
Sujauta pastaan suppilovahveroiden seuraksi omenakuutioita ja rapsakkaa pekonia. Helppo kastike syntyy vikkelästi sillä aikaa, kun pasta kiehuu.
Suppilovahvero-omenapasta
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna vesi kiehuvaksi, mausta suolalla ja keitä pastaa vedessä kahdeksan minuuttia.
- Puhdista sienet ja leikkaa isoimmat muutamaan osaan. Kuutioi omenat ja hienonna sipulit. Raasta juusto.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista pekonisiivut rapeiksi molemmin puolin. Laita talouspaperin päälle valumaan. Paista sieniä, omenoita ja sipuleita pekonin rasvassa pannulla viisi minuutttia. Lisää joukkoon salvianlehdet.
- Ota 2 dl pastavettä talteen ja valuta pasta. Laita pasta pannulle paistettujen sienien joukkoon, lisää juustoraaste ja 1 dl keitinvettä. Sekoita voimakkaasti niin, että juusto sulaa ja kaikki ainekset sekoittuvat pastaan. Lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä, että saat pastalle kosteahkon kastikemaisen koostumuksen. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi joukkoon paistetut pekonit.
Missä vaiheessa omena lisätään?
Samaa ihmettelen...
Missä muodossa sienet ovat reseptissä? Tuoreina vai pakastettuina? Tarkoittaako litra sieniä tuoreina vai pannun ja pakastimen kautta käyneinä?
Litra sieniä tarkoittaa tässä tuoreita sieniä, koska käsittelyä ei ole erikseen mainittu. Paistettuina ja pakastettuina sama määrä on tilavuudeltaan muutaman desin verran.