ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Elvi Rista

Älä anna rucolan nuukahtaa rasiaan. Tee siitä mehevä pesto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 dl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Rucolapesto

Ainekset

70
g
rucolaa
1
dl
pinjansiemeniä tai kuorettomia manteleita
1
dl
parmesaaniraastetta
½
sitruunan mehu
½-1
dl
oliiviöljyä
1/4
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Silppua huuhdeltu rucola ja pinjansiemenet tai mantelit monitoimikoneessa tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon permesaaniraaste, sitruunamehu, öljy ja ripaus suolaa. Soseuta tasaiseksi pestoksi. 

Kommentit (3)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Marika, näyttää ihan törkeän hyvältä! Vau! :)

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 289 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämä yhden aineksen luksusvoi sulattaa kaikkien sydämet. Resepti on helppo, mutta ole tarkkana voin ruskistuksen kanssa. Ruskean ja palaneen voin ero voi olla pienestä kiinni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Ruskistettu voivaahto

Ainekset

250
g
huoneenlämpöistä voita

Työvaiheet

  1. Laita puolet voista kulhoon.
  2. Laita loput voista paksupohjaiseen kattilaan. Lämmitä keskilämmöllä sekoitellen, kunnes voi muuttuu ruskeaksi. Varo, ettei voi pala. Kaada se toiseen astiaan siten, että kattilan pohjalle laskeutunut sakka jää kattilaan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Yhdistä ruskistettu ja huoneenlämpöinen voi. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa leivän päällä tai käytä vaikkapa kalan, lihan tai kasvisten maustamiseen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2740 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Manna Jäntti ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Paahdetut paprikat maistuvat leivän päällä ja melkein minkä tahansa ruoan lisukkeena. Ne eivät tarvitse seurakseen muuta kuin laadukkaan oliiviöljyn, suolaa ja runsaasti valkosipulia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
30 min + paprikoiden jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Shleta eli paahdetut paprikat

Ainekset

4
keskikokoista vihreää paprikaa
2
keskikokoista punaista paprikaa
2–4
valkosipulin kynttä
1
dl
ekstra-neitsytoliiviöljyä
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan grillivastukselle 250–275 asteeseen.

  2. Laita paprikat folion päälle uunipellille. Paahda uunissa, kunnes paprikat ovat kauttaaltaan mustuneet, 15–20 minuuttia. Laita paprikat kulhoon ja peitä kelmulla. Anna paprikoiden jäähtyä.

  3. Poista paprikoista kuoret ja siemenet. Viipaloi paprikat ja hienonna valkosipulinkynnet.

  4. Laita paprikat ja valkosipulinkynnet kulhoon. Lisää öljy ja suola. Tarjoa paprikat maalaisleivän päällä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2740 reseptiä.
Linkitetty 207 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Viikonlopun pieni herkku: voinen muusi, jonka päällä on mätiä ja rapeita sipsejä. Viimeistään tämän annoksen äärellä menettää sydämensä perunamuusille.

Perunankuorisipsien ja mätimuusin seuraan sopii parhaiten aromikas valkoviini, kuten saksalainen Dr. Wehrheim Max Trocken Weissburgunder Organic 2019, 19,90 e. Upeassa viinissä korostuvat hedelmäisyys ja kiinnostava kermaisuus, jonka ansiosta viini sopii sekä mädin seuraan että...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Luksusmuusi ja lisukkeet

Ainekset

1
kg
perunoita (jauhoista lajiketta)
100
g
kirkastettua voita (ohje alla)
dl
(täys)maitoa
1
dl
kuohukermaa
½
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria myllystä
Lisäksi
perunankuorisipsejä, mätiä, smetanaa, punasipulia ja tilliä

Työvaiheet

  1. Pese perunat huolellisesti ja kuori ne. Tee kuorista sipsejä (ohje alla). Valmista kirkastettu voi (ohje alla).

  2. Keitä perunat vähässä, suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 15–20 minuuttia.

  3. Lämmitä maito ja kerma kattilassa.

  4. Valuta perunoista vesi pois. Vatkaa voi muutamassa erässä sähkövatkaimella perunoihin. Lisää kermaseos ohuena nauhana sekoittaen, kunnes muusi on sileää. Mausta muusi suolalla ja pippurilla.

  5. Siirrä muusi tarjoiluastiaan. Koristele se perunankuorisipseillä, mädillä, smetanalla, hienonnetulla punasipulilla ja tillillä.

Näin teet kirkastetun voin

Työvaiheet

  1. Mittaa 140 grammaa voita pieneen kattilaan. Sulata voi miedolla lämmöllä ja siirrä kattila pois liedeltä. Anna vaalean heran laskeutua kattilan pohjalle ja kaada kirkas osa varovasti toiseen astiaan. 140 grammasta voita tulee noin 1 desilitra (100 grammaa) kirkastettua voita.

Perunankuorisipsit

Ainekset

5
dl
perunankuoria
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Taputtele perunankuoret talouspaperilla kuiviksi. Laita kuoret kulhoon.

  2. Lisää öljy, suola ja pippuri perunankuorten joukkoon ja sekoita hyvin. Kumoa kuoret leivinpaperille pellille.

  3. Paista perunankuoria 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Kommentit (7)

Vierailija

Pottumuusiin kuuluu ehdottomasti sipuli, joka lisätään raakana, pienenä hakkeena yhtä aikaa voin kanssa.

Haloo

Liikaa kaikkea joutavaa. Saa sitten vaakaa vältellä kun syö tårta på tårta kaikkea turhaa heh

Tuhat suukkoa ruustinnalta

Minä kysyisin noista oerunankuorisipseistä.  Kummat ovat parempia,  sellaiset karkeammat, jotka saadaan veitsellä vai ohuet, joita tulee kuorimaveistä käyttämällä?

Varokaa !

Otsikon mukaan tässä mmusisssa on ikävä sivuvaikutus "vie jalat alta"

Vierailija

Muuten hyvä, mutta perunoita pitää keittää 25min, jotta ovat kypsiä.

Vierailija

Mitä ihmeen luksusta tossa on, noinhan muusi tehdään normaalistikin, paitsi sitä ei vatkata sähkövatkaimella. Ja jos vielä paahdat sen voin niin saat vielä parempaa.

Vierailija

Luksusta on varmasti se, että voita ja kermaa näyttää olevan reilusti. Harvoin tavalliseen muusiin laitetaan kiloon perunoita 100 grammaa voita ja desi kermaa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2740 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kohota muusi juhlaan suppilovahveroilla, ranskankermalla ja sitruunalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suppismuusi

Ainekset

1
l (n. 250 g)
suppilovahveroita
8
perunaa (jauhoinen lajike)
8
dl
vettä
1
tl + ½ tl
suolaa
2
rkl + 4 rkl
oliiviöljyä
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
sitruunan kuori
2
rkl
sitruunan mehua
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
ruukku tilliä

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet.

  2. Kuori ja kuutioi perunat. Laita ne veden kanssa kattilaan, mausta teelusikallisella suolaa ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä perunat kypsiksi, noin15–20 minuuttia.

  3. Perunoiden kiehuessa kuumenna 2 rkl öljyä pannussa. Paista suppilovahveroita 5–10 minuuttia. Mausta sienet suolalla ja pippurilla.

  4. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa ja purista mehu.

  5. Valuta perunat ja ota keitinvesi talteen. Laita ½ dl keitinvettä takaisin perunoiden joukkoon. Lisää ranskankerma, sitruunan kuori ja mehu sekä 4 rkl öljyä. Painele perunat perunasurvimella muhennokseksi. Lisää ½–1 dl keitinvettä ja vatkaa muusi käsin kuohkeaksi. Lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä.

  6. Hienonna tilli. Lisää tilli ja sienet muusiin. Tarjoa suppismuusi esimerkiksi paistetun lohen kanssa.

Vinkki Hienonna muusiin muutama kapris.

Kommentit (0)