ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Elvi Rista

Älä anna rucolan nuukahtaa rasiaan. Tee siitä mehevä pesto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 dl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Rucolapesto

Ainekset

70
g
rucolaa
1
dl
pinjansiemeniä tai kuorettomia manteleita
1
dl
parmesaaniraastetta
½
sitruunan mehu
½-1
dl
oliiviöljyä
1/4
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Silppua huuhdeltu rucola ja pinjansiemenet tai mantelit monitoimikoneessa tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon permesaaniraaste, sitruunamehu, öljy ja ripaus suolaa. Soseuta tasaiseksi pestoksi. 

Kommentit (3)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Marika, näyttää ihan törkeän hyvältä! Vau! :)

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2098 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Herkullisuusvaroitus! Mätimaustevoi on loistoseuraa niin uuniperunan, paahdettujen kasvisten kuin leivänkin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 5 dl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Mätimaustevoi

Ainekset

200
g
voita
100
g
siianmätiä
1
dl
ruohosipulia
2
rkl
sitruunan kuorta
2
tl
mustaa caviart-merilevävalmistetta tai kaviaaria

Työvaiheet

  1. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään.
  2. Sulata 100 g voita pienessä kattilassa ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia,kunnes voi muuttuu kullankeltaiseksi ja tuoksuu pähkinäiseltä. Kaada voi varovasti kulhoon niin, että tummaksi paahtunut sakka jää kattilaan. Anna voin jäähtyä huoneenlämpöiseksi, noin 20 minuuttia. Heitä sakka pois.
  3. Valuta mäti tiheässä siivilässä.
  4. Vatkaa ruskistettu voi kuohkeaksi. Vatkaa 100 g ruskistamatonta pehmeää voita toisessa kulhossa kuohkeaksi. Yhdistä voivaahdot.
  5. Hienonna ruohosipuli. Lisää valutettu mäti ja ruohosipuli voin joukkoon. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää kuoriraaste ja merileväkaviaari voihin. Sekoita tasaiseksi. Tarjoa heti tai, jos laitat mätivoin jääkaappiin, anna sen pehmetä huoneenlämmössä ennen tarjoamista. Tarjoa esimerkiksi uuniperunoiden, paistetun kalan, paahdetun leivän tai grillattujen kasvisten kanssa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 659 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Lasse Lecklin

Porkkanavoi yhdistää paahteisen voin, makeat porkkanat ja ihanat mausteet. Tarjoa se rapeiden saaristolaisnäkkäreiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanavoi ja saaristolaisnäkkärit

Ainekset

500
g
porkkanoita
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
kanelia
1
tl
inkivääritahnaa tai jauhettua inkivääriä
½
tl
kardemummaa
½
tl
jauhettua maustepippuria
½
tl
mustapippuria rouhittuna
¼
tl
jauhettua neilikkaa
50
g
voita

Työvaiheet

  1. Pese porkkanat juuresharjalla tai kuori ne. Pilko reiluiksi paloiksi ja poista kannat.
  2. Sekoita öljy ja mausteet kulhossa. Pyöräytä porkkanat seoksessa niin, että mausteet tarttuvat. Kumoa porkkanat leivinpaperille pellille. Pilko voi päälle nokareiksi.
  3. Paahda porkkanoita 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja paahtuneita. Jäähdytä.
  4. Soseuta porkkanat monitoimikoneen leikkuuterällä tai kulhossa sauvasekoittimella. Säilytä jääkaapissa. Tarjoa levitteenä.

Vinkki! Saat porkkanavoista vegaanisen vaihtamalla voin maidottomaan margariiniin.

Saaristolaisnäkkärit

Ainekset

dl
appelsiinimehua
25
g
hiivaa
1
tl
suolaa
2
rkl
siirappia
½
dl
kaljamaltaita
4
dl
ruisjauhoja
2
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, siirappi, maltaat ja puolet ruisjauhoista. Vatkaa tasaiseksi. Mittaa taikinaan loput ruis- ja vehnäjauhot. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
  2. Anna taikinan kohota liinan alla noin tunnin, kunnes se on kaksinkertainen. Leivo taikina jauhotetulla pöydällä pitkäksi tangoksi. Jaa se 16 yhtä suureen palaan.
  3. Levitä pöydälle leivinpaperi ja ripottele päälle reilusti jauhoja. Nostele paperille 8 taikinapalaa. Taputtele ne jauhotetuin käsin tasaisiksi. Ripottele päälle hieman jauhoja ja kauli palat pyöreiksi näkkäreiksi, joiden halkaisija on runsaat 10 senttiä. Ajele levyjen päältä näkkärikaulimella tai pistele leipiä haarukalla.
  4. Ota leipien keskeltä pieni pala pois jauhoissa pyöräytetyllä snapsilasilla tai pienellä piparkakkumuotilla. Nosta pikkupalat toiselle leivinpaperille.
  5. Vetäise näkkärit leivinpaperin avulla pellille. Paista 250-asteisessa uunissa 6–9 minuuttia näkkärien paksuudesta riippuen. Paista toinen pellillinen sekä pikkunäkkärit samoin.
  6. Tarjoa näkkärit alkupalojen kanssa. Säilytä kuivassa paikassa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 659 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Piia Arnould

Viimeistele jälkiruokasi! Lämmin, sakea ja makea suklaakinuskikastike on ihanaa päärynäpiirakan, appelsiinikakun tai vaikka jäätelön kanssa. Voit viiruttaa jälkkärin kastikkeella tai tarjoilla sen erikseen kannusta, josta jokainen voi lorauttaa makunsa mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–10
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaakinuskikastike

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
dl
fariinisokeria
100
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Paloittele päälle suklaa.
  2. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen. Alenna miedolle lämmölle ja anna kiehua hiljaa poreillen ilman kantta 5–10 minuuttia, kunnes kastike on sakeaa ja kiiltävää.
  3. Tarjoa lämpimänä leivonnaisten tai jälkiruokien kanssa. Kastike paksuuntuu jäähtyessään, mutta saat sen lämmittämällä uudelleen juoksevaksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2098 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tuunaa lämppärit tähän päivään! Ohuet varsiparsakaalit, vuohenjuusto ja kikherneet paahtuvat leipien päällä rapean meheväksi täytteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vuohenjuustolämppärit ja punajuurisalaatti

Ainekset

4
isoa viipaletta maalaisleipää
1
valkosipulinkynsi
1
dl
majoneesia
2
tl
savupaprikaa
1
prk (230 g)
kikherneitä
300
g
varsiparsakaalia (broccolini)
1
pieni punasipuli
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
200
g
vuohenjuustoa
Punajuurisalaatti
3
dl
etikkapunajuurikuutioita
1
omena
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
dl
majoneesia
3
dl
salaattipinaattia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Levitä leipäviipaleet uunipellille. Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita valkosipuli ja savupaprika majoneesiin. Voitele leivät seoksella.
  2. Huuhtele kikherneet lävikössä kylmällä vedellä ja kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Halkaise varsiparsakaalit. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kikherneet, kasvikset, öljy, suola ja pippuri kulhossa. Jaa seos leiville.
  3. Murustele vuohenjuusto leiville. Kypsennä kuumassa uunissa noin 7–10 minuuttia.
  4. Mittaa punajuurikuutiot kulhoon. Kuori ja kuutioi omena. Hienonna persilja. Yhdistä punajuuri, omena, persilja ja majoneesi. Kääntele pinaatti lopuksi salaattiin. Tarjoa kuumien leipien kanssa.

Kommentit (0)