Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2206 reseptiä.
Linkitetty 435 keittokirjaan.
OHJE Kati Pohja KUVA Arto Vuohelainen

Glorian ruoka&viinin kahvikakku on ihanan sitruunainen. Ihan kuin kotona Italiassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 16 palaa

Caprin sitruunakakku

Ainekset

200
g
huoneenlämpöistä voita
3
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2
kananmunaa
1
(luomu)sitruunan raastettu kuori
3/4
dl
sitruunan mehua
1
dl
maitoa
4
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelijauhetta
1
tl
leivinjauhetta
Koristeluun
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (Ø 21 cm).
  2. Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Lisää raastettu sitruunankuori, sitruunan mehu ja maito samalla sekoittaen.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi rasvaseokseen. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 45 min. Kokeile kypsyys tikulla.
  4. Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Kommentit (10)

Käyttäjä1913
Seuraa 
Liittynyt2.10.2014

Hei, tässä sitruunakakun ohje. Maukasta viikonvaihdetta

Riitta Salviander-Rindell
Seuraa 
Liittynyt18.2.2015

Tuon voi kaiketi tehdä kokonaan mantelijauheella ja jättää vehnäjauhot käyttämättä.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Sitä emme ole kokeilleet, joten emme valitettavasti osaa sanoa, miten jauhottomuus vaikuttaa rakenteeseen. Kerrothan meillekin, kun olet kokeillut, Riitta :)

Heli Ali-Eskola
Seuraa 
Liittynyt24.9.2015

Heippa!
Olisin myös kiinnostunut jos Riitta tai joku muu kokeilee tehdä kakun ilman vehnäjauhoja.

Vierailija

Todella hyvä, mutta rakenteeltaan mureneva. Kakku jäi keskeltä vielä hieman kosteaksi, silti oli niin mureneva, ettei palat pysyneet koossa. Maun puolesta jatkoon, mutta ei kovin mukava vierastarjoiltava, kun kakkupala murenee lautaselle.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Tämä kuulunee niihin kakkuihin, joiden maku ja rakenne paranevat, kun antaa kakun odotella leikkaamista rauhassa kuvun alla. Uskoisin, että vetäytymisaika korjaa murenevuusongelman.

PiaN

Hei! Onko kukaan kokeillut tätä gluteenittomana?

Vierailija

Minkä kokoinen kakkuvuoka tässä täytyy olla?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

1,5 litran kakkuvuoka on todennäköisesti juuri sopiva. Isompikin sopii tarkoitukseen, jos ei haittaa, että kakku jää matalaksi.

Ninja

Italiassa syödään kakut kakkuhaarukalla. Tämän kuuluukin olla murenevainen. Mikäli haluaa kostutusta, Limoncello -likööri kruunaa kakun aikuisille. Vanhanajan vaniljäjäätelö käy kaikenikäisille. Tykkään. Kokonaan gluteenittoman saa kun laittaa puolet perunajauhoa ja puolet mantelijauhoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla