Juurisellerin hienostunut maku on oiva pari siialle. Viherpippuri-voikastike antaa annokseen klassista lumoa.
Juuriselleri on totuttu näkemään muiden keittojuuresten joukossa uiskentelevana kuutiona. Siinä on kuitenkin aineksia muuhunkin.
Pelkästä juuriselleristä saa esimerkiksi mainion muusin. Soseen valmistumista nopeuttaa huomattavasti, kun sellerin kypsentää raastettuna. Näin kypsymiseen kuluu vain kymmenisen minuuttia.
Keitinvettä kannattaa käyttää vain vähän: tällöin koko liemen voi soseuttaa muusin joukkoon. Sellerille ominaiseen tapaan keitinliemeen liukenee runsaasti makuaineita, joita olisi sääli heittää hukkaan. Liemen lisäksi muusiin kannattaa käyttää loraus kuohukermaa, joka antaa muusiin täyteläisen maun.
Sellerimuusi sopii ihanasti esimerkiksi paistetun kalan pariksi.
Paistettu siika ja sellerisose
Ainekset
Työvaiheet
- Pyyhi siikafileet kuiviksi ja leikkaa neljäksi palaksi. Mausta suolalla.
- Leikkaa selleri kuorettomaksi veitsellä ja raasta se suoraan kattilaan. Lisää vesi ja hauduta kypsäksi kannella peitettynä, noin 10 minuuttia.
- Kuumenna voi ja viherpippuri pienessä kattilassa matalalla lämmöllä. Anna poreilla noin 5 minuuttia.
- Paista siikapaloja kuumassa pannussa voissa nahkapuoli alaspäin 3 minuuttia tai kunnes nahka rapeutuu. Käännä ja paista vielä ½ minuuttia. Mausta mustapippurilla.
- Soseuta sellerit kattilassa sauvasekoittimella. Lisää kerma ja suola ja kuumenna.
- Tarjoa siika soseen ja kastikkeen kanssa.
Kiitos , tämä oli todella hyvää ja helppo tehdä!
Aivan upea ruoka!!! Miehen kanssa rakastuttiin tähän oitis.