Vain viisi ainesta! Ihanan pähkinäisen uunilohen reseptin oppii vaikka ulkoa.
Maapähkinä-uunilohi
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pyyhi lohifilee kuivaksi ja tee veitsellä 5–6 viiltoa kalaan, mutta älä leikkaa nahan läpi. Hiero suola kalan pintaan. Nosta kala uunivuokaan.
-
Sekoita maapähkinävoi ja kookoskerma kulhossa. Levitä seos kalan viiltoihin ja kalan päälle. Ripottele maapähkinät pinnalle.
-
Kypsennä kalaa uunissa noin 20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.
-
Hienonna korianteri kalan pinnalle. Tarjoa esimerkiksi riisin tai nuudeleiden kanssa.
Onkohan varmasti tarpeeksi rasvaa/energiaa tuossa ruoassa 😳
En kyllä ole tunkemassa yhtä kokonaista purkkia maapähkinävoita tähän reseptiin 🤯🤯
Aika järkyttävä kaloripommi. Miksi pilata hyvä terveellinen lohi tälläisella hirvityksellä.🤯
Ei lohi kyllä mikään terveellinen ruoka ole..
Itse kyllä laittaisin tähän jotain muuta kalaa. Uunilohi ei tarvitse lisämakua maapähkinöistä. Muuten varmasti hyvää. Kookoskermaa ja maapähkinävoita voi laittaa vähemmän. Tai ehkä vain maapähkinöitä? Tuossa näyttää olevan pastaakin? Voisi laittaa pastan sijaan jotain kasviksia mukaan. Tulisi tosin aivan eri ruoka.
Maapähkinävoita ja kookoskermaa yli puolet kalan painoon nähden!? Et oo tosissas!
Ystävät hyvät!
Kokeiliko joku tosiaan tätä reseptiä?
Näköjään ei! Mielipiteitä sensijaan löytyy...
Minua hämmästyttää aina suomalaisten maapähkinävoi-vihaisuus.
Täällä meidän maassamme 80-miljoonaisen kansan lapset saavat aamiaiseksi voileivän, Nutellaa tai muuta vastaavaa päällä, tai/ja ottavat päiväruoaksi sellaisen mukaan.
Hyvin ovat pärjänneet. Vaikka kouluruokaa ei ole.
Meidän lapset ainakin ovat ihan hyvin viisikymppisiksi kasvaneet, lapsenlapsetkin pysyvät hengissä.
Reseptistä puheenollen: Minäpä kokeilin!
Saksan Raimo, miltä maistui? Uskon että hyvältä. Käytän usein maapähkinöitä ja maapähkinävoita ruoan laitossa jasamoin kookosta eri muodoissa koska pidän niiden mausta. Nutellaa en nykyään syö mutta sen sijaan hasselpähkinävoita jossa on tummaa suklaata, mutta ilman sokeria ja muita lisiä. Parempaa kuin Nutella.
En minäkään reseptiin, tai muutenkaan Nutellaa käytä vaan vaimoni hollantilaisesta taustasta johtuen sieltä tullutta paljon vaaleampaa ja kevyempää pähkinävoita, niitä on montaa merkkiä siellä joka kaupassa. Ja nuudeleiksi tietysti indonesialainen Bami.
Mielestäni oikein hyvää, lapsille olisi maistunut!
Kysyin vaimolta : "lekker, ihan hyvää!"