyä ja ravunpyrstöt. Hienonna valkosipuli joukkoon. Paista rapuja molemmin puolin pari minuuttia, kunnes ne ovat kypsät. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Valuta salaatista halutessasi ylimääräinen kastike. Tarjoa salaatti isossa kulhossa tai jaa lautasille. Tarjoa paistettujen ravunpyrstöjen kanssa.
Todella herkullisen oloinen resepti! Pitääkö papaijan olla siis raaka niin kuin Som Tam papaijasalaatissa? :)