
Tämä kukkakaalisalaatti maistuu paitsi grillibroilerin kanssa, myös minkä vain grilliruuan parina. Jujuna on ohuisiin kaalisiivuihin imeytetty sitruunalla ja valkosipulilla maustettu öljykastike. Kokeile!
Kukkakaalisalaatti ja grillattu sitruunabroileri
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin broilerinfileiden marinadi. Yhdistä sitruunankuoriraaste, öljy, suola ja mustapippuri. Hiero öljy broilerinfileisiin. Anna maustua huoneenlämmössä puoli tuntia.
- Valmista sillä aikaa salaatti. Huuhdo kaalit ja leikkaa ne aivan ohuiksi lastuiksi. Jos pidät kaalin pystysuunnassa, saat viipaleisiin hauskan puumaisen muodon. Osa murustuu väistämättä. Kumoa kaalit isoon kulhoon.
- Paahda siemenet kuivalla pannulla. Kumoa ne kaalien joukkoon.
- Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi lastuiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä valkosipulilastut. Nosta liedeltä ja sekoita joukkoon sitruunamehu, hunaja ja mausteet.
- Kaada lämmin kastike pannulta kaalien joukkoon ja pöyhi sekaisin. Anna maustua ainakin vartti ennen tarjoamista.
- Leikkaa kuorimaveitsellä lastuja juustosta. Hienonna ruohosipuli. Lisää ne salaatin päälle.
- Grillaa broilerinfileet molemmin puolin kypsiksi. Tarjoa kukkakaalisalaatin kanssa.
Vinkki! Salaatin maku paranee entisestään, jos se ehtii tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.
Mistä siemensekoitus?
Siemensekoitusta myydään kaupoissa esim. salaattisiemensekoituksen nimellä. Yhtä hyvin voi käyttää vaikka kuorittuja auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä. Ne antavat mukavaa rapeutta salaattiin.
Voiko parsakaalin ihan oikeasti syodan raakana? Joskus maistaneena en edes ajatellut tarjota raakana.
Kiitos kommentistasi, voi hyvin! Tässä joukossa se menee mainiosti mukana. Mutta voit tehdä salaatin pelkästään kukkakaalistakin.