
Tämä nopea soppa pelastaa arki-illan! Juureskeitto viimeistellään mausteisella, rapeaksi paistetulla chorizolla, leipämurulla ja nokareella ranskankermaa.
Oheinen keitto syntyy juuresraasteista, jotka kypsyvät oluella höystetyssä liemessä melko nopeasti. Yhdistelemällä erilaisia juureksia keitto saa muhevan maun. Jos omistat monitoimikoneen, se kannattaa ottaa avuksi raastamiseen.
Liha on tässä keitossa vain lisukkeena, rapeaksi paahdetun chorizon muodossa. Keitto toimii kuitenkin mainiosti ilman chorizoakin. Keiton kanssa tarjottavan ranskankerman voi vaihtaa halutessaan vaihtaa turkkilaiseen jogurttiin tai kaurapohjaiseen versioon.
Juureskeitto ja paistettua chorizoa
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja raasta porkkanat ja juuriselleri karkeaksi raasteeksi. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti myös lehtien välistä, poista kanta ja hienonna varsi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää tomaattipyree, kasvikset ja valkosipulit. Kuullota sekoitellen pari minuuttia.
- Lisää joukkoon kasvisliemi, olut, murskattu chili ja sokeri. Kypsennä noin 10 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla.
- Viipaloi chorizomakkara ohuiksi lastuiksi. Paista chorizoviipaleet paistipannulla rapeiksi. Raasta kuivahtanut patonki karkeaksi muruksi. Nostele ranskankermaa ja chorizoviipaleita keittoannoksen pinnalle. Ripottele päälle leipäraastetta.
100 grammaa ranskankermaa. Paljonko se on desilitroissa ??
Onkohan se 100 g "kunnon plöräys" ?
Niin... tai sitten heittäytyy ihan hulluksi ja laittaa sitä ranskankermaa/smetanaa just sen verran kun itse haluaa, on se sitten plöräys tai purkillinen. Enempi parempi, sanon minä.
"100 grammaa ranskankermaa. Paljonko se on desilitroissa ??"
Haluaisinpa nähdä kun ensin lusikoit ranskankermapurkista desilitran verran paksua hapankermaa mittamukiin ja siitä edelleen keiton pinnalle. Eikö olisi helpompaa ihan suoraan tyhjentää suunnilleen puolet siitä 200 gramman purkista lusikalla soppaan?