
Pese, pilko ja vips uuniin! Palsternakan hallinnoima kasvispelti pursuaa ihania makuja.
Hasselbackan palsternakkaperunapelti
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pese perunat ja palsternakat huolellisesti. Leikkaa perunoihin viillot noin 2 mm:n välein niin, että viipaleet jäävät alaosastaan kiinni toisiinsa.
- Laita perunat, palsternakat ja valkosipulinkynnet kuorimattomina pellille, valuta öljy päälle ja mausta suolalla. Kypsennä uunissa 40 minuuttia, lisää sitten pähkinät pellille ja kypsennä vielä 20 minuuttia tai kunnes juurekset ovat pehmeitä.
- Kuori omena ja leikkaa se pieneksi kuutioiksi. Hienonna tilli (säästä vähän lehtiä koristeluun). Sekoita omenakuutiot ja tilli kaurafraîchen ja sinapin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Omena-siirappikastikkeessa ei ole lainkaan siirappia reseptissä. Kuuluisko olla omena-sinappi vai puuttuuko aines ohjeesta?
Ei aidossa Hasselbackan perununoissa käytetä pähkinöitä. Ei loppuun asti viipaloitujen päälle laitetaan vain suolaa, valkopippuria, voinokare ja korppujauhoja.
Mutta nämä eivät olekaan aitoja vain muunnelma alkuperäisestä ohjeesta.