
Tässä slaw-tyylisessä salaatissa on majoneesin paikalla kirkas, kirpeä kastike. Sekoita salaattia ronskilla otteella, niin kaalin rakenne pehmenee.
Kaali-katkarapuslaw
Ainekset
Työvaiheet
-
Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja siirrä suikaleet kulhoon. Purista limetin mehu joukkoon, lisää öljy, sokeri ja suola. Sekoita ronskilla otteella huolellisesti, jotta kaali pehmenee hiukan.
-
Painele katkaravuista sulatuksen jälkeen irtoava neste pois esimerkiksi lusikalla siivilää vasten.
-
Hienonna kevätsipuli ja chili. Lisää kaikki aineet kaalin joukkoon ja kääntele salaatti sekaisin.
voiko sokerin korvata jollain?
Minusta sokerin voi jättää kokonaan pois jollei tahdo käyttää sitä. Maku ehkä on parempi sokerin kanssa. Ehkä tähän sopisi vähän seesamiöljyä mausteeksi? Tosin makumaailma muuttuisi toiseksi. Tätä salaattia aion tehdä tänään, sattumalta ostin juuri suippokaalia ja muutkin ainekset löytyy.
Itse käytän karppisokeria. :)
Hunajaa sokerin sijaan.