Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 149 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Lasse Lecklin

Kääräise kylmäsavuporoviipaleisiin pehmeä vuohenjuustotäyte, pakasta ja paloittele. Saat näkkäripalojen päälle asetelluista pororullaviipaleista ihanan alkupalan joulunajan juhliin.

Vinkki! Voit valmistaa pohjiksi esimerkiksi saaristolaisnäkkäreitä. Aseta pororullat näkkärien päälle vasta vähän ennen tarjoilua, jotta näkkärit eivät pehmene. Voit tarjota rullat myös valmiiden saaristolaisleipänappien päältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
15 min + 1 vrk pakastaminen
Vaikeustaso
Helppo

Poro-vuohenjuustorullat

Ainekset

1
pkt (100 g)
poron kylmäsavupaistia viipaleina
1
pkt (150 g)
pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux-vuohentuorejuusto)
1
prk (120 g)
smetanaa
½
dl
kuivattua marjasekoitusta
2
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
Lisäksi
näkkileipäpaloja (itse tehtyä näkkileipää tai valmiina ostettua)

Työvaiheet

  1. Levitä iso pala tuorekelmua työlaudalle. Asettele päälle poroviipaleet hieman limittäin 25 cm x 25 cm:n kokoiseksi levyksi.
  2. Lusikoi vuohenjuusto ja smetana kulhoon. Vatkaa ne sähkövatkaimella kuohkeaksi. Levitä seos nuolijalla poroviipaleiden päälle.
  3. Ripottele päälle kuivatut marjat ja hienonnettu rosmariini. Kääräise rullaksi kääretortun tapaan kelmua  apuna käyttäen. Kääri rulla sitten kelmuun ja nosta leikkuulaudan päällä pakastimeen. Anna jäätyä mieluiten seuraavaan päivään.
  4. Anna pororullan sulaa kohmeiseksi puoli tuntia leikkuulaudalla. Leikkaa rulla reilun sentin viipaleiksi. Nostele palat vadille pienten näkkäripalojen päälle. Anna sulaa vielä vartti ennen tarjoilua.
  5. Tarjoa alkuruokien tai aperitiivin kanssa.

Kommentit (4)

Vierailija

Aina vuohenjuustomousseohjeissa on pehmeä vuohenjuusto joka sekoitetaan. Pehmeissä vuohenjuustoissa on myös tuo homekerros päällä. Poistetaanko se vai ei?

Macru

Osta Chavroux-paketti, se on "tuorejuustomainen" eikä homekerrosta tarvitse kuoria pois.

Vierailija

Kiitos - käytänpä jääkaapissa olevan muuhun hyvään ja ostan mainitsemaasi.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista, tässä on tosiaan tarkoitus käyttää Chavroux-juustoa. Lisään tiedon ohjeeseen, jotta muutkin löytävät suoraan oikean paketin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla