
Tänä jouluna bataattilaatikossa maistuu pehmeä ja makea kookos. Riisi tekee koostumuksesta tutun porkkanalaatikkomaisen. Edes kananmunaa ei tarvita.
Vegaaninen bataattilaatikko on täyteläinen ja makea lisuke joulupöytään. Sen suutuntuma muistuttaa porkkanalaatikkoa, sillä joukkoon lisätään puuroriisiä. Maku on silti mukavasti uudenlainen.
Pohjaksi valmistetaan satsi silkkisen pehmeää bataattisosetta. Sose syntyy kypsistä bataateista helposti sauvasekoittimella. Limetin mehu tuo soseeseen sopivasti raikkautta, chili taas pientä potkua.
Riisi sekoitetaan soseen joukkoon raakana, jolloin se imaisee kypsyessään ylimääräisen nesteen. Tämän ansiosta bataattilaatikko tiivistyy uunissa ilman kananmunaa, jolloin laatikko on mahdollista valmistaa vegaanisena.
Cashewpähkinärouhe tuo pehmeään bataattilaatikkoon ihanaa rapeutta.
Kookos-bataattilaatikko
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja kuutio bataatti. Laita kuutiot kattilaan ja lisää vettä niin, että ne peittyvät. Keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Purista limetistä mehu ja hienonna chili.
-
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
-
Kaada bataattien keitinvesi pois. Lisää kookosmaito, siirappi, limetin mehu, chili ja suola kattilaan bataattien joukkoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
-
Sekoita riisi ja vesi bataattiseokseen.
-
Kaada bataattiseos voideltuun uunivuokaan (vet. 3 l). Rouhi pähkinät ja ripottele ne pinnalle. Kypsennä laatikkoa uunin alatasolla noin 1 tunti.
Minun bataattilaatikossani ei ole riisiä eikä sitrushedelmää eikä pähkinöitä. Itse asiassa tein pienen rariallisen ihan samalla ohjeella, kun teen lanttulaatikkoa. 1 muna taisi mennä bataattilaatikkoon, kunten laitan lanttulaatikkoonkin. Näyttää näitä ohjeita olevan yhtä paljon kuin tekijöitäkin. Muskottipähkinää laatikkojeni mausteena.