Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2866 reseptiä.
Linkitetty 165 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Elvi Rista

Italialaiset munakoisorullat hautuvat uunissa kastikkeen alla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
35 min + kysennys 20 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Munakoisorullat ja tomaatti-munakoisokastike

Ainekset

2
munakoisoa (500 g)
1
tl
suolaa
1
dl
oliiviöljyä
200
g
(täysjyvä)spagettia keitettynä
8
viipaletta parmankinkkua
16
salvianlehteä
tomaatti-munakoisokastiketta (ks. ohje alhaalla)
1
dl
raastettua parmesaania
1/2
dl
basilikanlehtiä

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot pitkittäin ½ cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Valitse 8 viipaletta rullia varten. Kuutioi loput viipaleet kastiketta varten. Tee tomaattikastike alla olevan ohjeen mukaan.
  2. (Jos haluat, itketä rulliin tulevat munakoisot kastikkeen kiehuessa. Ripottele suolaa viipaleiden päälle ja anna seistä 10 minuuttia. Huuhtele munakoisoviipaleet ja kuivaa ne talouspaperilla.)
  3. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista munakoisoviipaleita 2 minuuttia molemmin puolin. Nosta munakoisot leivinpaperille jäähtymään. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
  4. Käytä eilistä keitettyä spagettia tai keitä spagetti ja jäähdytä se kylmän veden alla.
  5. Laita jokaiselle munakoisoviipaleelle kinkkuviipale, pari salvianlehteä, hieman keitettyä spagettia ja 1 rkl tomaattikastiketta. Käännä rullalle ja nosta uunivuokaan saumapuoli alaspäin.
  6. Lisää loput tomaattikastikkeesta ja ripottele juustoraaste päälle. Kypsennä 20 minuuttia uunissa. Koristele tuoreella salvialla ja hienonnetulla basilikalla.

Tomaatti-munakoisokastike

Ainekset

1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
oliiviöljyä
1-2
dl
munakoisokuutioita (munakoisorullista yli jääneitä paloja)
400
g
tomaattimurskaa
1/4
dl
basilikanlehtiä
1/4
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi sipulit. Kuullota niitä oliiviöljyssä 5 minuuttia. Lisää munakoisokuutiot ja kuullota vielä 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja hauduta 20 minuuttia matalalla lämmöllä.
  2. Mausta hienonnetulla basilikalla, suolalla ja pippurilla.

(valmistus 30 min)

Kommentit (2)

Tiina Teittinen
Seuraa 
Liittynyt21.2.2015

Herkulliselta vaikuttava ohje, mutta etsin vegebaarista vegeä. Toiminee ilman parmankinkkuakin mutta ruuan olisi voinut sijoittaa jonkun muun otsikon alle.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Reseptissä oli väärä tägi. Kiitos tarkkaavaisuudesta, Tiina!

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2866 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kirpeät voikukanvarret ja kuusenkerkät korvaavat perunasalaatissa etikkaiset kaprikset ja suolakurkut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Voikukka-perunasalaatti

Ainekset

600
g
pieniä varhaisperunoita
10
voikukan vartta
2
rkl
omenaviinietikkaa
2
tl
sokeria
½–1
tl
suolaa
½
dl
hasselpähkinöitä
2
hapanta omenaa (esim. Granny Smith)
JOGURTTIKASTIKE
8
kuusenkerkkää
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
omenaviinietikkaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
LISÄKSI
voikukan kukintoja
8
pientä kuusenkerkkää

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, 10–15 minuuttia. Anna perunoiden jäähtyä ja puolita ne tarvittaessa.

  2. Leikkaa kukanvarret noin 2 cm:n pätkiksi ja laita kulhoon. Sekoita etikka, sokeri ja suola joukkoon ja jätä varret mehustumaan.

  3. Paahda pähkinöitä kuumassa kuivassa pannussa sekoitellen noin 2 minuuttia. Kaada ne heti pois pannusta, jos ne meinaavat tummua liikaa. Rouhi pähkinät karkeasti veitsellä. Pese omenat hyvin. Poista niistä siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.

  4. Huuhtele kerkät, kuivaa talouspaperilla ja hienonna veitsellä. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään.

  5. Yhdistä salaatin aineet ja ripottele pinnalle voikukkia ja kerkkiä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2866 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Parhaat jutut ovat yleensä yksinkertaisia, kuten tämä muutaman aineksen pasta. Kun valitsee vain kaksi tai kolme raaka-ainetta, saavat niiden maut tarpeeksi huomiota annoksessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoviinipasta

Ainekset

2
banaanisalottisipulia
75
g
voita
1–2
tl
chilihiutaleita
2
dl
valkoviiniä
2
dl
parmesaania raastettuna
LISÄKSI
400
g
pastaa
1
l
salaattipinaattia

Työvaiheet

  1. Keitä pasta napakan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä).

  2. Kuori ja hienonna sipulit. Sulata voi laakeassa kattilassa ja kuullota sipulia ja chiliä voissa pari minuuttia.

  3. Kaada valkoviini kattilaan ja anna seoksen kiehahtaa. Laske lämpöä ja lisää valutettu pasta. Anna pastan imeä valkoviini-voi-kastiketta itseensä pari minuuttia samalla miedolla lämmöllä keittäen.

  4. Raasta parmesaani. Siirrä kastike syrjään liedeltä ja kääntele parmesaaniraaste sekä pinaatti pastan joukkoon.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1452 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Anna Huovinen

Somessa villinnyt yksinkertainen kurkkusalaatti yhdistelee uskomattoman taitavasti makeaa, hapanta ja tulista aasialaiseen tapaan. Tässä on oleellisessa asemassa päälle lusikoitava rapea chiliöljy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Koukuttava kurkkusalaatti

Ainekset

1
iso kurkku
KASTIKE
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
seesamiöljyä
PÄÄLLE
rapeaa valkosipulia chili-öljyssä (esim. Pirkka Parhaat) tai chilihiutaleita ja öljyä

Työvaiheet

  1. Pese ja kuivaa kurkku ja puolita se pituussuunnassa. Paina hieman murskaten ison veitsen lappeella tai lihanuijalla. Leikkaa paloiksi kulhoon.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

  3. Kääntele kastike juuri ennen tarjoilua kurkkuihin. Lusikoi päälle vielä rapeaa valkosipulia chiliöljyssä tai chiliöljyä ja chilihiutaleita.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2866 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Lämpimästä salaatista löytyy paljon rapsakoita asioita, eikä mison aateloimaa salaatinkastiketta ole säästelty. Herkkusienten paistamisesta nouseva tuoksu herättelee hyvin ruokahalua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broccolini-herkkusienisalaatti

Ainekset

1
iso kerä jäävuorisalaattia
200
g
herkkusieniä
400
g
varsiparsakaaleja eli broccolineja
1
dl
suolapähkinöitä
2
rkl
seesaminsiemeniä
MISO-TAHINIKASTIKE
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
misotahnaa
1
rkl
tahinia
2
tl
hunajaa
3–4
rkl
vettä
LISÄKSI
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Tee ensin miso-tahinikastike sekoittamalla kaikki ainekset pienessä kulhossa keskenään. Valmis kastike on tasaista ja juoksevaa.

  2. Leikkaa jäävuorisalaatti isoiksi lohkoiksi laakealle vadille. Puhdista ja leikkaa herkkusienet viipaleiksi. Leikkaa paksuimmat varsiparsakaalit pitkittäin puoliksi.

  3. Rouhi suolapähkinät veitsellä odottamaan salaatin valmistumista.

  4. Paahda seesaminsiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla noin minuutti. Siirrä siemenet syrjään pannulta. Lorauta pannuun öljyä ja paista herkkusieniä pari minuuttia. Paista varsiparsakaaleja samaan aikaan toisella, mahdollisimman laakealla pannulla tilkassa öljyä parin minuutin ajan.

  5. Laita herkkusienet ja varsiparsakaalit vadille jääsalaatin päälle, lusikoi kastike salaatille ja viimeistele seesaminsiemenillä ja pähkinärouheella.

Kommentit (0)