Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2320 reseptiä.
Linkitetty 162 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Elvi Rista

Italialaiset munakoisorullat hautuvat uunissa kastikkeen alla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
35 min + kysennys 20 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Munakoisorullat ja tomaatti-munakoisokastike

Ainekset

2
munakoisoa (500 g)
1
tl
suolaa
1
dl
oliiviöljyä
200
g
(täysjyvä)spagettia keitettynä
8
viipaletta parmankinkkua
16
salvianlehteä
tomaatti-munakoisokastiketta (ks. ohje alhaalla)
1
dl
raastettua parmesaania
1/2
dl
basilikanlehtiä

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot pitkittäin ½ cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Valitse 8 viipaletta rullia varten. Kuutioi loput viipaleet kastiketta varten. Tee tomaattikastike alla olevan ohjeen mukaan.
  2. (Jos haluat, itketä rulliin tulevat munakoisot kastikkeen kiehuessa. Ripottele suolaa viipaleiden päälle ja anna seistä 10 minuuttia. Huuhtele munakoisoviipaleet ja kuivaa ne talouspaperilla.)
  3. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista munakoisoviipaleita 2 minuuttia molemmin puolin. Nosta munakoisot leivinpaperille jäähtymään. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
  4. Käytä eilistä keitettyä spagettia tai keitä spagetti ja jäähdytä se kylmän veden alla.
  5. Laita jokaiselle munakoisoviipaleelle kinkkuviipale, pari salvianlehteä, hieman keitettyä spagettia ja 1 rkl tomaattikastiketta. Käännä rullalle ja nosta uunivuokaan saumapuoli alaspäin.
  6. Lisää loput tomaattikastikkeesta ja ripottele juustoraaste päälle. Kypsennä 20 minuuttia uunissa. Koristele tuoreella salvialla ja hienonnetulla basilikalla.

Tomaatti-munakoisokastike

Ainekset

1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
oliiviöljyä
1-2
dl
munakoisokuutioita (munakoisorullista yli jääneitä paloja)
400
g
tomaattimurskaa
1/4
dl
basilikanlehtiä
1/4
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi sipulit. Kuullota niitä oliiviöljyssä 5 minuuttia. Lisää munakoisokuutiot ja kuullota vielä 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja hauduta 20 minuuttia matalalla lämmöllä.
  2. Mausta hienonnetulla basilikalla, suolalla ja pippurilla.

(valmistus 30 min)

Kommentit (2)

Tiina Teittinen
Seuraa 
Liittynyt21.2.2015

Herkulliselta vaikuttava ohje, mutta etsin vegebaarista vegeä. Toiminee ilman parmankinkkuakin mutta ruuan olisi voinut sijoittaa jonkun muun otsikon alle.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Reseptissä oli väärä tägi. Kiitos tarkkaavaisuudesta, Tiina!

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2320 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Mikään ei ole niin hyvää kuin itse tehty pasta. Ainakaan, kun makuina ovat pistaasi, tryffeliöljy ja pecorinojuusto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pestolla täytetyt sieniraviolit

Ainekset

Pastataikina
n. 4–5
dl
durumvehnäjauhoja
1
tl
suolaa
4
kananmunaa
1
rkl
oliiviöljyä
Pesto
1
ps (50 g)
suolattomia pistaasipähkinöitä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
ruukku
basilikaa
½
dl
tryffeliöljyä (esim. Pirkka)
n. 50
g
pecorinojuustoa (1 dl raastettuna)
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
suolaa
Lisäksi
200
g
sieniä (esim. siitakesieniä)
2
rkl
voita
½
tl
sormisuolaa
n. 20
g
pecorinojuustoa

Työvaiheet

  1. Mittaa 4 dl jauhoja keoksi työlaudalle, sekoita suola jauhoihin. Tee keskelle kuoppa ja riko munat siihen. Sekoita öljy munien joukkoon haarukalla. Lisää jauhoja keon reunoilta vähän kerrallaan käsin munaseokseen. Vaivaa muutama minuutti, kunnes taikina on tasaista. Lisää tarvittaessa jauhoja niin että taikina irtoaa pöydän pinnasta. Vaivaa käsin kimmoisaksi, noin 10 minuuttia. Jauhota taikinapallo ja kääri kelmuun. Anna levätä huoneenlämmössä puoli tuntia.

  2. Ota pähkinöistä 2 rkl erikseen koristelua varten. Laita loput sauvasekoittimen kulhoon. Lisää yrtit ja tryffeliöljy ja soseuta tasaiseksi. Raasta juusto ja hienonna valkosipuli ja sekoita ne lusikalla pestoon. Mausta suolalla.

  3. Kauli taikina noin 2 mm paksuksi levyksi. Ota siitä muotilla pyörylöitä (Ø 7 cm). Lusikoi pestoa keskelle, jätä vajaa 1 cm reunasta ilman täytettä. Laita toinen pyörylä kanneksi ja nipistele reunat huolellisesti kiinni. Anna raviolien kuivahtaa leivinpaperin päällä huoneen- lämmössä noin 20 minuuttia.

  4. Viipaloi sienet ja paista voissa pari minuuttia. Mausta suolalla. Rouhi koristeluun säästetyt pistaasit.

  5. Keitä ravioleja suolavedessä (1 tl suolaa/ 1 l vettä) 2–3 minuuttia. Valuta ja jaa lautasille. Lisää sienet ja pistaasirouhe. Vuole pecorinolastuja pinnalle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Aprikoosin hennosti makeuttama hummus on mainio dippikastike kasviksille ja revitylle pitaleivälle. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-aprikoosihummus

Ainekset

dl
kuorittuja porkkanapaloja
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä + ripaus suolaa ja mustapippuria
1
tlk
kypsiä kikherneitä
1
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
5
kuivattua pehmeää aprikoosia
¾
dl
vaaleaa tahinia
3
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
jeeraa
½
tl
savupaprikaa
¼
tl
kanelia
¼
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita porkkanapalat ja valkosipulinkynnet kuorineen leivinpaperin päälle uunipellille. Lorauta päälle öljyä ja ripottele hieman suolaa ja pippuria. Paahda uunissa noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Anna jäähtyä.

  2. Purista valkosipulinkynnet kuorestaan, valuta ja huuhdo kikherneet. Hienonna lehtipersilja. Mittaa kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Lisää tarvittaessa öljyä tai vettä, jos hummus on liian paksua. Tarjoa kasvisten ja leivän kanssa.

Kommentit (0)

CookRose on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
lopputulos
lopputulos
Painekattilassa kurpitsa, chili, kookosmaito, valkosipuli ja maustee...
Painekattilassa kurpitsa, chili, kookosmaito, valkosipuli ja maustee...

Noniin VI testi, vaikka tuntuu nämä kasvikset menevän jo tuttuun tapaan.
Nyt testissä myskikurpitsa, chili ja kookos. Luonnollisesti painekattilassa.

Ideana siis tulinen kurpitsakeitto muutamalla sattumalla.
Possua kaupasta tuli ostettua, mutta jäi kun jäikin pois kun päätinkin kokeilla mitä irtoo näistä aineista.
-kyllä, amatööritasolla mennään:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
12

KurpitsaChiliKookos (Painekattila)

Ainekset

300
g
Myskikurpitsaa
2,5
desiä
Kookosmaitoa
Mausteet
1
Kpl
Chili (punainen, en tiedä merkkiä)
n 3
Kpl
Maustepippuria
n 5
Kpl
Mustapippuria
3-4
Kpl
Valkosipulin kynttä
n 5
Kpl
Korianterin siementä
4-5
Ruokalusikallista
Kalaöljyä (tälläkertaa merkkinä Pirkka)
1
Ruokalusikallinen
Etikkaa
1-2
Ruokalusikallista
Hunajaa
1
Teelusikallista
Merisuolaa
Kuutiot pinnalle
1
desi
kuutioiksi paloiteltua kurpitsaa
1
maustemitallista
viismaustetta
sokeria
voita

Työvaiheet

Kurpitsasta kuoret pois sekä valkosipulista. Vähän paloittelin ja ne sinne painekattilaan.
Kookosmaito perään sekä muut mausteet.
Ajan laitoin 12 minuuttiin ja lämpötila automaattiselle.

Sillävälin kun porisevat painekattilassa voi tehdä nuo kuutiot.
Eli samaa kurpitsaa kuutioiksi haluttu määrä, mulla oli varmaa noin 1-2 desiä.
Voita paistinpannulle ja paistamaan. Hetken paistuttua kun alkoivat paahtumaan/ruskistumaan lisäsin sokerin sekä tuon viismausteen. - maista välillä, ideana siis että ovat makeita paahtuneita.
Pannulta pois ja talouspaperilla kuivasin ylimääräiset nesteet pois.
Painekattillan piipatessa valmis niin soseutin taas käyttöön. Ongin kasvikset erikseen, lientä lisää sen mukaan miten paksua haluatkaan. - tarkista maku,suolaa lisää jos tarvii:)
-Eiku lautaselle ja nuo kuutiot perään.

-Makuna: Hyvä jopa omasta mielestä. Kauniinpi osapuoli ryöväsi lusikan joten kai se jotain meinaa :)
Chiliä ehkä laittasin puolet jos ei niin tulisesta välitä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2320 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Miia Khan ja Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Paistettuun, mausteiseen riisiin perustuva biryani riittää isollekin seurueelle. Tämä pakistanilainen biryani on maultaan erittäin tulinen ja samalla superherkullinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Khan-klaanin biryani

Ainekset

500
g
perunoita
Mausteseos perunoille
2
tl
jauhettua chiliä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
garam masalaa
½
tl
kurkumaa
Lisäksi
5
hari mirch -chiliä (tai muita pieniä tulisia chilejä)
1
dl
rypsiöljyä (tai gheetä)
4
kokonaista kardemummaa
4
kokonaista mausteneilikkaa
3
laakerinlehteä
1
tähtianis
½
tl
kuminansiemeniä
4
tl
valkosipulitahnaa
4
tl
inkivääritahnaa
2
kypsää tomaattia
1
tl
suolaa
1
dl + 1 dl
kreikkalaista jogurttia
5
kuivattua luumua
Kerroksiin
500
g
irtonaista riisiä
1
iso sipuli
½
dl
öljyä
1
ruukku
korianteria
3
rkl
mintunlehtiä
1
pienen sitruunan mehu
(2
rkl
pikkelöityjä chilejä)
Päälle ja tarjoiluun
tuoretta korianteria, inkivääriä ja chiliä

Työvaiheet

  1. Kuori ja halkaise perunat. Yhdistä mausteseoksen mausteet ja pyörittele perunat mausteseoksessa.

  2. Viipaloi chilit pitkittäin. Kuumenna 1 dl öljyä kannellisessa pannussa. Lisää kardemumma, neilikka, laakerinlehdet, tähtianis ja kuminansiemenet, sekoita hyvin. Lisää perunat ja chilit ja paista koko ajan sekoittaen noin 15 minuuttia, kunnes perunat alkavat kypsyä.

  3. Lisää valkosipuli- ja inkivääritahna pannuun ja paista sekoitellen 3 minuuttia. Anna kypsyä kannella peitettynä 8 minuuttia.

  4. Kuutioi tomaatit ja lisää ne suolan kanssa pannuun. Lisää 1 dl jogurttia, sekoita ja kypsennä kannella peitettynä 5 minuuttia.

  5. Ota kansi pois ja lisää lämpöä. Paista, kunnes öljy erottuu kastikkeesta. Sekoita joukkoon 1 dl jogurttia. Hienonna luumut joukkoon.

  6. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi niin, että siihen jää purutuntumaa, noin 10 minuuttia. Älä anna riisin puuroutua.

  7. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuumenna ½ dl öljyä pannussa ja paista sipuli öljyssä hieman rapeaksi, noin 10 minuuttia. Hienonna yrtit ja purista sitruunan mehu.

  8. Laita kannellisen kattilan pohjalle kauhallinen riisiä ja sen päälle perunakastiketta. Kasaa päälle kerros paistettua sipulia, hienonnettuja yrttejä, sitruunamehua (ja pikkelöityjä chilejä). Tee kolme kerrosta. Laita kansi päälle ja anna hautua liedellä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

  9. Sekoita ruoka ja tarjoa se korianterin, inkiväärin ja tuoreen chilin kanssa.

Vinkki Perinteiseen biryaniin lisätään lopuksi parfymaattista kewra-makuvettä. Kewraa myydään aasialaisissa kaupoissa.

Kommentit (0)