Litteä muoto, kevyt broilerijauheliha ja täytteiden siirto pinnalle saavat murekkeen valmistumaan nopeasti. Jos mureketta jää aterialta yli, loput voi leikata hampparipihveiksi sämpylän väliin.
Murekemassa valmistuu tutuista aineksista: broilerinjauhelihan joukkoon sekoitetaan kananmuna, korppujauhoja ja mausteita. Purkillinen smetanaa antaa makuun täyteläisyyttä. Tällä kertaa korppujauhoja ei kuitenkaan turvoteta erikseen, sillä ne ehtivät imaista murekkeesta ylimääräisen kosteuden paistamisen aikana.
Nopeimmin mureke kypsyy, kun se paistetaan isona levynä pellillä. Samalla voi kypsentää myös kasvikset, terttutomaatit ja kesäkurpitsaviipaleet, jotka lisätään paahtumaan murekkeen päälle. Paistamisen jälkeen mureke viimeistellään fetajuustolla ja pinaatilla.
Entä lisuke? Murekkeen paistuessa ehtii valmistaa bulgurin, joka hautuu kypsäksi kiehautetussa vedessä lieden laidalla ihan itsekseen.
Broilerimureke
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita jauheliha, smetana, kananmuna, korppujauhot ja mausteet kulhossa. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille noin sentin paksuiseksi levyksi. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja lado viipaleet sekä terttutomaatit murekkeen pinnalle. Kypsennä uunin keskitasolla 20 minuuttia.
-
Laita bulgur ja suola tiiviskantiseen rasiaan. Kiehauta vesi ja kaada se bulgurin päälle. Sulje kansi ja anna bulgurin turvota huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.
-
Soseuta basilika ja öljy sauvasekoittimella tasaiseksi. Kääntele basilikaöljy bulguriin.
-
Murustele feta ja levitä se pinaatinlehtien kanssa kuuman murekkeen päälle.
Pinaatti oli turhaa,ei tuonut makua