
Italialaiset munakoisorullat hautuvat uunissa kastikkeen alla.
Munakoisorullat ja tomaatti-munakoisokastike
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa munakoisot pitkittäin ½ cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Valitse 8 viipaletta rullia varten. Kuutioi loput viipaleet kastiketta varten. Tee tomaattikastike alla olevan ohjeen mukaan.
- (Jos haluat, itketä rulliin tulevat munakoisot kastikkeen kiehuessa. Ripottele suolaa viipaleiden päälle ja anna seistä 10 minuuttia. Huuhtele munakoisoviipaleet ja kuivaa ne talouspaperilla.)
- Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista munakoisoviipaleita 2 minuuttia molemmin puolin. Nosta munakoisot leivinpaperille jäähtymään. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
- Käytä eilistä keitettyä spagettia tai keitä spagetti ja jäähdytä se kylmän veden alla.
- Laita jokaiselle munakoisoviipaleelle kinkkuviipale, pari salvianlehteä, hieman keitettyä spagettia ja 1 rkl tomaattikastiketta. Käännä rullalle ja nosta uunivuokaan saumapuoli alaspäin.
- Lisää loput tomaattikastikkeesta ja ripottele juustoraaste päälle. Kypsennä 20 minuuttia uunissa. Koristele tuoreella salvialla ja hienonnetulla basilikalla.
Tomaatti-munakoisokastike
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja kuutioi sipulit. Kuullota niitä oliiviöljyssä 5 minuuttia. Lisää munakoisokuutiot ja kuullota vielä 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja hauduta 20 minuuttia matalalla lämmöllä.
- Mausta hienonnetulla basilikalla, suolalla ja pippurilla.
(valmistus 30 min)
Herkulliselta vaikuttava ohje, mutta etsin vegebaarista vegeä. Toiminee ilman parmankinkkuakin mutta ruuan olisi voinut sijoittaa jonkun muun otsikon alle.
Reseptissä oli väärä tägi. Kiitos tarkkaavaisuudesta, Tiina!