Yllätysvieraita ajatellen tämä pikapiirakka on todellinen helmi. Se valmistuu vartissa ja vieläpä ilman uunia! Äkkiä herkuttelemaan.
Vinkki! Käytä loput kondensoidusta maidosta jälkiruokakastikkeena tuoreille marjoille ja hedelmille tai lorauta se lettutaikinan joukkoon.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
15 minuuttia
Vartin mustikka-piparipiirakka
Ainekset
150
g
pipareita/suklaakeksejä
25
g
voita
TÄYTE
3
dl
kuohukermaa
3/4
dl
kondensoitua (sokeroitua) maitoa
2
tl
jauhettua kanelia
LISÄKSI
4
dl
mustikoita
Työvaiheet
- Viilennä kondensoitu maito jääkaapissa.
- Jauha keksit hienoksi tehosekoittimessa tai kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita kekseihin. Painele seos piirakkavuoan pohjalle.
- Vatkaa kerma, kondensoitu maito ja kaneli keskenään sähkövatkaimella vaahdoksi (tämä vie muutaman minuutin). Kaada keksipohjan päälle ja koristele mustikoilla.
Joo'o. Että valmista vartissa kun jo maidon jäähdyttämiseen menee pari tuntia...
Ja kaikillahan on kaapissa kuohukermaa, voita, kondensoitua maitoa ja tuoreita mustikoita yllärivieraiden varalle? 🤣
Säilyykö kakku 2 päivää jääkaapissa? 😊
Kiitos kysymyksestä! Piirakassa on pääsääntöisesti kermaa, joten se kannattaa syödä samana päivänä.