Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 326 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Tämä kukkakaalisalaatti maistuu paitsi grillibroilerin kanssa, myös minkä vain grilliruuan parina. Jujuna on ohuisiin kaalisiivuihin imeytetty sitruunalla ja valkosipulilla maustettu öljykastike. Kokeile!  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalisalaatti ja grillattu sitruunabroileri

Ainekset

500
g
kukka- ja parsakaalia (erivärisiä, romanescua tms.)
1
dl
siemensekoitusta
2
valkosipulinkynttä
3/4
dl
oliiviöljyä
1/2
dl
sitruunamehua
1
rkl
juoksevaa hunajaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
tl
suolaa
50
g
kovaa juustoa (esim. Västerbottensost)
1
ruukku
ruohosipulia
Lisäksi
1
pkt (400 g)
broilerin ohuita fileepihvejä tai -leikkeitä
2
tl
luomusitruunan kuorta raastettuna
1
rkl
öljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee ensin broilerinfileiden marinadi. Yhdistä sitruunankuoriraaste, öljy, suola ja mustapippuri. Hiero öljy broilerinfileisiin. Anna maustua huoneenlämmössä puoli tuntia.
  2. Valmista sillä aikaa salaatti. Huuhdo kaalit ja leikkaa ne aivan ohuiksi lastuiksi. Jos pidät kaalin pystysuunnassa, saat viipaleisiin hauskan puumaisen muodon. Osa murustuu väistämättä. Kumoa kaalit isoon kulhoon.
  3. Paahda siemenet kuivalla pannulla. Kumoa ne kaalien joukkoon.
  4. Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi lastuiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä valkosipulilastut. Nosta liedeltä ja sekoita joukkoon sitruunamehu, hunaja ja mausteet.  
  5. Kaada lämmin kastike pannulta kaalien joukkoon ja pöyhi sekaisin. Anna maustua ainakin vartti ennen tarjoamista.
  6. Leikkaa kuorimaveitsellä lastuja juustosta. Hienonna ruohosipuli. Lisää ne salaatin päälle. 
  7. Grillaa broilerinfileet molemmin puolin kypsiksi. Tarjoa kukkakaalisalaatin kanssa.

Vinkki! Salaatin maku paranee entisestään, jos se ehtii tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.

Kommentit (4)

Vierailija

Mistä siemensekoitus?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Siemensekoitusta myydään kaupoissa esim. salaattisiemensekoituksen nimellä. Yhtä hyvin voi käyttää vaikka kuorittuja auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä. Ne antavat mukavaa rapeutta salaattiin.

Vierailija

Voiko parsakaalin ihan oikeasti syodan raakana? Joskus maistaneena en edes ajatellut tarjota raakana.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi, voi hyvin! Tässä joukossa se menee mainiosti mukana. Mutta voit tehdä salaatin pelkästään kukkakaalistakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1491 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kun kasvikset laittaa grilliin, niiden luonnollinen makeus korostuu ja maut pehmenevät. Siksi mausteita voi käyttää runsaalla kädellä. Viimeistele salaatti halutessasi vadelmilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillisalaatti

Ainekset

500
g
broilerin fileepihviä
2
esikypsennettyä grillimaissia
4
persikkaa
2
pihvitomaattia
1
pieni kesäkurpitsa
1
pss (180 g)
sydänsalaattia
4
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
juustokuminaa
1/4
tl
cayennepippuria
KASTIKE
1
dl
oliiviöljyä
3
rkl
BBQ-kastiketta
2
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
tabascoa

Työvaiheet

  1. Viillä kanaan noin ½ cm syvät viillot molemmin puolin. Kuivaa maissit ja sivele pintaan 1 rkl öljyä. Halkaise persikat ja poista kivi. Puolita tomaatit, viipaloi kesäkurpitsa, halkaise salaatit pitkittäin. Sekoita kulhossa persikat, tomaatit, salaatit, kurpitsapalat ja öljyä
  2. Kuumenna grilli tai valmista hiillos. Grillaa maissit kauttaaltaan paahtuneiksi. Grillaa sitten kanat, molemmin puolin 5–8 minuuttia, ja siirrä ne grilliin epäsuoraan lämpöön odottamaan. Grillaa kasvikset.
  3. Leikkaa maissista jyvät irti pitkittäin ja laita ne kulhoon. Pilko tomaatit suupaloiksi ja persikan puolikkaat kahtia. Viipaloi kana. Yhdistä kaikki grillatut sekä kuivat mausteet maissien joukkoon.
  4. Sekoita kastikeainekset suljettavassa tölkissä voimakkaasti ravistaen. Kaada kastike salaatin joukkoon.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1491 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Vihreään kesäsalaattiin sujahtavat niin tuoreet herneet kuin kesäkurpitsakin. Salaattipohja kannattaa koota yrteistä ja muista maukkaista lehdistä tavallisen jäävuorisalaatin sijaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä fetasalaatti

Ainekset

1
l
herneitä
2
avokadoa
1
sitruuna
1
kesäkurpitsa
1
nippu
kevätsipulia
1
pss (150 g)
babypinaattia
1
ruukku
basilikaa
1
pkt (200 g)
fetaa
KASTIKE
1
dl
herneitä
1
dl
maustamatonta jogurttia
1/2
dl
sitruunamehua
2
rkl
tahinia
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Riivi herneet, ota 1 dl sivuun kastiketta varten. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori, viipaloi avokadot siivuiksi ja laita kulhoon. Raasta joukkoonsitruunan kuoren keltainen osa ja purista päälle 2 rkl mehua. Purista loppu mehu sauva- tai tehosekoittimen kulhoon kastiketta varten. Veistä kesäkurpitsa kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Hienonna sipulit, huuhtele pinaatti ja basilika. Valuta feta.
  2. Laita 1 dl herneitä kattilaan ja vettä sen verran, että herneet peittyvät. Keitä 2–3 minuuttia. Siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä. Laita herneet ja loput kastikkeen ainekset sitruunan joukkoon kulhoon. Soseuta tasaiseksi.
  3. Yhdistä salaatin ainekset kulhossa. Sekoita joukkoon kastike ja tarjoile heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2970 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Broilerin sisäfileistä saa helpot vartaat ilman tarvetta pilkkomiselle. Hyvin maustetut vartaat maistuvat viileän ja pehmeän fetadipin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kanavartaat ja fetadippi

Ainekset

8
broilerin sisäfileetä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
chilijauhetta
1
tl
suolaa
FETADIPPI
200
g
fetajuustoa
2
dl
turkkilaista jogurttia
mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
4
oksaa tuoretta minttua
LISÄKSI
8
varrastikkua
foliota
4
pitaleipää

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli. Pujota broilerinfileet tikkuihin. Ripottele mausteet fileiden päälle.

  2. Kääri fetajuusto folioon.

  3. Nosta juustopaketti ja broilerinfileet grilliin. Anna juuston paistua noin 15 minuuttia. Käännä fileet, kun ne ovat saaneet kauniit grilliraidat. Lisää samalla pitaleivät grilliin lämpenemään. Nosta kypsät fileet, kuumat leivät ja feta pois grillistä.

  4. Lusikoi feta kulhoon. Sekoita se jogurtin kanssa. Viimeistele pippurilla, oliiviöljyllä ja mintunlehdillä.

  5. Tarjoa dippi vartaiden ja pitaleipien kera.

Vinkki Jos käytät puisia varrastikkuja, liota ne vedessä ennen käyttöä, niin ne eivät syty grillissä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1491 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Superherkun salaatin salaisuus on bulgurin turvotus tomaattiraasteessa. Kun salaattipohjassa on makua ja mehukkuutta, se ei kaipaa kastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-bulgursalaatti

Ainekset

2
tomaattia
dl
bulguria
1
dl
vettä
1
valkosipulinkynsi
1
sitruunan mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
LISÄKSI
200
g
kirsikkatomaatteja
1
nippu kevätsipulia
1
ruukku minttua
1
tlk
kikherneitä

Työvaiheet

  1. Halkaise tomaatit ja raasta ne isolla terällä kulhoon. Kiehauta vesi. Huuhtele bulgurit siivilässä, sekoita ne ja keitetty vesi tomaattien joukkoon. Lisää hienonnettu valkosipulinkynsi ja sitruunan mehu, öljy ja suola. Sekoita hyvin, peitä kelmulla ja anna turvota 30 minuuttia.

  2. Pilko kirsikkatomaatit, sipulit ja hienonna minttu. Valuta kikherneet ja lisää ne, kasvikset ja yrtit bulgursalaattiin.

Kommentit (0)