Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2684 reseptiä.
Linkitetty 62 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Poimi nuoret nokkoset talteen! Tämän ricottajuustolla rikastetun pastan voi valmistaa myös pinaatista, mutta nokkosen vitalisoivaa makua ei voita mikään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nokkos-ricottapasta

Ainekset

2
l
nuoria nokkosia
½
purjo
2
rkl
oliiviöljyä
4
dl
kuohukermaa
40
g
parmesaania
1
rs (250 g)
ricottajuustoa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku
basilikaa
½
sitruuna
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele nokkoset ja ryöppää kiehuvassa vedessä 1 minuutti. Siivilöi ja hienonna.

  2. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/ 2 l vettä). Kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. Huuhtele ja viipaloi purjo. Paista öljyssä pannussa 1–2 minuuttia, lisää kerma ja keitä keskilämmöllä ilman kantta 10 minuuttia.

  4. Raasta parmesaani. Sekoita se ja ricotta kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna basilika, lisää se nokkosten kanssa kastikkeeseen ja anna lämmetä hetki.

  5. Jaa pasta ja kastike lautasille ja purista tilkka sitruunamehua annoksiin.

Kommentit (1)

Vanitas vanitatum et omnia van...

Tällainen luonnonkasvien käyttö ruokataloudessa on turvallista vain meille jotka kouluaikoinaan keräsivät ne vaadittavat 100 kasvia herbaarioihinsa.

Muiden olisi syytä ilmoittautua ns. villiyrti-ja sienikursseille.

P.s. Kaikkia kasveja ja sieniä voi syödä, mutta joitakin vain sen yhden kerran.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 265 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Tiktok-sovelluksesta tuttu nuudeliannos syntyy pikanuudeleista. Valmiskastikkeet korvataan sekoittamalla nuudelit voin, soijakastikkeen, kananmunan, chilin ja kevätsipulin kanssa. Nämä nuudelit ovat hyvänmakuista pikaruokaa sellaisenaan, mutta halutessaan ne voi höystää ruokaisammaksi tofulla,...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Tiktok-nuudelit eli pikaiset ramen-nuudelit

Ainekset

2
pkt (à 100 g)
ramen-pikanuudeleita
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
2
tl
fariinisokeria
3
rkl
soijakastiketta
2
kananmunaa
2
kevätsipulia
2
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. (Muista: älä käytä nuudeleiden mukana tulevia maustepusseja.)
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota ne pannulla voissa pehmeiksi. Lisää chili, sokeri ja soijakastike.

  3. Lisää valutetut, kypsät nuudelit pannulle ja sekoita soijaseos niihin. Siirrä nuudeliseos pannun reunoille.

  4. Riko munat pieneen kulhoon. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki haarukalla. Kaada munat pannulle ja paista kokkeliksi.

  5. Sekoita nuudelit ja munat keskenään. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.

Vinkki: Tee nuudeleista ruokaisammat ja lisää joukkoon kasviksia, broileria, katkarapuja tai tofua. Myös kasvikset, kuten porkkana, kaali ja sienet, sopivat hyvin nuudeleihin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2684 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Malai kofta eli friteeratut intialaiset juusto-kasvispyörykät saavat makunsa inkivääristä, korianterista ja juustokuminasta. Tarjoa ne keitetyn riisin ja naanleivän seurassa.

Viinisuositus: Lihattomien koftien raaka-aineina on paneer-juustoa ja perunaa. Molempien makua tukee aromaattinen chardonnay, kuten Louis Jadot Bourgogne Chardonnay Couvent des Jacobins 2018, 10,98 e (0,375 l). Viinin kevyt mausteisuus, kermaisuus ja paahteisuus...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Malai kofta

Ainekset

6
kylmää, keitettyä perunaa (n. 600 g)
1
pkt (225 g)
paneer-juustoa
dl
cashewpähkinöitä
1
chilipalko
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
½
dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
rkl
maissitärkkelystä
1
rkl
jeeraa eli juustokuminaa
½
tl
kanelia
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
Uppopaistamiseen
1
l
rypsiöljyä
Lisäksi
naan-leipää tai riisiä
½
dl
cashew-pähkinöitä
½–1
ruukkua
korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori keitetyt, jäähdytetyt perunat. Murskaa perunat haarukalla kulhossa. Raasta paneerjuusto. Rouhi pähkinät veitsellä hienoksi rouheeksi. Kuori ja hienonna chili pieniksi paloiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Yhdistä perunat, juusto, pähkinät, chili ja inkivääri. Lisää maissitärkkelys ja mausteet. Laita koftataikina jääkaappiin 30 minuutiksi.

  2. Tee tällä välin kastike (resepti alla).

  3. Muotoile viilenneestä koftamassasta 12 palleroa. Kaada rypsiöljy 2 litran kattilaan ja kuumenna öljy keskilämmöllä noin 180-asteiseksi. Uppopaista pallot öljyssä kaksi kerrallaan, 1–2 minuuttia molemmin puolin tai kunnes koftissa on rapea pinta ja kaunis väri. Nosta valmiit koftat reikäkauhalla talouspaperille, jotta enin rasva imeytyy paperiin.

  4. Viimeistele kastike. Soseuta se tehosekoittimessa sileäksi. Lisää kerma, sokeri ja suola. Kiehauta kastike. Lisää tarvittaessa vettä tai kasvislientä, jos kastike tuntuu liian tanakalta.

  5. Tarjoa koftat ja kastike riisin tai naan-leivän kanssa. Viimeistele pähkinöillä ja riisillä.

Kermainen tomaattikastike

Ainekset

1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
chilipalko
1
rkl
inkivääriä hienonnettuna
4
rkl
kirkastettua voita tai r ypsiöljyä
1
rkl
juustokuminaa
1
tl
korianterinsiemeniä
1
tl
kanelia
½
tl
jauhettua kardemummaa
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kurkumaa
1
dl
cashewpähkinöitä
1
prk (400 g)
kirsikkatomaatteja
dl
kasvislientä
2
dl
ruoka- tai kuohukermaa
1
tl
fariinisokeria
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Poista chilistä kanta ja siemenet. Kuutioi chili. Kuori ja raasta inkivääri.

  2. Kuullota sipulia, valkosipulia, chiliä ja inkivääriä voissa kasarissa tai kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää loput mausteet ja jatka paistamista koko ajan sekoitellen noin minuutti. Varo, etteivät mausteet pala.

  3. Lisää kastikepohjaan tomaatit, pähkinät ja kasvisliemi. Anna hautua miedohkolla lämmöllä noin 30 minuuttia välillä sekoittaen. Jos haluat tarjota koftat riisin kanssa, laita riisi tässä vaiheessa kiehumaan.

  4. Laita valmiit koftat kastikkeeseen ja tarjoa riisin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1343 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Punakaalista syntyy upeanvärinen salaatti. Aasialaisilla mauilla ladattu kastike on koukuttavan hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Punakaalia ja rapeaa tofua aasialaisittain

Ainekset

½
(n. 500 g)
punakaalia
2
porkkanaa
1
omena
2
punaista chiliä
1
ruukku korianteria
½
ruukkua
thaibasilikaa
3
rkl
mustia seesaminsiemeniä
Pirtsakka kastike
3
rkl
soijakastiketta
3
rkl
paahdettua seesaminsiemenöljyä
3
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokokidesokeria
1
valkosipulinkynsi murskattuna
noin 2
cm:n pala
inkivääriä raastettuna
1
limetin raastettu kuori
1
rkl
limetinmehua
Lisäksi
2
rkl
rypsiöljyä
1
pkt (250 g)
tofua (esim. Jalotofu maustettu paahtopalaa)

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali veitsellä tai keittiömandoliinilla. Kuori ja raasta porkkanat. Raasta omena kuorineen. Suikaloi chili ohuiksi renkaiksi, poista siemenet halutessasi. Hienonna korianteri ja revi basikan lehdet.

  2. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada salaatin joukkoon. Lisää myös seesaminsiemenet. Sekoita huolellisesti.

  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista siinä tofu rapeaksi, noin 6 minuuttia. Ripottele tofupalat salaatin päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1343 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Purkkipapuja, mausteista makkaraa, leipää ja lehtikaalia. Niistä on tämä simppeli herkkusalaatti tehty!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Chorizo-mustapapusalaatti

Ainekset

5
dl
(hieman kuivahtanutta) vaaleaa leipää
4
rkl
oliiviöljyä
200
g
chorizoa
2
valkosipulinkynttä
1
tl + 1 tl
jauhettua paprika
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
150
g
lehtikaalisuikaleita
1
tlk
mustapapuja
½
pienen sitruunan mehu

Työvaiheet

  1. Jauha leipä karkeiksi muruiksi tehosekoittimessa.

  2. Kuori ja viipaloi chorizo. Kuumenna puolet öljystä pannulla ja paista chorizoa 5 minuuttia pannulla, kunnes se on rapeaa.

  3. Kuori ja hienonna sillä aikaa valkosipulinkynnet. Nosta chorizo reikäkauhalla kulhoon. Siirrä valkosipuli pannulle ja paista chorizon rasvassa noin 2 minuuttia. Siirrä reikäkauhalla kulhoon.

  4. Lisää leivänmurut, puolet paprikasta, suola ja pippuri ja paista vielä muutama minuutti, kunnes leivänmurut ovat rapeita.

  5. Suikaloi lehtikaali kulhoon, lisää sitruunan mehu ja loput 2 rkl öljyä, möyhennä käsin hieman pehmeämmäksi. Kaada chorizon ja valkosipulin joukkoon. Valuta ja huuhdo mustapavut sekaan. Lisää loppu paprikajauhe. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

  6. Jaa lautasille ja nosta päälle rapeita leivänmuruja. Tarjoa heti.

Kommentit (0)