
Poimi nuoret nokkoset talteen! Tämän ricottajuustolla rikastetun pastan voi valmistaa myös pinaatista, mutta nokkosen vitalisoivaa makua ei voita mikään.
Nokkos-ricottapasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Huuhtele nokkoset ja ryöppää kiehuvassa vedessä 1 minuutti. Siivilöi ja hienonna.
-
Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/ 2 l vettä). Kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Huuhtele ja viipaloi purjo. Paista öljyssä pannussa 1–2 minuuttia, lisää kerma ja keitä keskilämmöllä ilman kantta 10 minuuttia.
-
Raasta parmesaani. Sekoita se ja ricotta kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna basilika, lisää se nokkosten kanssa kastikkeeseen ja anna lämmetä hetki.
-
Jaa pasta ja kastike lautasille ja purista tilkka sitruunamehua annoksiin.
Tällainen luonnonkasvien käyttö ruokataloudessa on turvallista vain meille jotka kouluaikoinaan keräsivät ne vaadittavat 100 kasvia herbaarioihinsa.
Muiden olisi syytä ilmoittautua ns. villiyrti-ja sienikursseille.
P.s. Kaikkia kasveja ja sieniä voi syödä, mutta joitakin vain sen yhden kerran.