Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 334 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Fenkoli antaa porkkanakeitolle herkullisen maun. Mukaan soseutetut pavut lisäävät soppaan proteiinia, jolloin se pitää nälän loitolla tavallista sosekeittolounasta pidempään.

Sosekeitto on mahtava arkiruoka, koska sitä voi varioida niin monin tavoin ja samalla hyödyntää oman jääkaapin sisältöä. Kattilaan voi pilkkoa jääkaapin juureslaarista yhtä hyvin niin porkkanat, sellerit kuin palsternakat. Maun voi pyöristää tuorejuustolla, kermalla tai vaikka turkkilaisella jugurtilla.

Monen mielestä sosekeitto ei kuitenkaan pidä nälkää riittävän hyvin. Tähän on kuitenkin olemassa ratkaisu. Keiton joukkoon voi nimittäin helposti soseuttaa purkillisen kypsiä papuja, jolloin sen proteiinipitoisuus kasvaa kuin huomaamatta. Parhaita papuja ovat isot valkopavut, jotka jauhoisina sakeuttavat keiton samettisen pehmeäksi värjäämättä vaaleaa keittoa.

Pinnalle lisättävät ripotteet, kuten raejuusto tai pähkinät, lisäävät myös sopan ruokaisuutta.

Kun teet ison kattilallisen sosekeittoa, tulet hyvässä tapauksessa samalla ratkaisseeksi seuraavan päivän ruokapulman. Keiton voi hyvin myös pakata lounaaksi mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-fenkolikeitto

Ainekset

1
kg
porkkanoita
1
sipuli
2
(à 200 g)
fenkolia
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
1
prk (380/230 g)
kypsiä valkopapuja
150
g
tuorejuustoa (maustamatonta tai esim. ruohosipulilla maustettua)
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Pinnalle
2
dl
siemensekoitusta
kevätsipulia silputtuna

Työvaiheet

  1. Kuori ja pilko porkkanat ja sipuli. Huuhdo ja paloittele fenkolit. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi, lisää liemikuutiot ja kasvikset. Keitä keskilämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia. Lisää keittämisen aikana valutetut ja siivilässä huuhdotut pavut.
  2. Lisää lopuksi joukkoon tuorejuusto, suola ja mustapippuri.
  3. Soseuta keitto. Tarkista maku.
  4. Tarjoa lisäksi kevyesti pannulla paahdettua siemensekoitusta ja hienonnettua kevätsipulia.

Kommentit (1)

Saskalli

Todella onnistunut resepti, ehkä parhaimpia porkkanakeittoja, joita olen tehnyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2732 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Italialaisen maalais­makkarakeiton voit valmistaa yhdestä, kahdesta tai vaikka kolmesta erilaisesta kaalista. Tilkka balsamicoa antaa soppaan sopivasti särmää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Toscanalainen kaalikeitto

Ainekset

4
perunaa
1
porkkana
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
pkt (280 g)
tuoremakkaraa
l
vettä
2
kanaliemikuutioita
400
g
kaalia (esim. puna-, savoijin- ja mustakaalia)
1
tl
fenkolinsiemeniä
2
tl
kuivattua oreganoa
1
dl
kermaa
1
rkl
vaaleaa balsamicoa tai viinietikkaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat ja porkkana. Kuori ja hienon­na sipuli ja valkosipulit.

  2. Kuumenna öljy kattilassa ja purista makkarat kuoristaan pieniksi paloiksi öljyyn. Rus­kista muutama minuutti ja ota pois kattilasta.

  3. Kuullota juureksia ja sipu­leita kattilassa 3 minuuttia. Lisää vesi ja murenna liemi­kuutiot kattilaan. Lisää makka­rat ja keitä keskilämmöllä 20 minuuttia.

  4. Suikaloi kaalit, lisää keit­toon ja keitä 5–8 minuuttia.

  5. Jauha fenkolinsiemenet. Sekoita siemenet, oregano ja kerma keittoon, mausta eti­kalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1385 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Tölkkipavuista syntyvässä arkikeitossa maistuu taikatahna miso, joka tekee kaikesta parempaa. Lisänä on rosmariiniöljy, johon kelpaavat tuoreyrtin nuupahtaneemmatkin lehdykät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkopapukeitto ja rosmariiniöljyä

Ainekset

2
rkl
oliiviöljyä
1
sipuli
3
tlk
kypsiä valkopapuja (isoja)
1
l
kasvislientä
1
rkl
hienonnettua tuoretta rosmariinia
2
rkl
vaaleaa misotahnaa
2
rkl
voita
1
rkl
omenaviinietikkaa (tai valkoista balsamiviinietikkaa)
(suolaa)
Rosmariiniöljy
½
ruukkua rosmariinin lehtiä
3
dl
miedon makuista rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Tee ensin rosmariiniöljy. Mittaa rosmariinin lehdet ja öljy tehosekoittimeen ja anna koneen käydä täydellä teholla noin 4 minuuttia. Siivilöi ja pakkaa öljy pulloon tai rasiaan. Yrttiöljy säilyy jääkaapissa useita viikkoja.

  2. Kuori ja paloittele sipuli ja kuullota kattilan pohjalla öljyssä.

  3. Valuta ja huuhdo pavut joukkoon. Lisää kasvisliemi, rosmariini ja misotahna ja keitä noin 15 minuuttia.

  4. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Kaada takaisin kattilaan ja lisää voi, etikka ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa rosmariiniöljyn ja auringonkukansiementen kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Tuohonko lisää vielä paketin pekonia niin nam.

Me Naiset on lisännyt 1385 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Pöytä kylpee auringossa, kun nostat keltaisen herkkukeiton esille. Inkivääri ja sriracha tuovat soppaan pientä potkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-kookoskeitto katkaravuilla

Ainekset

1
rkl
raastettua inkivääriä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
3
(keskikokoista) porkkanaa
5
dl
kasvislientä
3
dl
porkkanamehua
2
dl
kookosmaitoa
½
rkl
srirachaa
½
tl
suola
Lisäksi
200
g
nuudeleita
1
pieni (keltainen) kesäkurpitsa
3
dl
pakastemaissia
180
g
katkarapuja
½
limen mehu
Päälle
(keltaista) chiliä
limeä
korianteria
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota öljyssä kattilan pohjalla muutama minuutti.

  2. Kuori ja paloittele sillä aikaa porkkanat pieneksi. Lisää kattilaan ja paista pari minuuttia. Lisää kasvisliemi, porkkanamehu, kookosmaito, sriracha ja suola. Keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeitä.

  3. Paloittele sillä aikaa kesäkurpitsa. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja annostele kulhojen pohjalle.

  4. Soseuta valmis keitto sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää kesäkurpitsa ja maissi ja keitä noin 4 minuuttia, kunnes kesäkurpitsa on al dente.

  5. Lisää lopuksi limen mehu ja katkaravut. Älä enää keitä, jotta katkaravut eivät sitkisty. Nosta nuudeleiden päälle kulhoihin.

  6. Purista päälle lisää limen mehua. Ripottele seesaminsiemeniä pinnalle. Tarjoa chiliviipalaiden ja hienonnetun korianterin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1385 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tofulla vahvistettu keitto on tulvillaan makuja ja chilin puraisevaa poltetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegen tom kha -keitto

Ainekset

1
sitruunaruoho (tai 1 rkl sitruunaruohotahnaa)
1
pieni sipuli
4
valkosipulinkynttä
rkl
raastettua inkivääriä
3–4
thaichiliä
100
g
siitakesieniä
1
rkl
öljyä
3
rkl
vihreää thai-currytahnaa
1
l
kasvislientä
1
prk (400 ml)
kookosmaitoa
2
limetin mehu ja 1 limetin kuoriraaste
1
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
soijakastiketta
2
tl
sokeria
Lisäksi
1
pkt
tofua
(200
g
varsiparsakaalia)
(thaichilejä)

Työvaiheet

  1. Kuori sitruunaruohon uloin kerros ja hienonna sisus hyvin hienoksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, kuori ja raasta inkivääri, hienonna chili ja viipaloi siitakesienet.

  2. Paista sitruunaruohoa, sipuleita, inkivääriä, chiliä ja siitakesieniä muutama minuutti öljyssä. Lisää currytahna ja jatka 5 minuuttia.

  3. Lisää kasvisliemi, kookosmaito, limetin kuori, tomaattimurska, soijakastike, sokeri ja keitä vartti. Lisää limetin mehu ja tarvittaessa suolaa.

  4. Kuutioi ja kuivaa tofu. Lisää keittoon ja lämmitä muutama minuutti. Jos käytät varsiparsakaalia, lisää sekin paloiteltuna tässä vaiheessa joukkoon, jotta se säilyy napakkana.

  5. Viipaloi tarjolle chilejä.

Kommentit (0)