
Hirvenjauhenlihasta valmistettavat pihvit muistuttavat lindströminpihvejä. Tarjoa maukkaiden hirvi-punajuuripihvien kanssa perunamuusia ja kaprisvoissa paistettua pinaattia, tai sujauta pihvit vaikka hampurilaisten täytteeksi.
Huippukokki Henri Alénin hirvi-punajuuripihvit ovat sukua lindströminpihveille. Oheisessa ohjeessa murekemassaan käytetään säilöttyjä punajuurikuutioita ja punajuurilientä, joka antaa pihveihin sopivaa makeutta ja hapokkuutta.
Vaikka pihvit valmistetaan hirvenjauhelihasta, voit käyttää yhtä hyvin naudan paistijauhelihaa. Myös vähärasvaisin versio toimii, sillä massaan lisätään paistettua pekonia, josta pihvit saavat täyteläisen makunsa.
Alén vinkkaa tarjoamaan pihvit ruskistetun kaprisvoin ja pinaatin kanssa. Lisukkeen pyöräyttää nopeasti samalla pannulla kuin pihvitkin.
Nokare perunamuusia tekee annoksesta täydellisen.
Hirvi-punajuuripihvit, kaprisvoita ja pinaattia
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna myös pekoni. Laita silput paistinpannuun ja kuullota kevyesti.
-
Siirrä pekoni-sipuliseos kulhoon. Lisää punajuurikuutiot, punajuurten liemi, korppujauhot ja kananmuna. Sekoita ainekset keskenään ja anna korppujauhojen turvota hetki.
-
Lisää kulhoon liha ja mausteet. Sekoita. Taputtele massasta pihvejä ja paista pannulla kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
-
Tee lisäke. Anna voin ruskistua pannulla. Lisää ruskistuneen voin joukkoon kaprikset ja sitruunamehu. Lisää lopuksi mukaan huuhdeltu ja kuivattu pinaatti. Sekoita kevyesti.
-
Lusikoi kapris-pinattiseosta pihvien päälle. Tarjoa lisänä esimerkiksi perunasosetta.
Moi! Kuulostaa hyvältä! Mitä tarkoittaa "4 etikkapunajuurikuutiota"?
Kiitos hyvästä huomiosta, reseptissä pitäisi lukea 4 dl. Korjaan virheen!