
Mausteiset lihapullat ja punaviini-kermakastike ovat mahtavaa syysruokaa. Kerma saa punaviinin tanniinisuuden taittumaan.
Lihapullat ja punaviini-kermakastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita kermaviili ja korppujauhot keskenään ja anna niiden tekeytyä muutaman minuutin ajan.
-
Lisää jauheliha ja mausteet ja sekoita huolellisesti keskenään. Pyörittele kostein sormin massasta pullia.
-
Sulata voi ja anna pannun kuumentua. Paista pullat kypsäksi ja nosta hetkeksi sivuun.
-
Kaada kerma samalle pannulle ja keitä hetki kokoon. Lisää punaviini ja lämpöä ja jatka muutaman minuutin ajan kokoon keittämistä. Lisää loput ainekset ja keitä, kunnes kastike on saostunut sopivasti. Nosta pullat kastikkeeseen vielä muutamaksi minuutiksi, pyörittele kastiketta pullien päälle.
Nyt alkoi jotakuinkin oikeilta lihapullilta vaikuttaa. Eli sipulit poissa eikä sitä kananmunaakaan ehdottomasti tarvita. Lisäisin kyllä vähän ruokaöljyä lihapullataikinaan, parantaa rakennetta Voisi olla hyvääkin. Tuosta viinikastikkeesta kun vielä jättää viinin pois, niin ok.