
Kermainen, pinaatilla höystetty sienikastike maistuu ihanalta uunilohen kanssa.
Lohta ja kermaista sieni-pinaattikastiketta
Ainekset
Työvaiheet
- Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.
- Puhdista sienet ja leikkaa ne suupaloiksi. Paista niitä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Kuori ja hienonna sipulit. Lisää ne pannulle öljyn kanssa. Kuullota muutama minuutti. Lisää kerma. Kiehauta se ja anna porista muutama minuutti. Lisää pinaatit ja kääntele ne hyvin seokseen. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
- Ripottele lohen päälle raastettua sitruunakuorta. Tarjoa pinaatti-sienikastikkeen kanssa. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita, perunamuusia tai polentaa.
Kiitos että lohta ei ole pilattu hukuttamalla se kermaan, smetanaan ja tuorejuustoon.
Liian pitkä paistoaika! Meidän lohesta tuli ihan ylikypsä jo 14 minuutissa :(