Maapähkinä sopii mainiosti yhteen mehevien kanapalojen kanssa. Broilerileikkeet paistetaan ensin valurautapannulla, minkä jälkeen ne siirretään pannuineen päivineen uuniin. Paahtunut maapähkinävoi antaa broilerille herkullisen maun.
Maapähkinäkana
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Lusikoi maapähkinävoi kulhoon. Raasta inkivääri ja yhden limetin kuori joukkoon. Raasta toisen limetin kuori talteen viimeistelyä varten. Purista molempien limettien mehu kulhoon, lisää suola ja sekoita. Jos seos on paksua ja vaikea sekoittaa, lisää vettä tilkka kerrallaan, kunnes seos on notkeaa.
- Pyyhi broilerinleikkeet talouspaperilla. Kuumenna öljy uuninkestävässä pannussa ja ruskista broilerit molemmin puolin kullanruskeiksi. Siirrä pannu pois liedeltä ja levitä maapähkinävoiseos leikkeille. Laita pannu uuniin ja kypsennä 10–20 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. (Tarvittava aika riippuu siitä, kuinka hyvin broilerit ovat paistuneet ennen uunikypsennystä. Sidekudospitoiset broilerin paistileikkeet eivät kuivahda uunissa kovin helposti, joten aikaa voi huoletta lisätä.)
- Viimeistele leikkeet limetinkuorella.
Onko ohjeen maapähkinävoi sokeroimatonta versiota?
Maapähkinävoista ei taida edes olla makeaa versiota. Jos tarkoitat Nutellaa tai sen kopioita, niin ne eivät ole mitään maapähkinävoita. Valmistusmateriaali taitaa olla hasselpähkinät.
Juuri näin, itse maapähkinävoi ei tuo makeutta ruokaan.
Eikö nuo jää raa'aksi noin lyhyellä kypsennysajalla?
Kiitos kommentistasi. Leikkeet ehtivät kyllä kypsyä, jos ne on ruskistanut kunnolla ensin molemmin puolin. Mutta rasvaisille ja sidekudospitoisille paistileikkeille ei käy huonosti, jos viettävät uunissa pidempäänkin. Lisään ohjeeseen tämän tiedon ja kypsennysaikaan vaihteluvälin!
....ei jatkoon. Vaimo ei pitänyt😱