Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2297 reseptiä.
Linkitetty 78 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Bar Cónissa kokkaava Janne Ahola rakastaa Pohjois-Afrikan makuja. Jannen keittiössä porisee usein sunnuntaisin kalatagine, jota lapsetkin fanittavat. Ihanan mausteinen tagine valmistuu yhdessä padassa, jonka voi melkein unohtaa liedelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50
Vaikeustaso
Helppo

Marokkolainen kalatagine

Ainekset

1
fenkoli
2
porkkanaa
1
sipuli
1
tl
oliiviöljyä
3
valkosipulinkynttä
2
tähtianista
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1/2
tl
juustokuminaa
1/2
g
sahramia
1
tlk (240 g)
säilyketomaatteja
3
dl
kalalientä fondista
300
g
kalafileitä (esim. kuha tai siika)
1
pkt (450 g)
kuorellisia sinisimpukoita (Pirkka, pakaste)
1
tl
suolaa
1
tl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Paloittele porkkanat ja fenkoli noin 3 cm:n paloiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota sitä öljyssä padassa keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet ja mausteet ja jatka kuullottamista 5 minuuttia.
  3. Lisää kasvikset, tomaatit ja kalaliemi pataan. Peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä 30 minuuttia.
  4. Paloittele kala 3 cm:n paloiksi. Lisää kalat ja simpukat pataan. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  5. Mausta tagine suolalla ja sitruunamehulla.

Vinkki Tee taginelle kastike turkkilaisesta jogurtista, hienonnetusta korianterista ja raastetusta limetinkuoresta.

Kommentit (3)

Hupuli

Ohjeessa ei mainita montako porkkanaa?
Sipuli mainittu 2 kertaa.

Vierailija

Porkkanoita on enemmän kuin yksi, veikkaan 2 ja se pitäisi lukea sipulin kohdalla

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiosta, kaksi porkkanaa on tosiaan sopivasti. Korjaan tiedon ohjeeseen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Koskenlaskija-sulatejuusto toimii makaronilaatikossa todella hyvin. Helppoa ja maukasta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Maukas Koskenlaskija-makaronilaatikko

Ainekset

400
g
jauhelihaa
150
g
Koskenlaskija-sulatejuustoa (voimakas)
400
g
makaroneja (tummia)
1
kpl
sipuli
1
kpl
lihaliemikuutio
3
rkl
tomaattisosetta
ripaus
pippuria
ripaus
oreganoa

Työvaiheet

1. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Ruskista jauheliha ja kuullota sipuli. Mausta tomaattisoseella, oreganolla ja mustapippurilla.
3. Keitä makaronit vedessä, johon on murennettu lihaliemikuutio. Lisää joukkoon jauheliha-sipuliseos sekä Koskenlaskija-juusto. Keitä 6 min.
4. Kaada seos vuokaan ja laita 200 asteisiin uuniin 30 minuutiksi.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 145 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Kasvisruokaillan tunnelmanluojaksi valmistuu helppo 40 kynnen juures-papupata, joka on mukaelma brittiläisen tv-kokin Nigella Lawsonin kuuluisasta 40 kynnen kanapadasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

40 kynnen juures-papupata

Ainekset

40
valkosipulinkynttä
300
g
palsternakkaa
4
pientä punajuurta
4
pientä keltajuurta
2
punasipulia
2
tlk (2 x 285 g)
säilöttyjä kypsiä suuria valkoisia papuja
dl
valkoviiniä
2
rkl
hunajaa tai vaahterasiirappia
6
oksaa tuoretta timjamia
2
tl
hiutalesuolaa
1
tl
mustapippuria
¾
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Irrota valkosipulinkynnet toisistaan. Älä kuori valkosipulinkynsiä.
  2. Pese palsternakka huolellisesti, poista kanta. Leikkaa kuorineen suupaloiksi.
  3. Kuori ja pilko punajuuret ja keltajuuret suupalan kokoisiksi lohkoiksi. Kuori ja lohko punasipulit.
  4. Kaada säilötyt valkopavut siivilään, huuhtele ja valuta.
  5. Levitä 20 valkosipulinkynttä laakeaan uunivuokaan. Levitä kasvispalat ja valutetut pavut kynsien päälle. Lisää loput 20 valkosipulinkynttä, sekä viini, hunaja tai vaahterasiirappi ja mausteet. Valuta päälle oliiviöljy.
  6. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1½ tuntia. Poista folio ja kypsennä vielä 30 minuuttia.
  7. Aseta tarjolle hiutalesuolaa ja mustapippuria, joita voi rouhia annoksen päälle. Tarjoa ruoka patongin tai maalaisleivän kera. Purista syödessä valkosipulinkynsien sisukset suoraan suuhun tai leivän päälle, ja dippaile leipää maukkaaseen liemeen.

Vinkki: Kun käytät hunajan sijasta vaahterasiirappia, ruoka on vegaaninen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2297 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Paistetut ankanrinnat ovat täydellinen pari kirsikka-timjamikastikkeen kanssa. Oheisella ankan paisto-ohjeella onnistut aina.

Vinkki! Demi-glace-kastikepohja tehdään tummasta espagnolekastikkeesta. Tiiviiksi keitetty, valmis demi-glace on hyvä pohja liharuokien kastikkeille.

Viinisuositus: Tumma kastike yhdistetään yleensä vahvoihin viineihin, mutta ankanliha vaatii viiniltä hedelmäisyyttä. Mainio  kokonaisuus...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistetut ankanrinnat ja kirsikka-timjamikastike

Ainekset

2
ankan rintafileetä
1
tl
suolaa
1
tl
kiinalaista viismaustetta
Kirsikka-timjamikastike
1
salottisipuli
2
tl
rypsiöljyä
2
timjaminoksaa
¾
dl
punaviiniä
2
dl
demi-glace-kastiketta
2
rkl
kirsikkahilloa
1
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)
1
rkl
huoneenlämpöistä voita
(16 tuoretta tai pakastettua kirsikkaa)

Työvaiheet

  1. Ota ankanrinnat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.

  2. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Pyyhi ankanrinnat kuiviksi talouspaperilla. Viillä rasvaan veitsellä ristikko. Mausta suolalla ja viismausteella. Laita rinnat rasvapuoli alaspäin kylmään paistinpannuun. Kuumenna pannu. Kun rasva tirisee, voit vähentää lämpöä, jotta rasva ei ala kärytä. Paista kunnes rasvapuoli on rapea ja ruskistunut kauniisti. Käännä fileet ja paista toiselta puolelta, kunnes lihassa on kaunis väri.

  3. Työnnä paistolämpömittari lihapalan paksuimpaan kohtaan ja laita lihat uuniin 8–12 minuutiksi, tai kunnes mittari osoittaa 58 astetta. Voit kypsentää fileet myös kokonaan pannussa, noin 5 minuuttia. Kääri lihat folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia.

  4. Tee kastike lihan kypsyessä. Kuutioi sipuli ja kuullota se öljyssä pehmeäksi, noin 5 minuuttia. Lisää ensin viini, sitten demi-glace ja hillo. Anna kiehua ilman kantta 15 minuuttia tai kunnes kastike hieman tiivistyy. Mausta pippurilla. Maista kastiketta ja lisää tarvittaessa suolaa. Poista timjamit.

  5. Juuri ennen tarjoilua lisää voi kastikkeeseen. (Koristele voissa paistetuilla kirsikoilla.)

  6. Viipaloi ankat ja tarjoa kastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1205 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Raikas ja eksoottinen kinilaw on Filippiinien versio cevichestä. Rasvainen nieriä sopii hyvin upotettavaksi inkiväärillä ja limetillä maustettuun riisiviinietikkaliemeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + maustuminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nieriä-kinilaw

Ainekset

400
g
nieriää fileenä
pala
kurkkua
1
punasipulia
1
chili
1
limen kuori ja mehu
1–2
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
dl
riisiviinietikkaa
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
1
dl
kookoshiutaleita

Työvaiheet

  1. Poista kalafileistä ruodot ja nahka. Leikkaa kala pieniksi haarukkapaloiksi. Kuori ja viipaloi kurkku, hienonna sipuli ja chili. Raasta limen kuori isoon kulhoon ja purista mukaan mehu. Raasta mehuun inkivääriä ja lisää etikka, sokeri ja suola. Vispaa niin, että sokeri ja suola liukenevat nesteeseen.

  2. Laita kala, sipuli ja kurkku liemeen, lisää kookos ja sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa 30–45 minuuttia.

Kommentit (0)