Tiesitkö, ettei kotimaista kvinoaa tarvitse keittää? Riittää kun liotat kvinoan, siivilöit ja paistat pannulla öljyssä mehevän irtonaiseksi. Pihvitomaatit saavat yrteillä ja sitruunalla maustetusta kvinoasta herkullisen täytteen.
Vinkki! Älä heitä tomaatin sisusta pois, vaan käytä se sosekeittoon tai pastakastikkeeseen.
Kvinoatomaatit
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa kvinoa siivilään. Huuhdo juoksevalla, kylmällä vedellä. Kumoa kvinoa kulhoon ja kaada päälle vesi. Anna turvota 5–10 minuuttia ja valuta siivilässä.
- Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää valkosipuli ja pinjansiemenet. Paista, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää pannulle valutettu kvinoa. Paista keskilämmöllä käännellen 5 minuuttia, kunnes kvinoa muuttuu läpikuultavaksi. Nosta liedeltä.
- Sekoita kvinoan joukkoon kaprikset, sitruunamehu, tuoreyrtit, suola ja mustapippuri.
- Huuhdo tomaatit ja leikkaa niistä hatut talteen. Koverra tomaattien sisus pois pikkulusikalla. Nosta tomaatit öljyttyyn uunivuokaan.
- Täytä tomaatit kvinoaseoksella kukkuroilleen. Nosta hatut päälle. Sivele hatut öljyllä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia
Kvinoa jäi raa-an makuiseksi ja jyvät hieman koviksi. Olikohan tässä reseptissä merkitystä minkä merkkistä kvinoaa käyttää.
Kiitos kommentistasi, harmi kuulla. Mitä kvinoaa käytit? Sun Speltin luomukvinoa toimii näin käytettynä mainiosti.
Hei! Sama kokemus minullakin. Reilun viiden minuutin paistaminen ei tuntunut kypsyttävän kvinoaa kunnolla. Sunspeltin kvinoa oli kyseessä.
Onpa erikoinen juttu! Juuri samaista kvinoaa olen käyttänyt. Täytyykin kokeilla uudestaan, miten onnistuu. Kiitos palautteesta!
Kaadetaanko turvotusvaiheessa päälle kylmää vai kuumaa vettä?
Kylmä vesi on ollut hyvä turvotukseen. Paistamisesta: kvinoan muuttuminen läpikuultavaksi on merkki siitä, että se on kypsynyt. Paistamisaika voi vaihdella pannun kuumuuden mukaan. Kvinoaa kannattaa myös käännellä ahkerasti, jotta kaikki jyväset pääsevät kosketuksiin kuuman pannun kanssa. Toivottavasti seuraavalla kerralla onnistuu!