Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3404 reseptiä.
Linkitetty 101 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Lindström KUVA Sami Repo

Kanaviillokki on Meri-Tuuli Väntsin lapsuuden suosikkiruokia, joten sen reseptiä ei sovi liiaksi modernisoida. Mutta lisukeriisi saa mennä: nyt viillokin kanssa nautitaan upeaa piimämuusia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kanaviillokki ja piimämuusi

Ainekset

1
kokonainen broileri
1
sellerinvarsi
20
cm
purjon vaaleaa osaa
2-3
persiljanoksaa
2-3
timjaminoksaa
Kastike
6
dl
broilerin keitinlientä
2
rkl
voita
2
rkl
vehnäjauhoja
1/2
sitruunan mehu
1
tl
väkiviinaetikkaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
pieni ripaus kurkumaa
Piimämuusi
800
g
perunoita (jauhoinen lajike)
75
g
huoneenlämpöistä voita
3
dl
AB-piimää
1
tl
suolaa
1
tl
karkeaa dijoninsinappia
100
g
babypinaattia

Työvaiheet

  1. Avaa broilerin sidotut koivet. Huuhtele broileri kylmällä vedellä sisältä ja päältä. Taputtele kuivaksi talouspaperilla. Laita broileri isoon kattilaan ja peitä kylmällä vedellä. Kiehauta ja laske lämpöä niin, että vesi poreilee kevyesti. Keitä 15 minuuttia ja kuori vaahto keitinliemen pinnasta.
  2. Paloittele sellerinvarsi ja purjo. Lisää ne ja yrtit kattilaan, peitä kannella ja anna kiehua rauhallisesti 30 minuuttia. Anna broilerin jäähtyä liemessä 1 tunti.
  3. Nosta broileri liemestä leikkuulaudalle ja jatka jäähdyttämistä. Siivilöi liemi. Ota 6 dl lientä talteen viillokkia varten. Voit pakastaa loput muuta käyttöä varten.
  4. Poista jäähtyneestä broilerista nahka ja riivi lihat. Käy lintu läpi huolellisesti, hyviä paloja löytyy myös siivistä ja selkäpuolelta nahan alta. Leikkaa isoimmat lihapalat suupaloiksi. Jos jatkat ruuanvalmistusta seuraavana päivänä, säilytä lihat ja liemi jääkaapissa.
  5. Tee muusi. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Valuta vesi pois. Lisää voi ja piimä perunoihin ja soseuta karkeasti. Sekoita sinappi muusiin. Jätä muusi odottamaan viimeistelyä.
  6. Tee kastike. Sulata voi korkeareunaisessa paistinpannussa. Ripottele vehnäjauhot joukkoon ja kääntele, kunnes seos alkaa kuplia – älä ruskista! Lisää kanaliemi koko ajan vatkaten. Vispaa kastike sileäksi samalla kun se kiehahtaa. Siirrä pannu pois liedeltä. Purista sitruuna kastikkeeseen. Mausta väkiviinaetikalla, suolalla ja pippurilla. Lisää ihan vähän kurkumaa ja sekoita, jotta mauste värjää kastikkeen vaaleankeltaiseksi. Tarkista maku ja lisää halutessasi sitruunaa tai suolaa. Kääntele broilerinlihat kastikkeeseen ja kuumenna.
  7. Lämmitä muusi. Sekoita babypinaatit perunoihin muusinuijalla. Pinaatti saa vähän rikkoontua perunoiden joukkoon. Tarjoa viillokki muusin kera.

Vinkki Voit käyttää mausteena mustapippurin sijasta halsterikanan ohjeen ihmepippuria.

Kommentit (7)

SUVI T.

Tuohan on broileriviillokki! Olen etsimällä etsinyt marketeista ihan tavallista kanaa, mutta turhaan. Perinteisestä kanasta tulee taivaallisen maukas kastikepohja. Lihaa ei ole yhtä paljon kuin broiskussa, mutta maku korvaa määrän. Kokeilkaa, jos löydätte kanan. Keittoaika on huomattavasti pidempi, mutta maku maksaa vaivan.

TaoTao

Keitän kaksi kanaa kerralla. Otan liian liemen talteen. Paahdan myös  jäljelle jääneet kanojen luut ja nahat vihannesten kanssa ja  keitän niitä vielä lisää. Erilaisiin keittoihin  satumainen liemipohja, jonka voi keittää kasaan ja pakastaa ilman mausteita.  On broilerkin hyvää, mutta suhteessa kanaan vähän kuin lauantaimakkara  metwurstiin tai kirjolohi loheen verrattuna,. 

Nainen

Broilerista ei tule oikeaa kanaviillokkia. Maku ja koostumus poikkeavat täysin kanasta ja broilerista tehdyissä. On hankittava kana ja varattava pitkä haudutusaika. Myös inkivääriä tarvitaan mausteeksi.

Satuhelena

Ei voi kokonainen broileri kyllä kypsyä vartissa! Raakahan tuo vielä on! Itse keittäisin ainakin tunnin.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Keittoajasta: broileria kypsennetään ohjeessa ensin vartti, sitten puoli tuntia lisättyjen ainesten kanssa ja annetaan hautua vielä jäähtyvässä vedessä tunnin ajan. Keittoaikaa voi toki halutessaan lisätä.

Broileri vs. kana: tämä ohje on tehty kanaviillokille uskollisesti, mutta kaikkien saatavilla olevasta broilerista.

Päivis

Hei,
Oikeasti kanaviillokki on ihan erimakuista kuin broilerista tehty viillokkia. Kannattaa satsata siihen kanaan tässä kohtaa. Etniset kaupat myyvät kanaa pakasteena.

Kukko

Pakastekanoja löytyy Aasialaista ruokakaupoista. Lisäksi erittäin edullisia pakaste ankkoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 316 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3404 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Saisiko olla kulhollinen täyteläistä ja lämmittävää kanakeittoa? Maapähkinävoi tekee liemestä runsaan ja kermaisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea maapähkinä-kanakeitto

Ainekset

1
oranssi paprika
1
kesäkurpitsa
¼
punakaalia
1
maissintähkä
2
rkl
öljyä
250
g
broilerin paistisuikaleita
3
tl
keltaista currytahnaa
8
dl
kasvislientä
1
prk (250 ml)
kookosmaitoa
4
rkl
maapähkinävoita
(suolaa)
1
limetti
LISÄKSI
1
chili
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa suupaloiksi. Suikaloi kaali. Irrota maissista lehdet ja leikkaa jyvät pitkittäissuunnassa irti.

  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista broilerit öljyssä kypsäksi. Lisää currytahna ja vihannekset. Paista vielä 5 minuuttia.

  3. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja maapähkinävoi. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä.

  4. Hienonna chili ja korianteri keiton kiehuessa. Purista limetin mehu ja lisää se valmiiseen keittoon. Tarjoa keitto chilin ja korianterin kanssa.

Vinkki Kokeile broilerin tilalla kiinteää tofua.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3404 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Sokeriton ranskalainen sinappi antaa juuri sopivasti ytyä broilerin makuun. Yhdistä rapeapintaiseksi paistettu broileri sobanuudeleiden ja kasvisten kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinappibroileri ja sobanuudelit

Ainekset

600
g
broilerin luuttomia paistileikkeitä
½
tl
suolaa
½
dl
dijoninsinappia
1
iso kananmuna
2
dl
pankojauhoja
öljyä paistamiseen
(chiliä)
Nuudelit
200
g
sobanuudeleita
1
ps (250 g)
varsiparsakaaleja
2
rkl
öljyä
1
rkl
riisiviinietikkaa
ripaus
suolaa
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuivaa paistileikkeet talouspaperilla ja ripottele suola pinnoille. Laita sinappi syvälle lautaselle, riko muna joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita pankojauhot toiselle syvälle lautaselle. Pyörittele paistileikkeet yksi kerrallaan ensin munaseoksessa ja sitten pankojauhoissa.

  2. Kuumenna kunnon loraus öljyä laakealla pannulla. Paista paistileikkeitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes ne ovat kypsiä.

  3. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa varsiparsakaalit pitkittäin halki ja laita ne kypsymään nuudelien kanssa samaan kattilaan viimeiseksi minuutiksi. Valuta nuudelit ja varsiparsakaalit, ja laita ne takaisin kattilaan. Sekoita pienessä kulhossa öljy, etikka, sokeri ja suola. Kaada seos kattilaan ja kääntele niin, että nuudelit ja varsiparsakaalit maustuvat tasaisesti.

  4. Jaa nuudelit lautasille ja nosta broilerin paistileikkeet päälle. Viipaloi halutessasi chiliä päälle.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3404 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström

Keltajuuri antaa keittoon pirteän värin ja tuo samalla lisää syvyyttä makuun. Nuudelit imaisevat nopeasti keiton liemen, joten tarjoa keitto mieluiten pian valmistuksen jälkeen. Soppa maistuu toki myös patamaisena versiona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Keltajuuri-kanakeitto

Ainekset

500
g
keltajuurta
2
porkkanaa
1
pieni purjo
400
g
maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1
rkl
curryjauhetta
2–3
rkl
öljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
l
vettä
2
kanaliemikuutiota
200
g
vehnänuudeleita

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.

  2. Paista purjoa, broileria ja currya öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia, kunnes broilerit saavat hieman väriä. Lisää juurekset ja valkoviinietikka. Kuumenna pari minuuttia sekoitellen.

  3. Lisää vesi ja kanaliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää nuudelit ja tarvittaessa vettä. Keitä noin 2 minuuttia, kunnes nuudelit ovat pehmeitä.