Soppa365 on lisännyt 294 reseptiä.
Linkitetty 148 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Tätä blinipannaria ei voi hehkuttaa liikaa. Superhyvässä pannarissa on kaikki blinin parhaat puolet ilman käryä ja työlästä paistamista. Mikä parasta, sitruunasmetanalla ja kasviksilla päällystetty jättiblini sopii tarjottavaksi milloin vain.

Blinipannarin taikina valmistuu sekoittamalla ainekset yhteen. Koska kyseessä on hiivataikina, se saa kohota huoneenlämmössä tunnin ajan, minkä jälkeen pannari on valmis uuniin.

Saat yhdestä blinipannarista jakotavasta riippuen 12 isoa tai 24 pienempää palaa. Pannarin avulla voi siis ruokkia isonkin porukan. Niitä pystyy myös tehtailemaan useamman melko vähällä vaivalla.

Koska pannari tarjotaan valmiiksi päällystettynä, se saa jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua. Voit siis valmistaa pannarin vaikka muutamaa tuntia ennen tarjoamista.

Mahtavan päällisen blinipannari saa sitruunalla maustetusta smetanasta, merilevämädistä ja mintusta. Yhtä hyvin voit ryhmitellä päälle perinteisiä blinihörsteitä, kuten mätiä, punasipulisilppua ja kylmäsavulohta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
30 min + taikinan turvotttaminen
Vaikeustaso
Helppo

Blinipannari

Ainekset

7
dl
maitoa
200
g
kermaviiliä
25
g
hiivaa
2
dl
tattarijauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
tl
suolaa
3
munaa
25
g
voita sulatettuna
Sitruunasmetana
½
(luomu)sitruunan kuori
1
rkl
sitruunamehua
360
g
smetanaa
½
tl
suolaa
Päälle
1
reilun kokoinen paksoikaali
1
punasipuli
3
rkl
sitruunamehua
rkl
öljyä
170
g
merilevämätiä
½
(luomu)sitruunan kuori
2
dl
mintunlehtiä

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito ja kermaviili kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja liuota sekoittamalla. Sekoita nesteeseen myös jauhot ja suola. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunti, kunnes taikina kuplii reilusti.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Tee sitruunasmetana maustumaan. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Säästä osa kuoriraasteesta ja mehusta pannukakun pinnalle. Sekoita sitruunasmetanan aineet keskenään kulhossa. Laita se jääkaappiin tekeytymään.
  3. Sekoita pannaritaikinaan kananmunat ja sulatettu voi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille ja paista uunin keskitasolla 25 minuuttia, kunnes pannukakku on kullanruskea. 
  4. Leikkaa paksoista kanta ja irrota lehdet. Leikkaa isot lehdet pitkittäin pienemmiksi. Lisää paistinpannulle pari desiä vettä. Ryöppää paksoinlehtiä pieni määrä kerrallaan muutaman minuutin ajan pannulla. Lisää vettä tarvittaessa. Valuta lehdet lävikössä. Kuori ja viipaloi punasipuli aivan ohuiksi viipaleiksi.
  5. Levitä sitruunasmetana jäähtyneelle pannarille. Asettele smetanan päälle paksoit ja punasipuli. Sekoita sitruunamehu ja öljy. Lorauta liemi täytteen päälle. Viimeistele pinta merilevämädillä, sitruunankuorisuikaleilla ja kokonaisilla mintunlehdillä.

Kommentit (2)

Vierailija

Voiko tuosta tehdä gluteenittoman korvaamalla vehnäjauhot esim. perunajauhoilla?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, perunajauhot eivät todennäköisesti sovi tarkoitukseen, koska ne tekevät helposti koostumuksesta tiiviin. Parempi voisi olla lisätä tattarijauhojen osuutta ja vaihtaa vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Jos innostut kokeilemaan, kerro kuinka onnistui!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Mehevä pasta-annos ei todellakaan kaipaa lihaa, kun se pursuaa satokauden kasviksia ja yrttejä sekä pehmeäksi paistettua fetaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-kasvispasta

Ainekset

1
pkt
fetaa
½
rkl
öljyä
1
munakoiso
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
sitruuna
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
oksaa rosmariinia
1
l
tuoretta pinaattia
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sipaise uunivuokaan öljyä. Laita feta vuokaan.
  2. Pilko munakoiso. Silppua sipuli ja valkosipuli. Huuhtele tomaatit. Levitä kasvikset fetan ympärille.
  3. Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaasta mehu ja viipaloi toinen puoli.
  4. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri ja suola. Lorauta liemi kasvisten joukkoon. Levitä sitruunaviipaleet vuokaan.
  5. Silppua joukkoon rosmariinia ja rouhaise mustapippuria.
  6. Kypsennä fetavuokaa uunissa 25 minuuttia. Käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka ylätasolle ja paista vielä 5 minuuttia.
  7. Silppua pinaatti ja pyöräytä kypsien kasvisten joukkoon. Pinaatti kypsyy pian kuumien kasvisten joukossa.
  8. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Voit sekoittaa keitetyn pastan pehmeän fetan ja kasvisten joukkoon tai tarjota erikseen.
Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Soseutetun sienikeiton maku on täyteläinen. Juureksista voimakkaan makuiset palsternakka ja juuriselleri sopivat sienten pariksi parhaiten.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarellisosekeitto

Ainekset

1
l
kantarelleja
1
(250 g)
palsternakka
250
g
pala juuriselleriä
1
keltasipuli
1
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
kurkumaa
1
l
kasvislientä
1
tl
kuivattua timjamia
2
dl
kaurakermaa

Työvaiheet

  1. Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuori ja paloittele palsternakat, juuriselleri ja sipuli.

  2. Paista kantarelleja kattilassa ilman rasvaa, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Ota muutama sieni viimeistelyä varten talteen. Lisää kattilaan öljy, tomaattipyree, kurkuma, juurekset ja sipulit. Kuullota pari minuuttia. Lisää kasvisliemi ja timjami. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes juurekset tuntuvat pehmeiltä. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna.

  3. Viimeistele keittoannokset siemenillä tai pähkinöillä, yrteillä ja paistetuilla kantarelleilla.

Vinkki! Keiton voi valmistaa mistä vain syötävistä metsäsienistä, ja maku muuttuu näin sienisesongin mukaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos rakastat ranskalaista sipulikeittoa, ihastut takuulla myös tähän pastaan! Spagetti kypsennetään samassa astiassa muiden ainesten kanssa, jolloin se imee mahtavasti makua itseensä. Umaminen lihaliemi sopii mainiosti sipulipastaan, mutta sen halutessaan korvata kasvisliemellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen sipulipasta

Ainekset

500
g
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
n. 7
dl
vahvaa liha- tai kasvislientä fondista
3
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
dl
valkoviiniä
400
g
kuivapastaa
LISÄKSI
1
viipale kuivahtanutta maalaisleipää
50
g
gruyère-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Hienonna valkosipulit. Paista sipuleita pari minuuttia voissa kannellisessa paistokasarissa.

  2. Kiehauta liha- tai kasvisliemi kattilassa.

  3. Lisää kasariin mausteet, viini, liemi ja pasta. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Lisää lientä tarvittaessa.

  4. Raasta leipä ja juusto. Yhdistä ne. Ripottele muruseosta kuuman pastan päälle.