Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Bataattisosekeitto 6 annosta
Ainekset
BATAATTISOSEKEITTO 6:lle
2
bataattia
purjosipulin valkea osa
2
perunaa esim Rosamunda + tilkkanen ruokaöljyä
1
l
vettä + 1 kasvisliemikuutio
ripaus yrttisuolaa ja valkopippuria
1
dl
ranskankermaa + tilkkanen kivennäisvettä
sosekeiton pinnalle basilikanlehtiä
Työvaiheet
Halkaise, huuhdo ja silppua purjo. Kuori juurekset ja lohko ne pieneksi. Kuullota purjosilppu öljyssä. Lisää kuoritut&lohkotut juurekset ja kuullota. Lisää neste ja kasvisliemikuutio. Keitä juurekset kypsäksi. Soseuta kaikki ainekset tasaiseksi. Lisää mausteet, ranskankerma ja kivennäisvesi. Koristele basilikanlehdillä. Tämä herkullinen keitto maistuu sekä kuumana että kylmänä.
Ketju on lukittu.
Tämä resepti on siinä mielessä kiva, että talvisin sosekeitto maistuu kuumana ja kesäisin kylmänä. Toisinaan olen korvannut kivennäisveden tilkalla siideriä ja ranskankerman ruoanvalmistusjogurtilla