Sriracha sopii myös uunilohen maustamiseen. Kun sen yhdistää ranskankermaan, chilin polte taittuu lempeäksi lämmöksi.
Uunilohipäivä on aina yhtä odotettu. Joskus suosikkiruokaankin voi silti kaivata pientä vaihtelua.
Tässä ohjeessa lohen päälle sekoitetaan kuorrutus, joka maustetaan tujauksella srirachaa. Valkosipulinen chilikastike muistuttaa koostumukseltaan ketsuppia, mutta on maultaan tulista. Siksi jo ruokalusikallinen antaa riittävästi potkua lempeään ranskankermaan.
Tällä kertaa lohi leikataan ennen kypsennystä annospaloiksi. Näin kala valmistuu tavallista nopeammin, jopa kymmenessä minuutissa. Kypsennykseen kannattaa varata pienehkö uunivuoka, jossa kastike pysyy lohipalojen pinnalla eikä valahda vuoan pohjalle.
Sriracha-uunilohi
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa lohifilee 4 annospalaksi uunivuokaan. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lusikoi lohipalojen päälle.
-
Kypsennä 200 asteessa uunin yläosassa noin 10 minuuttia. Lohi saa jäädä sisältä hieman pinkiksi.
-
Viimeistele srirachalla, chiliviipaleilla, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.
Makuasia, mutta kyllä se lohi saa olla kypsää. Muuten hyvä ja kokeilemisen arvoinen resepti.